Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok a következő...

Hogyan reagálnátok a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Szüleim folyamatosan szídják a férjemet ismerősöknek, számunkra ismeretleneknek.

Férjem ez nehezményezi, emiatt kerüli is velük a kontaktust.

2 hete épp nekem mondták el mindennek őt a telefonba, amit ő is végighallgatott.

Múlt héten mindent félretéve együtt elmentünk hozzájuk bejelenteni, h úton van a baba. Nagyon örültek.

De épp ott voltak a szonszédok is, akiknek a reakciójából lejött, h előtte a szüleim épp a férjemet szídták nekik.

Jött a húsvét. Én egész szombaton szüleimnél voltam.

Vasárnapnők nem értek, hétfőn pedig nekünk volt programunk.

Most nagyon meg vannak sértődve, h az ünnel alkalmával nem látogattuk meg őket sem vasárnap, sem hétfőn.

Persze azt értem, ha rosszul esik nekik, de tudták előre, h nekünk hétfőn programunk lesz, vasárnap pedig ők voltak 100km-re tőlünk, ahova amiatt nem mentünk, meet helyette a nagyszüleimet látogattuk meg (a másik irányba laknak)

Tegnap mikor mentünk hazafelé késő este írtam édesanyámnak messengeren, h ma nem hívom fel (minden nap telefonálunk), mert későn érünk haza. Azóta nem válaszolt az üzenetemre.

Ma este a szokásos időben felhívom, de előre félek, h milyen szemrehányást kapok emiatt az egész miatt.

Ti hogy reagálnátok?

Férjem szerint ne hagyjam, h számon kérjenek arról, h mikor merre járok és miért. -ebből ugye harag, sértődés, veszekedés lenne

Vagy a másik, h meghallgatom őket és kb semmit sem tudok mondani arra ,h nekik milyen rosszul esett, h nem mentünk húsvétot köszönteni, ellenben programolni tudtunk menni hétfőn..

Tudom, h az alapvető problémám a levalás hiánya, amin erősen dolgozom, de vmilyen szinten azt is értem h nekik rosszul esik a dolog, másik oldalról férjemet is megértem, aki nem akar az ünneo miatt jópofizni velük miközben máskor meg ő a legrosszabb ember a világon.

Férjem mellett kell, h álljak, ezt tudom, viszont itt a baba is és nem akarok sem konfliktust, sem pedig sértődéseket...viszont úgy érzem ez most túlmutat rajtam.

Vélemény?

2023. ápr. 11. 10:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ma este a szokásos időben felhívom, de előre félek, h milyen szemrehányást kapok emiatt az egész miatt."

Nem hívnám ma este. Sem. Írtál neki messengeren, ELNÉZÉST KÉRTÉL felnőtt emberként, hogy egy este nem hívtad anyukáékat, mert későn értetek haza. Minden este elköszönsz és megkérdezed, meddig maradhatsz fent?

"Férjem szerint ne hagyjam, h számon kérjenek arról, h mikor merre járok és miért. -ebből ugye harag, sértődés, veszekedés lenne"

Neked már a férjed a családod, őt kibeszélik, szidják, te ezt egyrészt hagyod, másrészt beszámolsz, meddig és hol maradsz ki? Ebből ugye veszekedés lenne. Hát persze. Ezzel tudnak téged ilyen klasszul irányítani, mint egy óvodást, hogy elszégyelld magad, mert 8-ra nem voltál ágyban egyrészt, másrészt ha már támogattak titeket anyagilag, akkor nektek, különös tekintettel a kedves férjedre, illenék úgy táncolni, ahogy anyukáék fügyülnek. Hát a nagy lfaszt. Nők már fel kislány, mindjárt anya leszel és ezt tényleg eltűröd? hogy majd a gyerekeddel is ezt csinálják, amit a férjeddel, mert vettek neki babakocsit? Hogy majd akaratod ellenére kap tejbegrízt mert ha tiltakozol, anyuka megsértődik? Hát sértődjön. Az lenne a legjobb.

Ha záros határidőn belül nem nősz fel és szakadsz le a szüleidről, a férjed el fog hagyni. Én nő vagyok, de velem ezt biztosa nem csinálnád se te, se a tisztelt szüleid. Férfiemberrel meg főleg nem fogják, mert nem fogja anyuka meg a hozományod miatt kasztráltatni magát, hogy tudjon füttyszóra parolázni.

2023. ápr. 11. 13:59
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"Szüleim folyamatosan szídják a férjemet ismerősöknek, számunkra ismeretleneknek.

Férjem ez nehezményezi, emiatt kerüli is velük a kontaktust.

2 hete épp nekem mondták el mindennek őt a telefonba, amit ő is végighallgatott."

Hát én nem értem, te miért tartod velük a kapcsolatot ezek után.

2023. ápr. 11. 14:17
 13/28 A kérdező kommentje:

van annak néma alapja, h neheztelnek a férjemre

de ez inkább abból adódik, h nagyon mások vagyunk

mivel a korábbiak miatt (anyagilag támogattak), nem szeretnénk mi rosszban lenni velük, csak annyira különbözőek a nézeteink és a világlátásunk, h ez mindig konfliktushoz vezet

az ilyen konfliktusokat pedig ől nagyon rondán kezelik, egyből sértődnek, támadnak, szídják a férjemet mindenhol, panaszkodnak és hallgatással próbalnak büntetni...na meg azzal, h mindig előhozzák, h mennyit támogattak minket

2023. ápr. 11. 14:36
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Megérdemled. Mást nem lehet erre mostmár mondani. Nem is érted mit írunk.
2023. ápr. 11. 14:38
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

És neked kötelező ezt hallgatnod? Hogy felhánytorgatják a támogatást meg hogy a férjedet gyalázzák?

Mi az, hogy van annak némi alapja...? Hogy ő nem nyalja a seggüket, ahogy a kislányuk...?

Csak dédelgesd őket életük végéig, mert segítettek. Hú de önzetlen segítség lehet, ha állandóan ezt hánytorgatják. Minden nap köszönd meg, hajbókolj és tipord velük együtt sárba a férjed önérzetét. Aztán várd a hatást, amit a 11-es hozzászólásom végén említettem. Megérdemled a sorsod.

2023. ápr. 11. 15:39
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Neked építkezett apád?
2023. ápr. 11. 15:55
 17/28 A kérdező kommentje:
nem igazán értem a kérdésed, de ha arra gondolsz, h miben segítettek, lakás vettünk néhány éve, abban segítettek nekünk anyagilag
2023. ápr. 11. 16:01
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint nem, csak nagyon hasonló a problémátok. Ugyanígy nem mer kiállni a kapcsolatáért egy feleség, csak ott házat épített nekik apuka.

Neked is csak azt kell eldöntened, mi ér többet, a mostani családod vagy, hogy megmaradj apunak, anyunak. Felnőtt nő vagy, mindjárt anya, nem lesz egyszerű jövőd ha nem tudsz dönteni.

2023. ápr. 11. 16:08
 19/28 anonim ***** válasza:
87%
Volt itt egy kérdés, ahol apuka sk segített az építkezésben, hogy ne kelljen mestereket fizetni.
2023. ápr. 11. 16:08
 20/28 A kérdező kommentje:

azt a kérdést át tudnátok linkelni esetleg, hátha ott is vannak motiváló/segítő válaszok?

őszintén szólva jó olvasni, h mindenki egyetért abban, h a férjem állaspontja a normális és nem a szüleimé, mert ők aztán nagyon tokják azt, h mi tévedünk

2023. ápr. 11. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!