Hogyan coming outoljak biszexuálisként a szülőknak? 20l
Az van, hogy én még soha nem beszéltem otthon arról, hogy lenne párom, vagy akár szerelmes lennék bárkibe is, lévén nem jó a kapcsolatunk annyira(nem mennék bele az okokba). És anyám már gyanakszik, hogy a saját nememhez vonzódom, amit én eddig tagadtam, kitérő válaszokat adtam, de nem akadt le a témáról. És hát elég homofóbak a megjegyzései, hogy szépen fogalmazzak. Én erről nem is szándékoztam beszélni, amíg el nem költözöm, vagy nem válik indokoltá, mert kit érdekel, hogy milyen emberekkel szeretnék párkapcsolatot létesíteni, ha szingli vagyok. Viszont az a helyzet, hogy már nem áll fent ez a szingli vagyok helyzet, két hónapja tart a párkapcsolatom egy másik lánnyal.
Az igazat megvallva el tudom titkolni, lévén 160 km-vel arrébb tanulok, de ez számomra már fárasztó. Nem akarom hallgatni a mocskolódást, hogy tuti azért vagyok szingli mert bzi vagyok, a nyaggatást, hogy mikor lesz már párom. Semmi kedvem nyáron, amikor nincs koli, kamu indokokat keresni arra, hogy kivel találkozom, majd aggódni azon, hogy mikor derül ki a dolog.
Viszont az a helyzet, hogy anyám sosem vette komolyan az érzéseim/döntéseim validitását ennél kisebb dolgokban sem. És kérdéses is, hogy itt tényleg homofóbiáról van szó, vagy csak nem akarja, hogy engem megbélyegezzenek, mert ami nem tetszik neki, azokról rögtön azt gondolja, hogy másnak sem, és meg lennék különböztetve. Sokkal kisebb fajsúlyosságú dolgoknál is eljátszotta már ezt a dramatikus kiakadást (ilyenek, hogy hajfestés, fülbevalók, smink, stb.). Azokat, amiket mondok neki, sokszor betudja annak, hogy én azért döntök/cselekszek x módon, mert:
1) Neki nem tetszik és ezzel akarom bosszantani.
2) Utánzok valakit.
3) Megyek a tömeg után.
4) Ki akarok tűnni a tömegből.
5) Valaki belevitt a rosszba.
Tehát még véletlenül sem állhat szerinte semmilyen döntésem, tettem, vagy érzésem mögött az, hogy nekem az tetszik, úgy érzem magam jól. Tehát nem is tudom, hogy hogy mondjam meg azt, hogy mi a helyzet velem. Ha egyúttal elmondom, hogy van párom, akkor "ő vitt bele a rosszba", ha nem, akkor az összes többi felsorolt, esetleg nem is vesz komolyan.
Az nem opció, hogy "semmi köze hozzá, ne avasd be". Ez nem egy állatorvosi ló, hogy minden úgy működjön, ahogy le van írva. Kérdőjeles ideig tőle is függöm, másrészt az, hogy nem mondom meg neki, az két esetben megvalósítható:
a) Kettős életet élek. Ha ez a kapcsolat megmarad, akkor csak nem titkolózhatok örökké, meg a fszom se akar azon stresszelni, hogy mikor derül ki.
b) Megszakítom a kapcsolatot vele. Nekem meg elsősorban nem ez a szándékom. A múlttól, és ettől a kapcsolattól függetlenül szeretném vállalható szintre hozni ezt a szülő-gyerek kapcsolatot, aminek része az is, hogy az életem egy olyan jelentős részét, mint a párkapcsolat, nem titkolom el.
Én megértem azt, ha valamely szülő rosszul reagál erre, attól függetlenül, hogy nekem semmi ellenvetésem nincs a meleg, bi, stb emberek ellen. Én a Pride-ra is kiszoktam menni, tök jó buli, illetve támogatom az ott lévő meleg embereket, mert szeretném ha egyenlő jogokkal bírnának.
Viszont, beszélgettem már olyan szülőkkel, akik végül beletörődtek, elfogadták a gyermekük irányultságát, pont a pride-on. Ők azt mondták, baromi nehéz az elején, több okból is.
Először is, féltik ettől a világtól őket, mert mondjuk itt MO-n nagyon kevés az elfogadás az iranyukba, sőt sokszor gyülölet is fellelhető.
Az unoka kérdés is nehézkesebb, illetve nyilván a szülők se ezt képzelik el a gyereküknek, mindenki úgy képzeli el, hetero lesz a gyereke, majd lesz házastársa akivel boldog lesz, születnek majd a pici unokák, stbstb. Érzelmileg igenis nehéz ez egy szülőnek, aki egy másik kor gyermeke, ahol ugyanis léteztek melegek, viszont soha soha vagy alig ismerték be, és egyáltalán nem volt elfogadott.
A más az, hogy ezek a szülők idővel megértették a helyzetet, és elkezdtek felülemelkedni a saját rossz érzéseiken, és támogatják a gyermeküket, még a pride-ra is kimennek ezért.
Szerintem fordulj megértéssel anyukád felé. Mond el neki persze, de ha kiakad ne csak a saját sértettséged vedd igazságosnak, mert abból soha nem lesz köztetek elfogadás, és szeretet. Megkell érteni téged is, őt is, idővel megérti majd, de nem lehet elvárni tőle az azonnali elfogadást, jó lenne ha így lenne de sajnos ez nem így szokott álltalaban működni.
Szerintem igenis mond el. Ullj le vele, mond el neki, szépen és kedvesen. Mond, hogy azért mondod el, mert szereted őt, és megakarod vele osztani az érzéseidet.
Amúgy én hetero vagyok, van férjem is, és megkérdeztem anyukámat, hogy ő mit tenne. Neki van 4-gyereke, mind hetero, azt mondta hogy a gyerekét elfogadná, viszont nem örülne neki.
Úgy, hogy anyám nagyon elfogadó egyébként.
Én azt mondanám, hogy ez a lány a lakótársam.
Ezenkívül azt hazudnám, hogy összejöttem egy fiúval, aztán előadnám, hogy a fiú kiment Németországba, de tartjuk a kapcsolatot és szerelmes vagyok és mutatnék is egy fotót egy fiúról.
Ha ennyire nem tud megértő lenni egy anya, akkor ezt tenném, de nem szakítanám meg a kapcsolatot vele.
Van olyan családtgod, akinek szívesebben bemutatnád, mint anyudnak? Vagy akinek előbb elmondanád, hogy komoly kapcsolatod van?
A leírtak alapján több lépésben godolkodnék.
Vagy meghívnám anyumat egy elvonulós őszinte beszélgetésre. Hátha mégis egyszer elfogadja, hogy a te érzéseid a tiédek, és jogosak, és olyanok, amilyenek, lehet hogy számára nehezen felfoghatóak, de az nem jelenti azt hogy bárkinek joga lenne elvitatni azokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!