Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek szerintetek ebben...

Mit tegyek szerintetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Jelenleg a szüleimmel élek albérletben. Nagyon szeretnék külön költözni saját albérletbe, viszont a szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy velük lakjak. Sajnos nem értik meg, hogy nekem már saját életet kellene kezdeni, magánélettel.

Azt szajkózzák, hogy nagyon drága az albérlet. Amiben igazuk is van, viszont van munkám, a havi fizetésem kb 400 ezer forint. Az ő bevételük kettőjüknek 500 ezren felül van. Így nem értem ezen álláspontjukat. Mikor ezt megemlítem nekik, akkor jönnek azzal, hogy mennyire rossz lesz nekem egyedül meg önző vagyok, hogy csak magamra gondolok rájuk nem.

Van 2 macskájuk. Imádom őket, de sokszor pihenni se tudok tőlük, mert az egyik macska süket, és szó szerint torka szakadtából üvölt. Vittem állatorvoshoz, semmi baja. Azon kívűl, hogy süket.

Az almot csak én takarítom, mert ők hozzá se nyúlnak.

Most akkor azért (is) kellek nekik, hogy takaritsak a macskák után?

Ha simán keresek egy albérletet, és elköltözöm minden zokszó nélkül akkor nagyon bunkó leszek?

25N

2023. ápr. 12. 08:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Sztem az az önzés amit ők csinálnak.

Ha meg tudsz élni egyedül, menj.

Ha marasztalnak, kezdd el hazahordani a barátokat, hátha ráébrednek, hogy jobb lesz nekik is :)

2023. ápr. 12. 10:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Rég meg kellett volna tenned.
2023. ápr. 12. 10:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
nem kellene igy problemaznod ezen. ha sajat maga tudsz mindent fizetni, menjel. megertik majd. 25 vagy nem 18 gimis kislany. biztos olyan jofejek hogy visszafogadnak ha megsem jön be vagy nemtetszik.
2023. ápr. 12. 11:52
 14/19 anonim ***** válasza:
68%
Eszembe nem jutna maradásra bírni a 25 éves gyerekemet..Főleg nem ebben az országban.
2023. ápr. 12. 12:27
 15/19 anonim ***** válasza:
23%
pl/Találsz egy albérletet 150.ezerért, marad 250ezer.Nem jobb,ha ezt a 150ezret minden hónapban félre teszed?
2023. ápr. 12. 13:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

25 eves vagy, nem kell az o engedelyuk semmihez.

Koltozz, ha akarsz, maradj, ha akarsz. Te dontesed.

2023. ápr. 12. 13:51
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

És akkor mivan? Mondjanak, amit akarnak, te dolgozol, gyűjtögetsz és lelépsz.

Elég sokunknak sikerült a métgező szr környezetből kiugrani, mondjuk nem megerősítést keresgéltünk gyakorin, hanem tettünk a költözés érdekkében.

Nálunk ez a zsarolás öngyilkossággal fenyegetőzésig fajult - az volt a pont, amikor azt mondtam, oké, napokon belül elhúztam innen.

Összeszedtem a cókmókomat, ideiglenesen elmentem a barátnőmhöz, és onnan mentem tovább a már lefoglalózott társbérletbe.

2023. ápr. 13. 11:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A szülők egyértelműen nem akarják,hogy elmenj és magukhoz akarnak láncolni minden áron.Én elköltöznék és amikor ők is elfogadták akkor elmondom hol lakom.
2023. ápr. 13. 22:38
 19/19 anonim válasza:

Szia!

Nemtudom hol dolgozol, merre élsz, nekem van 1 kis önálló házikóm, 1.5 szoba, pici kertel, XV. Kerületben, közel boltok, bkv! Bérlő pár lassan elmegy, 4 éve bérlik, havi 90 ért, lassan kész a saját házuk! Gondolod ide cicákkal is jöhetsz, szomszéd néni is süket, így a cica áriát is lenyomhat! A ház mamámé volt, fel lett újítva, fő célom, nem a profit, hanem legyen 1-2 biztos bérlőm aki baráti béreleti díj mellett, karbantartja a házikót, ill a kertet, amin van 2 fa, meg fű! Én Németországban élek!

2023. ápr. 13. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!