Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet azt kezelni, ha...

Hogyan lehet azt kezelni, ha családon belül semmibe vesznek?

Figyelt kérdés
Feltételezzük azt hogy több testvéred is van, senki sem különb a másiknál de valamiért mégis te vagy az egyetlen akkit semmibe vesznek, és nem csak a szüleid hanem a testvéreid is. Erre mi a megoldás, hogyan lehet kezelni?
2023. ápr. 8. 19:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Vedd semmibe őket te is, kb. ennyi.
2023. ápr. 8. 20:26
 2/14 anonim válasza:
100%
Nálunk is ez volt, bár mi csak ketten vagyunk testvérek, de mindig voltak olyan dolgai tesómnak amik elvitték a szülők figyelmét teljesen. Eleinte nagyon be voltam fordulva, és rosszul is esett, nem kérdezték meg tőlem soha,hogy hogy vagyok, mi újság. Aztán én igazából kialakítottam több barátságot, akikkel meg tudtam beszélni amit a szüleimmel kellett volna, igazából a szüleimet pótoltam a barátságokkal.
2023. ápr. 8. 20:36
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
Vedd semmibe. A gyerekek közül a legkisebbet szeretik, nyomják a legjobban. Ha kell függeszd fel minden kapcsalatot a szülökkel.
2023. ápr. 8. 21:02
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Pont, hogy sokszor az első szülöttet részesítik előnyben (aki az idősebb), de ez igazából teljesen mindegy, eset függő. Sajnos ez valószínűleg nem fog változni. Kezelni akkor lehet ha annyira nem hat meg ez a helyzet. Esetleg pszichológus tud segíteni. De ha valakit nagyon érzékenyen érint ott lehetnek később mentális problémák.
2023. ápr. 8. 21:22
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Elsőszülött vagyok, a családomban a képeimet lecserélték a falon és mindenütt máshol is a húgomra. Bennem folyton a hibát keresték és mindenben támogatnom kellett őt.
2023. ápr. 8. 21:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

5.

Nálunk sajnos dettó. Apám még megpróbált valami látszat egyensúlyt vinni a dologba, de mióta meghalt, anyámnak csak a húgom létezik.

2023. ápr. 8. 21:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én apám is meghalt, még 14 éves korom előtt. (5-ös vagyok) Szomorú, hogy folyamatosan azt várják el tőlem, hogy a tesómat segítsem. Pénzügyileg Őt segítik a "szüleink" de Tőlem is elvárják ugyanezt... Csakmert a húgom.
2023. ápr. 8. 22:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Jah a másik, már bocs és 5/7 voltam. Folyamatosan...mivel falúsi voltam csírkelopó voltam... Szerinte elvittem a csirkéit, miközben a környéken róka tizedelte a csirkeállományt. Én szerinte éjszaka belopództam és vittem a tikokat... xd nevetséges úgy, hogy már nem laktam ott... Minden elérhetőséget, amit csak lehet megszakítottam velük... Erre nem lehet mit mondani ami leírható, beteg, embertelen és becsmérlőek, miközben persze nem azt adják vissza a környéken ami történt.
2023. ápr. 8. 22:15
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az elsőszülöttel van kivételezve elég erősen, van itt is aki javít kicsit a helyzeten (meg van aki mocskosul a szemem alá vágja (rosszindulatból), de igazából mindenki ő felé hajlik. Pedig messze több probléma volt vele, és messze hálátlanabb. Teljesen indokolatlan volt és jelenben is az ez az égész, de ez van. Az emberek nem logikusan, racionálisan, és nem igazságosan éreznek, ettől még cselekedhetnének úgy de nem teszik. Jó embernek lenni nem könnyű.. Főleg ha nem is akar valaki az lenni.
2023. ápr. 8. 22:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a legkisebb az öcsém az ász , akármit csinál jó , kettőt sóhajtot mi a baj . Ő mindent megkapott/ magkap anyám meg apám kedvence is ő . Hála az égnek már külön élek. Mindig van kedvenc azt mondjak hogy nincs de hazudnak , és legtöbbször az is megvan ki milyen nemű gyereket preferál.
2023. ápr. 8. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!