Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok a következő...

Hogyan reagálnátok a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Szüleim folyamatosan szídják a férjemet ismerősöknek, számunkra ismeretleneknek.

Férjem ez nehezményezi, emiatt kerüli is velük a kontaktust.

2 hete épp nekem mondták el mindennek őt a telefonba, amit ő is végighallgatott.

Múlt héten mindent félretéve együtt elmentünk hozzájuk bejelenteni, h úton van a baba. Nagyon örültek.

De épp ott voltak a szonszédok is, akiknek a reakciójából lejött, h előtte a szüleim épp a férjemet szídták nekik.

Jött a húsvét. Én egész szombaton szüleimnél voltam.

Vasárnapnők nem értek, hétfőn pedig nekünk volt programunk.

Most nagyon meg vannak sértődve, h az ünnel alkalmával nem látogattuk meg őket sem vasárnap, sem hétfőn.

Persze azt értem, ha rosszul esik nekik, de tudták előre, h nekünk hétfőn programunk lesz, vasárnap pedig ők voltak 100km-re tőlünk, ahova amiatt nem mentünk, meet helyette a nagyszüleimet látogattuk meg (a másik irányba laknak)

Tegnap mikor mentünk hazafelé késő este írtam édesanyámnak messengeren, h ma nem hívom fel (minden nap telefonálunk), mert későn érünk haza. Azóta nem válaszolt az üzenetemre.

Ma este a szokásos időben felhívom, de előre félek, h milyen szemrehányást kapok emiatt az egész miatt.

Ti hogy reagálnátok?

Férjem szerint ne hagyjam, h számon kérjenek arról, h mikor merre járok és miért. -ebből ugye harag, sértődés, veszekedés lenne

Vagy a másik, h meghallgatom őket és kb semmit sem tudok mondani arra ,h nekik milyen rosszul esett, h nem mentünk húsvétot köszönteni, ellenben programolni tudtunk menni hétfőn..

Tudom, h az alapvető problémám a levalás hiánya, amin erősen dolgozom, de vmilyen szinten azt is értem h nekik rosszul esik a dolog, másik oldalról férjemet is megértem, aki nem akar az ünneo miatt jópofizni velük miközben máskor meg ő a legrosszabb ember a világon.

Férjem mellett kell, h álljak, ezt tudom, viszont itt a baba is és nem akarok sem konfliktust, sem pedig sértődéseket...viszont úgy érzem ez most túlmutat rajtam.

Vélemény?

2023. ápr. 11. 10:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Te magadtól nem tudtad amúgy, hogy ha anyuka-apuka fűnek-fának szrozza a férjemet, az nem ok? Erről mi kellett felvilágosítsunk? Vagy úgy gondoltad, ha anyukáék támogattak lakásvásárlásban, akkor ez igazán belefér?

Nem, nem fér bele.

Ha tehetitek, adjátok vissza a pénzüket és lépjetek le.

2023. ápr. 11. 16:19
 22/28 A kérdező kommentje:

nem az a része keltett bennem kételyt, hanem, h van-e alapja

úgy vagyok vele, h még ezek után sem szídjuk mi senkinek sem a szüleinket, velük ellentétben...és ez a nem mindegy sztem

normális ember nem sarazza mindenhol egy családtagját sem, bármi is vele a problémája

és nekem igazából ez a bajom, az nem érdekel, h mit gondolnak róla vagy rólunk, de vagy nekünk mondják vagy tarstsák magukba

2023. ápr. 11. 16:26
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, a szüleidet megnevelni már nem fogod, ők ilyenek és ahogy idősödnek, még rosszabbak lesznek. Neked viszont ezt nem kötelességed elviselned, hallgatnod. Hallgathatod is nyilván és hajbókolhatsz a segítségért cserébe, csak egyrészt mindig az ovis lányuk maradsz, akivel bármit megtehetnek, másrészt a férjednek ők nem a szülei, tehát főleg nem fogja ezt egy életen át hallgatni. Én biztos nem tenném.
2023. ápr. 11. 16:31
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

A ferjed egy rendkivul turelmes ember.

En mar reg ott hagytalak volna a faszba, ez nem normalis.

Es igen, amugy tuti ő az epitkezos kerdezo 😂😂😂

2023. ápr. 11. 17:20
 25/28 A kérdező kommentje:
tényleg nem építkezünk, nem tudom honnan jött ez a dolog
2023. ápr. 11. 18:03
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Tedd ossze a ket kezedet, hogy a ferjed nem tett meg lapatra. Evek ota turod, hogy a szuleid ocsaroljak. Tudod mikor hagynam barkinek is hogy a ferjemet szidjak, abban a masodpercben szakitanam meg veluk a kapcsolatot. A penz sem erdekelne, ott rohadjon meg. Azert mert annak idejen hozzatok vagtak par milliot, mosolyogva turni kellene a szidalmazast?

A ferjed helyeben mar reg kiosztottam volna anyadekat, teged meg otthagytalak volna a francba. Te mit szolnal ahhoz, ha az o rokonsagna hordana el mindennek es o bologatna hozza? Nem esne rosszul? Kicsit nezz magadba. Majd a gyerekedert is igy fogsz kiallni?

2023. ápr. 11. 19:01
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek 10-essel (és néhány későbbi válaszadóval).

Te minimális szinten sem állsz ki a férjed mellett. Örülj, hogy még nem vált el tőled.

2023. ápr. 11. 19:17
 28/28 A kérdező kommentje:

dehogynem állok ki, legalábbis próbálok

sosem adtam igazat a szüleimnek és sosem álltam a pártjukon a férjemmel szemben

megmondtam szüleimnek is, h még 1x nekem 1 rossz szót se szóljanak a férjemre, mert én sem fogom látogatni őket, a telefont pedig egyből rájuk teszem

anyukám azóta meg is emberelte magát, de apám nem

vele én is már csak lényegretörő, szűkszavú beszélgetéseket folytatok

férjemmel is sokat beszélünk róla

ha megszületik a baba, ő szívesen látja őket bármikor, mert a szüleim és nem akarja, h a gyereknek emiatt ne legyen normális kapcsolata a nagyszülőkkel

megkínálja őket ha jönnek stb

de elbeszélgetni nem fog velük úgy mint korábban és én nem is várnám el tőle, ennyi is bőven sok úgy gondolom

azt is elmondtam szüleimnek, h normális felnőtt ember nem beszél így másról, és főleg nem másoknak és főként nem családtagtól úgyh kicsit elgondolkodhatnak azon, h hogyan viselkednek

ellenkező esetben szívesen felvilágosítom azokat az embereket, h róluk miket hallottam már az ő szájukból, aztán rájönnek majd, h kb mindenkire rábeszélnek mert ők a tökéletesek, mások meg nem

ez nem évek óta tart

3 éve vettük a lakást, és most néhány hónapja volt egy dolog, ami által kibukott belőlük ez az egész a férjem ellen

azóta ilyenek és azóta a több évvel ezelőtti sérelmeiket is felhozzák, amikre mi nem is gondoltunk h léteznek

uszítanak ellenünk mindenkit

előtte nem volt gond köztünk, férjemmel nyaranta sörözgetni szokott apukám stb

szóval ez most így elég kétszínűen jön le

elvárják, h járjunk hozzájuk férjemmel együtt, ott jópofiznak stb, közben meg ezt csinálják és csodálkoznak ha nem megyünk

2023. ápr. 11. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!