Szerintetek anyám reagálta túl vagy tényleg ekkora dolog ez?
Itt a kérdés előzménye:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Összeszólalkoztunk( nem konkrétan most) és mondtam neki hogy mégis mi alapján döntött így, hát semmi köze a házhoz, miért nem kérdezett meg legalább.
Aztán elvileg ezzel úgy megbántottam hogy majdnem sírt meg hasonlók.
De szerintem nagyon is jogos a kérdésem, mert ez tény amit mondtam.
Persze hogy haragszom rá. Szerinted hányszor próbáltam vele megbeszélni? Mikor ezt mondtam neki akkor is ő emelte fel a hangját és kezdett gúnyolódni hogy ki vagyok én ebben a házban.:) Tehát én nem bánom amit mondtam, mert jogos és tény.
Igen, így van, nem kötelező elhinni semmit. Köszi a választ.
"De feljogosít. Indokold meg miért nem?" Azért nem jogosít fel a "tulajdonjogod", mert te azt csak ajándékba kaptad valamilyen családi okból, amit itt elhallgatsz, viszont egyrészt az ajándék visszavonható, másrészt mivel házasság alatt lett a ház megvásárolva, anyukád a jog szerint tulajdoni lapon kívüli tulajdonos, tehát neki eltartó szülőként több joga van, mint neked, úgy is fogalmazhatunk, hogy FELETTED áll.
"Őt mi jogosította fel a döntésére? Erre még mindig nem kaptam választ." Ő az egyik eltartó szülőd, bármennyire nem bírod ezt felfogni a tojáshéjjal a fenekeden. A döntéseit nem kell veled megbeszélnie, csak apukáddal, maximum figyelembe veheti az udvarias, tiszteletteljes kérésedet.
Ismered ezt a mondást?
"Adj a tótnak szállást, kiver a házadból"
jelentése: jelentése: a hitvány ember hálátlansággal fizet a jószándékért
Ezt a kérdést válaszokkal szívesen megmutatnám annak a kérdezőnek aki pár hete azt bizonygatta, hogy 3 vagy több gyerek mellett az anya ne dolgozzon, hanem maradjon otthon gyereket nevelni és háztartást vezetni. Csak hogy lássák akik ezen a kényszerpályán vannak, hogy ez hova futja ki magát.
Van egy barátnőm, aki szintén otthon maradt és két fiút nevel, mert így döntöttek a férjével. A nagyobb fiú 15 éves már, az ő nevén van a ház kicsi kora óta, mert apósék így vettek házat nekik anno. De biztos vagyok benne, hogy ott apuka igen keményen elbeszélgetne a fiúval ha olyat mondana az anyjának, hogy semmi köze a házhoz és ez az ő háza. A gyerekekért él, mint sok más anya. Azért ezen gondolkozz el, vedd le azt a nagy mellényt!
63# És hogy beszélgetne el az anyukával ha ilyen idióta felelőtlen döntést hozna? És a férjet is zavarná? Arra senki nem gondol?
Amúgy meg beszélgethetne vele, ő nevén van.
62, ne haragudj de én erre már nem reagálok, egyszerűen félrebeszélsz vagy elhanyagolod a tényeket, sőt mondásokat irkálsz xd Bocsi, de ezen nevetek.
Egyszerűen az állításaidra annyit lehet mondani hogy nem:D
"és ez az ő háza"
Ahogy látom, ebből már jó nem lesz, ti is csak próbáljátok itt cifrázni a dolgokat. Hát mindegy, én most alszok egy picikét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!