Hogyan coming outoljak biszexuálisként a szülőknak? 20l
Az van, hogy én még soha nem beszéltem otthon arról, hogy lenne párom, vagy akár szerelmes lennék bárkibe is, lévén nem jó a kapcsolatunk annyira(nem mennék bele az okokba). És anyám már gyanakszik, hogy a saját nememhez vonzódom, amit én eddig tagadtam, kitérő válaszokat adtam, de nem akadt le a témáról. És hát elég homofóbak a megjegyzései, hogy szépen fogalmazzak. Én erről nem is szándékoztam beszélni, amíg el nem költözöm, vagy nem válik indokoltá, mert kit érdekel, hogy milyen emberekkel szeretnék párkapcsolatot létesíteni, ha szingli vagyok. Viszont az a helyzet, hogy már nem áll fent ez a szingli vagyok helyzet, két hónapja tart a párkapcsolatom egy másik lánnyal.
Az igazat megvallva el tudom titkolni, lévén 160 km-vel arrébb tanulok, de ez számomra már fárasztó. Nem akarom hallgatni a mocskolódást, hogy tuti azért vagyok szingli mert bzi vagyok, a nyaggatást, hogy mikor lesz már párom. Semmi kedvem nyáron, amikor nincs koli, kamu indokokat keresni arra, hogy kivel találkozom, majd aggódni azon, hogy mikor derül ki a dolog.
Viszont az a helyzet, hogy anyám sosem vette komolyan az érzéseim/döntéseim validitását ennél kisebb dolgokban sem. És kérdéses is, hogy itt tényleg homofóbiáról van szó, vagy csak nem akarja, hogy engem megbélyegezzenek, mert ami nem tetszik neki, azokról rögtön azt gondolja, hogy másnak sem, és meg lennék különböztetve. Sokkal kisebb fajsúlyosságú dolgoknál is eljátszotta már ezt a dramatikus kiakadást (ilyenek, hogy hajfestés, fülbevalók, smink, stb.). Azokat, amiket mondok neki, sokszor betudja annak, hogy én azért döntök/cselekszek x módon, mert:
1) Neki nem tetszik és ezzel akarom bosszantani.
2) Utánzok valakit.
3) Megyek a tömeg után.
4) Ki akarok tűnni a tömegből.
5) Valaki belevitt a rosszba.
Tehát még véletlenül sem állhat szerinte semmilyen döntésem, tettem, vagy érzésem mögött az, hogy nekem az tetszik, úgy érzem magam jól. Tehát nem is tudom, hogy hogy mondjam meg azt, hogy mi a helyzet velem. Ha egyúttal elmondom, hogy van párom, akkor "ő vitt bele a rosszba", ha nem, akkor az összes többi felsorolt, esetleg nem is vesz komolyan.
Az nem opció, hogy "semmi köze hozzá, ne avasd be". Ez nem egy állatorvosi ló, hogy minden úgy működjön, ahogy le van írva. Kérdőjeles ideig tőle is függöm, másrészt az, hogy nem mondom meg neki, az két esetben megvalósítható:
a) Kettős életet élek. Ha ez a kapcsolat megmarad, akkor csak nem titkolózhatok örökké, meg a fszom se akar azon stresszelni, hogy mikor derül ki.
b) Megszakítom a kapcsolatot vele. Nekem meg elsősorban nem ez a szándékom. A múlttól, és ettől a kapcsolattól függetlenül szeretném vállalható szintre hozni ezt a szülő-gyerek kapcsolatot, aminek része az is, hogy az életem egy olyan jelentős részét, mint a párkapcsolat, nem titkolom el.
"sokan utálják a melegeket/LMBTQ tagokat, de nem is a másságuk miatt, hanem a viselkedésük és megnyilvánulásuk miatt."
Akit idéztem, tudod mit fed ez a megnyilvánulásod? A túláltalánosság hibáját és előítéletességet.
Tudod te, mennyire sokfélék a biszexek, leszbikusok, melegek? :) Te hiszel a propagandának, meg pusztán a melegfelvonulásnak?? Minden lmbtq-s egyforma volna...?
Mitől vagy te ebben ennyire biztos? Csak nem lmbtq tag vagy? Mert ha az volnál, akkor meg nem kritizálnád őket, tehát mit tudsz te róluk?
Van a környezetedben, mondjuk, 8 lmbtq ember, akiből véletlenül 4 figura játssza az agyát, és az alapján ismered a világon élő sok száz millió lmbtq személyt? :D
Több leszbi, meleg, bi ismerősöm is van, egyiken se látszik a másságuk, nem is verik nagy dobra. Mindnek részben más a jelleme, és a viselkedése, pont úgy, ahogy heteróéknál.
Ha tudnád, hányszor több meleg, leszbi és biszex titkolja másságát, mint ahány felvállalja... Ha mész az utcán, akkor azokon, akiken nem látszik a másságuk, nyugodt lehetsz afelől, hogy leglaább minden tizedik ember meleg/bi/leszbi, vagy minimum foglalkoztatja a gondfolat. Aztán a viselkedésükkel meg semmi bajod, csak te egybemosod a bevállalósak egy ezrelékének botrányos viselkedésével.
(Nyugi, nekem se tetszik, amikor egy melegfelvonuláson a szőrös csávó affektálva, seggrázva közli, hogy "Emmá vátyóók"... De kb tízezer melegből jó, ha egy ilyen!)
Elolvasva a kérdésed nagyját nem akartam válaszolni, mert túl tudatos vagy és túl alacsony szintű és gyakorlatlan, de elolvasva az 1. oldalon a 2 kommentedet, talán hasznos tudok lenni.
A válaszokat nem olvastam el, csak a 7#est, de erősen valószínűsítem, hogy ha valaki megértette is a kérdést, nem kaptál normális választ, főleg mert egyik komment sem olyan terjedelmű, amibe beleférne az.
Ime hát:
Nem kell aggódj, mikor derül ki. A megértésed növelésével ajánlom ezt az elméleti utat, illetve ennek meglévő oldalát kezelni. Ha bármi miatt is aggódsz, kérdezd meg magadtól, miért. Itt is. Mi lenne ha e utat választanád, majd kiderülne? S ez ami történne, szerinted, számodra miért is rossz, ha nem jár azzal, hogy a tőle való függésed miatt megszívod?
Nem kérdés, hogy valójában miért teszi, hogy megbélyegeznek-e téged vagy nem. Az számít, amit rezeg. Az pedig az, hogy nem lát téged, nem ad neked validitást, és nem azt az utat választja, hogy erre törekedjen. Innentől kezdve 100%osan mindegy, hogy neki nem tetszik, vagy azt hiszi másnak nem tetszene, mert nem rád figyel, nem téged kutat, akar megérteni és megsegíteni, hanem önmagára figyel, téged így elnyomva.
A felsorolásod alatti bekezdésből látszódnia kéne önmagad számára ekkora belátással, amit az első oldalon leírt második válaszodban felmutatsz, hogy azért nem találod magadban tudat alatt a választ arra, hogy hogyan is add elő ezt, mert nincs olyan, amiben az eredmény megfelelő az elképzeléseidhez. Te meg szeretnéd vele osztani egy részed egy bizonyos szinten, amit képviselsz felülről, de ő ezt nem tudja elérni alulról, sőt meg sem látni a puszta lehetőséget arra, hogy amit át adsz, valójában a részed, és miért is vagy úgy, inkább csak elítéli tudás nélkül, mint rajtad kívül álló dolog, ami rossz és mások hibája, hogy ezt követed, vagy rosszabb, a te hibád és nagyon ostoba okokból követed, majd az egészet, sőt téged, nem veszi komolyan, avagy maga a megosztásod mögött lévő erő, indíttatás, mint a fing, elszáll, anélkül hogy beteljesülne, avagy meg lenne osztva vele.
Amíg függsz is tőle, meg tudod oldani, hogy megadja azt, amit illene, hiába nincs rá jogi kötelezettsége úgy is, hogy nem nézel szembe az igazsággal és úgy is, hogy de és még sem leszel rosszul attól, ahogy reagál. Mind a kettőhöz elég ügyes elme vagy már most. Ehhez szerintem csak egy átgondolás kéne, amit eddig nem ejtettél meg, használva a gyönyörűre fejlesztett belelátási képességed, amid van.
A vállalható szintre való hozásra a vágyad szerintem teljesen rendben van, te döntöd el, mit szeretnél, akármilyen mély és tudatos tudatosság is van benne. Viszont ez nem olyan egyszerű, hogy szint alapú legyen. Ez a te felépítésed. Másnál nagyobb szinten sincs ez benne, megint másnál sokkal kevesebb szinten is benne van.
Ha a nagyobb szintet szeretnéd, ajánlom az elme oldaláról keresgélj, nem az elméd mostani álláspontja/működése alapján meghatározott komplexumok alapján, mint a "ha a kapcsolatunk ekkora, akkor azzal jár, hogy ezt és ezt megosztom vele". Ez a te szintezésed, működésed, viszont a kapcsolatban ketten vagytok, és amúgy sem te vagy az alap, hanem maga a létezés. Amúgy nem a kapcsolatot titkolod el, hanem a kapcsolatod másik tagjának nemét. Ami nagyon nagyon más. Légy ebben tudatosabb, ahogy beszélsz, és érezd át az apróbb változásokat magadból, hogy valójában miért teszed, hogyan érzed, amit.
Ha az elme oldaláról keresgélsz, talán rátalálsz olyan dolgokra, ahol akár semmiféle konkrétumot nem kell megossz ahhoz, hogy nagyságrendekkel nagyobb felé húzd az igazságban, közelebb hozzád, kapcsolatotok szintjében feljebb. A hogyan fontosabb, mint a mit.
Ennyi.
De egy dolgot még ajánlanék figyelmedbe a 10#s kommented alapján. Ott is láthatod az érvelésed, adat felhozatalod és a másik fél ezen készségeinek hiánya alapján, hogy nem igazán vagy 1 szint az átlag emberrel. Nem anyudról beszélek mikor azt kérdem, valóban nekik szeretnéd az értelmedet és energiáidat megmutatni, lerakni? Nekik, kik azt se veszik észre, hogy mit csinálsz, nem hogy a mondandódban kutassanak igazság iránt? Valóban ezt szeretnéd? Had kérdezzem meg tőled, és magadnak válaszolj kérlek. Mi történt a 10# kommented után azzal, akinek azt szántad? Ráébresztetted arra, hogy milyen húgyagyú? Megmutattad neki magadat sikeresen? Egy nagyobb értelmet, másféle nézőpontot sikeresen feltártál neki?
Ha ezekre és hasonló kérdésekre őszintén igennel tudsz válaszolni magadnak, hát áldásom arra, hogy ezt folytasd. De ha nem tudsz, akkor szeretnélek megkérni, hogy meditálj többet, viszont kevésbé vedd fel azok dolgait, akik noha 1 fajban vannak veled, de még sem vagytok 1 értelmi közegben, pont ahogy az ember és a kutya sincs, vagy a kutya és a pók sincs.
Én hetero vagyok de rólam fixen azt hitték hogy biszexuális vagyok, mert nem volt évekig barátom és ezt nem hitték el nekem és azt hitték van kapcsolatom csak nekik nem mondom és ez volt az ötletük hogy biztos lány :D
Szerintem amíg nincs párod, ne mondd el neki. Bár ha mindig csak azt hiszi őt akarod bosszantani, akkor én lehet akkor sem mondanám el neki.
Azt esetleg nem coming outolod h hogy szoktál szexelni? Jaaa hogy ezek nem tartoznak a szüleidre? Nahát..
Nem is értem miért kell ilyenekről színt vallani, pff
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!