Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a legeslegrosszabb dolog,am...

Mi a legeslegrosszabb dolog,amit a szüleid Veled tettek és nem tudtad túltenni magadat rajta?

Figyelt kérdés
Engem sokféleképpen bántalmaztak otthon,azt hiszem a legfájdalmasabb dolog mind közül,hogy sokszor bántották a testvéremet is,de nem tudtam segíteni Neki.

2023. ápr. 16. 21:20
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Elèg abuzìv közegből jövök,de nem tudom szellemileg hová rakni, hogy a pszichológia folyik a csapból,erre meg a 23(!) èves csapos kommentelő ha csak ünnepekkor is,de összejàr a csalàdjànak nevezett csürhèhez.Mert ha 45-50 èv felett lenne,azt mondom,okè, az ő fiatal korában nem, hogy nem volt internet,de a pszichológushoz jàràsnàl kb úgy elkönyveltèk volna,mintha lepràs lenne. Ma már szerencsére csak az ország szarabb pontjain van ìgy, amiket inkább nem sorolok. A csapos emberkènèl mèg ezt el tudom képzelni. De egy valamit tudok javasolni: ha lesz is gyereketek,nehogy bemutassàtok a sràc szüleinek,mert csak nyer,ha nincsenek ilyen nagyszülei. Azért nincs èrtelme erőltetni a dolgokat, hogy "Jaj, csak ismerje a nagyszüleit!". Ilyeneket minek...
2023. ápr. 17. 14:05
 32/44 anonim ***** válasza:
84%

Istenem,borzalmasnál borzalmasabb történetek..

És még mennyi lehet,amiről nem hallunk..

Én is hordozom a gyerekkori traumáimat életem végéig, anyukám

a születésem után skizofrén lett, eleinte csak pár évente jött

ki rajta, később egyre gyakrabban..

Apám nem foglakozott se anyuval érdemben, gondolok itt arra hogy

normális,fizetős dokit keresett volna neki,ahelyett hogy

be vitette volna pszcihiátriára..

Se velem.A bátyám szíámított egyedül,ezzel még anyu is így volt,

ha jól volt is...Emlékszem mikor először el vitték,

haza mentem suliból, és nem találtam senkit otthon,

anyu mindig otthon volt mert le volt százalékolva, de estig

senki nem jött,nagyon meg voltam rémülve..

Apám mindig nőzött,velünk ordibált,amik itt elhangoztak pont,

semmire kellő vagyok,semmire se fogom vinni..

Igaz hogy ő a nagyszüleim házába költözött, állami gondozott

volt,nem volt semmije, és az életében sem szerzett semmit,

de nekem ezt vágta a fejemhez mindig..

Mikor először megjött, én azt se tudtam hogy kell használni

a betétet meg a tampont, és véres lett a ruhám,mikor észrevette

mosáskor,mert ha anyu kórházban volt akkor ő mosott egy ideig,

leordított hogy mekkora barom vagyok,hogy ezt se tudom..

Ezzel végleg belerondított az akkor bimbozó női lelkivilágomba,

minden egyes menstruációmat szégyelltem, még saját magam előtt is..

Most már öreg emberek lettek,anyut szociba kellett adnunk,

mert apám már nem bírta vele..A szocit nekem és

a tetstvéremnek kell fizetnie,mert anyu nyugdíja a felére elég..

nagytudású apámnak meg szintén annyi,hogy épp el él belőle.

Egész életemre hatással volt,hogy nem álltak mögöttem soha,

hogy senkire se számíthattam soha..Csak a negatívumok jöttek

tőlük mindig.. Párfüggő,és szeretehiányos lettem.

ha nincs a férjem,már ne mhiszem hogy élnék,de így is nagyon

nehéz..Főleg mikor látom hogy másoknál megy ez másképp is..

Bármit meg adtam volna, normális,szerető és szerethető szülőkért.

Bármit.

2023. ápr. 17. 15:21
 33/44 anonim válasza:
94%
Nekem az, mikor 13 éves voltam és nagymamám azt mondta, hogy tiszta lapos vagyok, semmi mellem. Pedig amúgy nagyon jó mama volt, ő nevelt fel. Mai napig nem értem miért mondta. Illetve anyám állandó terrorban tartott, ha nem jó jegyeket vittem haza suliból(nagyon jó tanuló voltam), azzal büntetett, hogy lecseszett és nem szólt hozzám. Ha bármiben is hibáztam egy kicsit, ugyanez történt.
2023. ápr. 17. 15:33
 34/44 anonim válasza:
93%
Megaláztak a külsöm miatt, gusztustalannak és értéktelennek tartanak az apám még mindig malac arcnak hív pedig már felnőtt nő vagyok.
2023. ápr. 18. 11:28
 35/44 anonim ***** válasza:
89%
Azt mondja neked az oreged a mai napig,hogy malacpofa? Eleg kiabrandito lehet..
2023. ápr. 18. 11:31
 36/44 anonim válasza:
94%

35

Igen a mai napig kövér, ocsmány és gusztustalan vagyok nekik anyám viszont tökéletes nem is érti èn miért lettem ilyen... Nem nagyon tartom velük a kapcsolatot lelki testi terrorban tartottak, kb ember számba sem vettek soha.

2023. ápr. 18. 11:35
 37/44 anonim ***** válasza:
92%

Milyen emberek ezek,akik a gyerekeikkel képesek így viselkedni?

Remélem a pokol legsötétebb bugyrába,minden nap vissza kapja az összes

amit művelt..

2023. ápr. 18. 15:43
 38/44 anonim ***** válasza:
93%
37: Nyugtasson meg, hogy sok ilyen egyén elég megalázó körülmények között hal meg. Erre mondják azt a közhelyet, hogy Isten malmai lassan őrölnek, de őrölnek. Pont erre, hogy jó ideig megússzák, de amikor már el kell úgy számolni, akkor már kapják a számlát, ami nem a legszebb, lsd Sztálin- még ha szélsőséges példa minden létező szempontból is-, aki nem csak legalább 2 magyarországnyi embert tetetett el láb alól, hanem a legidősebb fiára is ügynököket küldött, hogy öljék meg és végül hagyta a fiát meghalni egy munkatáborban, bizony, öreg korában agyvérzésben, a saját végtermékében halt meg. És az egykori talpnyalói nem is ugrottak egyből, leginkább a megkönnyebbüléstől, mintsem a félelemtől.
2023. ápr. 18. 16:46
 39/44 anonim ***** válasza:
86%

31-es és 38-as vagyok: Azért a legtöbb válaszolóhoz képest még normálisak voltak a szüleim, de anyámnak soha nem fogom megbocsátani, hogy 10 évig küzdött, hogy megszülessek, erre amikor év végén betöltöm az első félévet, azonnal húz az ország másik végébe tanítóképzőre, amit a lakhelyéhez közel máig el tud végezni, ráadásul keresztfélévesben. Mondhatni, onnantól, hogy a természeti népek is megnyugodnak a gyerek megmaradása felől, ő is megnyugszik és ahelyett, hogy beismerné, hogy nem erre a prodzsektre pályázott, inkább kitol magával és havi 2-3 alkalommal 8 órát oda-vissza utazik, addig sem kell szembenéznie, hogy nagyon nem azt kapta, amit várt.Inkább elmegy fősulira az ország másik végébe az első adandó alkalommal, ráadásul olyan szak miatt, ami a segge alatt is van, nagyobb húzónévvel, csak mondom... Emellett minden vele kapcsolatos szar a nyakamba volt varrva, amióta az eszemet tudom, állandóan hasonlítgatott valakihez az én kontómra, azt is "maunyikasót" megszégyenítő stílusban.

Csoda, ha egyszer lesz akkora szerencsétlen, aki feleségül is vesz, ha be is mutatom, csakis nyilvános helyen teszem? Vagy ha a gyerekemről max. 1-2 képet, ha látni fog? Már ha megéli...

2023. ápr. 18. 19:26
 40/44 anonim válasza:
100%

Egek... borzasztó, sajnálok mindenkit.

Nekem "csak" anyám összejött egy alkoholista, játékfüggő, vállalhatatlan egyénnel.

Nem részletezem, de 7 kritikus évem (6-13) ebben az "új családban" és úgy telt, hogy napi szinten veszélyben volt a fizikai biztonságom. Kb. bármelyik nap érhetett volna akár egy baleset, akár ennek a vadállatnak a keze úgy, hogy szerencsém van ha csak az intenzíven kötök ki.

Szerencsém viszont volt mert engem sose vert meg de erre iszonyatosan kellett koncentrálni, hogy elkerüljem.

Túl óvatos lettem emiatt, talán ez a mai napig tart, hisz bárminek, szó szerint, bárminek lehetett volna ilyen következménye abban az elborult közegben.

A végén már mindenki VERT mindenkit a lakásban, föl nem foghatom hogy maradtam ki. Kell hogy legyen isteni gondviselés, azóta hiszek ebben.

Aztán kimenekítettek...

Mindez több mint 20 éve volt és max anyámnak tudok megbocsátani és 1-2 távoli rokonnak akik közül egyre kevesebben élnek. Rajtuk kívül senki, nem hogy a bocsánatkérésig nem jutott, azok után hogy végigasszisztálta, támogatta ezt az egészet, segített leverni a láadásaimat stb. Belértve sajnos az édesapámat is akinek aktívan ugyan semmi köze nem volt az egészhez de egy SAJNÁLOM az ő szájából is kicsúszhatna. Ehelyett a ködösítés, szépítgetés megy.

Ja, a pacák rég halott, a kölkei általában erőszakos bűncselekmenyek vádlottjai (én jól tudom, nem alaptalanul) majd furcsa okokból felmentettjei.

Köszönöm hogy ezt leírhattam.

2023. ápr. 19. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!