Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sajnáltad a szüleidet, amiért...

Sajnáltad a szüleidet, amiért megszakítottad velük a kapcsolatot (vagy legalább csak minimalizáltad)?

Figyelt kérdés

Én (még) csak minimalizáltam, de ez is nagy lépés volt, hiszen mindig hangoztatták, hogy nekem ők jó életet biztosítottak és mindent megkaptam és ők jó szülők, ha csak annyi volt hogy pár napig nem jelentkeztem már mondták, hogy nagyon gáz hogy nem keresem őket és ne legyek eltűnve hanem igenis jelentkezzek gyakran, ez a dolgom ha már ők megadtak mindent én meg hálátlan vagyok. Nagyon nehezen tudtam magammal megértetni, hogy nincs igazuk, nagyon sokat bántottak fizikailag és szavakkal is, ellehetetlenítették sokáig, hogy normális felnőtt életet éljek.

De sajnos egész nap ez van a fejemben, hogy oké, hogy jogosan nem akarok velük beszélni, de mégis sajnálom őket, úgy érzem, kötelességem lenne. Most hétvégén lesz egy szülinap a családban és nem akarok menni, de úgy érzem mégis kéne, félek a kötelességtudat fog győzni.

Ti mennyire tudtátok simán meglépni azt, hogy nem tartjátok a kapcsolatot velük, mert bántottak, rossz szülők voltak?

2023. ápr. 26. 08:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
33%
Milyen erdekes, hogy az összes valaszban kizarolag minden esetben a szülök a hülyek, a hibasak. Nos kedves gyerekek, ez forditva is igen gyakori, a szülö a normalis, a gyerek valami miatt megmakacsolja magat, latszolag erthetetlen modon, akarmennyire is lehet intelligens a szülö, nem erti, hogy hogy zsarolhatja öt igy a sajat gyereke. A gyerek terrorizalja a szülöt. Vegül is a gyerek megszakitja az anyjaval vagy az apjaval a kapcsolatot, teljesen igazsagtalan okbol kifolyolag, amit ep esszel nem is lehet megerteni. Nos kedves gyerekek, gondoltatok mar arra, hogy a szülö mindig jot akar a gyerekenek, vannak azonban olyan gyerekek, akik ugy erzik, nekik minden kijar, es meg utana is csak preselik a szülöt, követelöznek, zsarolnak, es semmivel sem elegedettek??? Felnöttkoru gyerekekröl beszelek termeszetesen, akiknek mar kellene, hogy legyen eleg eszük. Gondolkoztatok? Azokhoz szolok, akik a szüleikkel megszakitottak a kapcsolatot.
2023. ápr. 26. 20:47
 12/24 anonim ***** válasza:
81%

11: Ha nem akar találkozni a felnőtt gyermek a szüleivel ott elég nagy bajok lehetnek, most lehet mutogatni a másikra hogy ki cseszte el de kérlek tedd fel magadnak ezt a kérdést:

Miért utál a gyerekem annyira hogy képes mindennemű kapcsolatot megszakítani velem? Csak nem lehet véletlen

>hogy a szülö mindig jot akar a gyerekenek

Még az alkoholista, vagy drogos lecsúszott vagy éppen a molesztáló, vagy bántalmazó szülők is?

Vagy ha nem extrém példára gondolunk hanem egy olyan szülőre akinek soha nem volt egy jó szava a gyerekeihez?

2023. ápr. 26. 21:15
 13/24 anonim ***** válasza:
80%

"Milyen erdekes, hogy az összes valaszban kizarolag minden esetben a szülök a hülyek, a hibasak"

Hàt, tekintve hogy jellemzően a sz*r szülőkkel szakítják meg a kapcsolatot a gyerekeik, és nyilván ilyen szülökröl szól a kérdés, furcsa lenne, ha nem ilyen válaszok születnének, nem gondolod?

Nevetséges, hogy minden hasonló jellegű kérdésnél felhozzátok ezt, mintegy letagadva, mennyi bántalmazó, valóban alkalmatlan és rossz szülő van.

Azért belegondolva, hogy mennyi folyton cseszegető, kritizáló, lelkileg terrorizáló szülővel tartja a kapcsolatot a gyereke, merthogy "csak az anyám-apám", akkor akivel tényleg eljutnak olyan szintre, hogy látni sem akarja többet, csak megszabadulni tőle a saját gyereke, az ilyen szülőt aztán tényleg felesleges mentegetni.

Olyan hülyeség ez, hogy a szülő mindig jót akar, persze, csak a szemét gyerek :D

2023. ápr. 26. 21:24
 14/24 anonim ***** válasza:
77%
Oké 11es, ha ilyen okos vagy akkor magyarázd meg, mivel érdemel ki egy 7 éves szíjjal verést, pofonokat, megalázást? Aztán hívd fel anyámat, ha még él, biztos jól kijöttök egymással.
2023. ápr. 26. 21:27
 15/24 anonim ***** válasza:
23%

En csak olyan szülöket ismerek a környezetemben, akik jot akarnak a gyereküknek. Megalazas, pofozas, erös alkoholizmus- ilyen nincs a környezetemben. El sem tudom kepzelni, milyen lehet egy olyan környezetben elni- erröl nem tudok itelkezni.

Olyan viszont van, hogy a 40 eves gyerek akaratos, eröszakos, es elvarja a szülötöl, hogy az mindig az ö akarataval megegyezen, ha nem, akkor terrorizalja. Szoval erröl is szol az elet, es nem mindig a szülö a hibas, hanem valoszinü 50-50% hibas mindket fel. De eppen ezert probelmas sok felnött gyerek, mert ezt nem latja be.

2023. ápr. 27. 06:59
 16/24 anonim ***** válasza:
29%

Azok a felnöttek, akik a szüleikkel megszakitottak a kapcsolatot, sajnos, es nagyon nagy valoszinüseggel ugyanazt vissza fogjak kapni majd a gyereküktöl. A gyerek felnöttkoraban meg fogja szakitani velük a kapcsolatot. Logikus következmenye. Vagyis ök lesznek majd a szemet szülök.

Vagy ti angyalok vagytok, aldott jo emberek, akik soha nem követnek el hibat?? Beszelgessetek csak el egy kicsit egy pszichologussal erröl a temarol.

2023. ápr. 27. 07:10
 17/24 anonim ***** válasza:
80%
#16, azért a "hibátlan" szülő és a "kitaposom a beledet" szülő között rengeteg átmenet van. Hidd el, hogy az élet egyik legfájóbb és sokszor feldolgozhatatlan sebe az, ha egy gyerek a szüleivel való kapcsolat megszakítása mellett kell hogy döntsön.
2023. ápr. 27. 07:15
 18/24 A kérdező kommentje:

Én már felnőtt vagyok. Sok bántást kaptam gyerekkoromtól kezdve egészen addig amíg el nem költöztem, most is csak azért van kevesebb, mert már nem tudnak mindennap kommunikálni velem. Igen, volt ütés, volt megalázás, szidás, kiabálás, tiltás. Romokban van az önbecsülésem, az önbizalmam, de nem értettem, hogy miért, mert eskü nem jutott eszembe, hogy ez a szüleim miatt van, így elmentem pszichológushoz. Sokat segített, felhozott olyan emlékeket, amik már nem voltak mindennap eszemben, viszont még mindig bánt, rájöttem lassan, hogy a szüleim voltak a rosszak és nem én, mert én mindig úgy gondoltam, mint te kedves kommentelő, hogy ők jót akarnak és minden rossz amit érzek az hibás és elnyomtam magamban, minden héten hazalátogattam, stb, tehát mintha egy teljesen normális családi viszony lenne. Aztán most leestek a dolgok, volt időm is ezen gondolkodni rengeteget. Mielőtt félreérted nem a pszichológus beszélte ezt belém, csak feltett olyan kérdéseket amikből magamtól rájöttem, hogy toxikusak és hogy a lelkem mélyén már tinikorom óta utálom őket. Felnőtt ember vagyok és beismerem a hibáimat, én is hibáztam, de azt is látom, hogy nem azért bántak így velem, mert én olyan szar személyiségű vagyok, hanem mert ők csak azzal törődnek, hogy nekik mi a jó és az sosem számított, nekem mi jó. Lehet, hogy jót akartak, de csak maguknak, nekem nem.

Ha a felnőtt gyerek úgy érzi, meg akarja szakítani a kapcsolatot a szüleivel, az a szülő hibája. A felnőtt gyerek ezt már százszor átgondolta, már belátja, ő mit rontott el, mit kapott igazságtalanul, tudja, hogy érzi magát ha hazamegy, észreveszi, hogy mennyire görcsbe rándul a gyomra, ha megszólal a telefon és ők hívják, mivel már eltartja magát és nem szorul a szüleire, látja, hogy csak azért tartotta velük a kapcsolatot, mert függött tőlük, vagy tényleg szereti e őket.

Amúgy simán elhiszem rólad, hogy te is szülő vagy és olyan fajta, aki nem ismeri be, hogy elcseszett dolgokat, fáradt, mert kiderült, hogy nem könnyű felnevelni egy gyereket és őt hibáztatja, amiért nincs elég szabadsága. Anyám pont ilyen.

2023. ápr. 27. 07:27
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

"En csak olyan szülöket ismerek a környezetemben, akik jot akarnak a gyereküknek. Megalazas, pofozas, erös alkoholizmus- ilyen nincs a környezetemben"

Ja, persze, mindenki hazudik, csak mert szerinted nincs ilyen, meg te nem látsz 😃😃😃 Mondjuk nyilván ott laksz velük 0-24-ben, vagy, szerinted az ilyen szülők reklámozzák másnak, hogy otthon a 4 fal között bántják, alázzák, terrorizálják a gyerekeiket?

Annyira buta vagy, mint a fal, te jó ég. Senki nem fogja a szüleivel megszakítani a kapcsolatot amiatt, mert az ő szülője sem tartja a sajátjával, ez is csak egy hülyes3g..

De amúgy nem is értem, minek írogatsz ide, és miért akarsz bántalmazott, alázott, egész gyerekkorban lelkileg kicsinált embereket arról győzködni, hogy biztos ők a hibásak, nem a szüleik, mert azok csak jók lehetnek.

Majd mindenki eldönti magának, mit ítél meg a szüleiről, mint látod, itt senki nem érzi magát rosszul, mert megszabadult tőlük. Téged ez nem kell zavarjon, csak felesleges válaszolnod a kérdésre, ha nem tudsz, mert a kérdező nem arra volt kíváncsi, szerintünk ki hibás.

Bár amilyen buta vagy a kommentjeid alapján, nyilván a kérdést sem sikerült megértened, nyilván nem az eszedért szeretnek.

2023. ápr. 27. 08:01
 20/24 A kérdező kommentje:
Az meg a másik igen, hogy nem úgy megy az, hogy én nem beszélek a szüleimmel ezért a gyerekem sem fog velem :D Mivel én járok pszichológushoz, tudom, milyen mintát NE örökítsek tovább és erre kifejezetten figyelek is, ezért az én gyerekem jó bánásmódot fog kapni. Fogok hibázni? Igen. Fogom verni, kibeszélni másoknak, minden apró hibáját nagynak kezelni, szándékosan bántani, éreztetni vele, hogy sajnálom, hogy megszültem? Nem, mert figyelni fogok erre.
2023. ápr. 27. 08:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!