Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sajnáltad a szüleidet, amiért...

Sajnáltad a szüleidet, amiért megszakítottad velük a kapcsolatot (vagy legalább csak minimalizáltad)?

Figyelt kérdés

Én (még) csak minimalizáltam, de ez is nagy lépés volt, hiszen mindig hangoztatták, hogy nekem ők jó életet biztosítottak és mindent megkaptam és ők jó szülők, ha csak annyi volt hogy pár napig nem jelentkeztem már mondták, hogy nagyon gáz hogy nem keresem őket és ne legyek eltűnve hanem igenis jelentkezzek gyakran, ez a dolgom ha már ők megadtak mindent én meg hálátlan vagyok. Nagyon nehezen tudtam magammal megértetni, hogy nincs igazuk, nagyon sokat bántottak fizikailag és szavakkal is, ellehetetlenítették sokáig, hogy normális felnőtt életet éljek.

De sajnos egész nap ez van a fejemben, hogy oké, hogy jogosan nem akarok velük beszélni, de mégis sajnálom őket, úgy érzem, kötelességem lenne. Most hétvégén lesz egy szülinap a családban és nem akarok menni, de úgy érzem mégis kéne, félek a kötelességtudat fog győzni.

Ti mennyire tudtátok simán meglépni azt, hogy nem tartjátok a kapcsolatot velük, mert bántottak, rossz szülők voltak?

2023. ápr. 26. 08:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20%

19-es, no mar ertem, miert bantak veled igy a szüleid. Mert te okosabb vagy naluk, ök meg butak! Ha ilyen szavakat hasznalsz ram, akkor ez egy oriasi szegenysegi bizonyitvany rad tekintve. Es a szüleiddel is igy bantal.

En ezzel befejezem, valoban pszichologushoz kell mennetek, hogy tükröt mutasson nektek.

Tovabbi jo szorakozast, es vitatkozzatok csak, meg erösitsetek egymast a butasagotokban. A kivetelnek meg minden tiszteletem.

2023. ápr. 27. 08:26
 22/24 anonim ***** válasza:
42%

Igen, így bántam velük már pár éves gyerekként, nyilván, mondom én, ez is az én hibám :D

De ahogy a kérdező írta, le merem fogadni, hogy te is olyan szülő vagy, aki nincs jóban a gyerekével, és a gyereket okolja 😄�

2023. ápr. 27. 08:36
 23/24 A kérdező kommentje:
Azok a szülők, akik az 50-es, 60-as éveikben járnak jellemzően nem ismerik be, hogy elcseszték, szerintük ők mindent jól csináltak és a gyerek a hibás mert ő a túl érzékeny. Persze az ő idejükben még nem voltak jó szakemberek akikhez el lehetett volna menni anélkül, hogy ciki lenne. Szerintem aki most 20-as, 30-as, jobban be fogja ismerni a hibáit és változtat rajtuk. Kivéve akinek 0 EQ-ja van :D
2023. ápr. 27. 08:48
 24/24 A kérdező kommentje:
Amúgy én ismerek olyan anyukát, aki lépten-nyomon dicséri a lányát, folyton róla beszél, csak jókat mond. Közben meg utálja mint a szart, mindig szidja, nem egyszer verekedtek össze, ilyeneket mondott neki hogy bárcsak meg sem születtél volna, mai napig folyton bántják egymást. De legalább a látszat megvan, csak az a ciki, hogy nekem is ezt tolja, miközben én pontosan tudom, mi megy ott valójában.
2023. ápr. 27. 08:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!