Van értelme a focis kártyák gyűjtésének?
A fiam az osztálytársaival elkezdett Fifa 365 (2023) focis kártyákat gyűjteni, és cserebelélni.
Ez eddig O.K., de már az Interneten is venne egy-egy darabot, 5000 Ft körül.
Attól tartok, hogy ha lecseng ez a láz, értéktelen lesz az egész, és megy végül a kukába.
Mi erről a véleményetek?
Én is vetettem magamnak anno és cserélgettük is, de közel sem 5000 forintért.
Egyébként pont tegnap találtam meg egy csomót, nem feltétlenül értéktelen, bár nekem inkább csak olyan emlékek.
5000-et nem gondolom, hogy megérne.
Ha te anyagi befektetésként tekintesz rá, akkor valóban nincs értelme.
De mi értelme van pl. egy focimeccset megnézni? Vagy egy pizzát megenni? Ezektől sem lesz több a pénzed.
Egyrészt nincs sokkal kevesebb értelme, mint más dolgokat gyűjteni, hiszen egy érdekes hobbi lehet neki, leköti, másrészről mindennek annyi az értéke, amennyire a többség tartja.
Másrészt ez egy jó lehetőség lenne megtanítani a gyereket arra, hogyan néznek minket hülyének a fogyasztói társadalomban, hogyan generálnak igényt valamire, amire semmi szükségünk, csak sajnos ehhez talán még fiatal.
5000-ért nem vettünk kártyákat, de az én fiam is gyűjtötte, mert szereti a focit és klassz volt albumba rendezni a kártyákat meg cserélgetni.
Ez már a nyolcvanas években is volt, csak Lutra albumnak hívták. Gyerekek szeretik az ilyesmit.
Értéke nem lesz, max élvezeti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!