Előfordult gyerekkorodban olyan hogy ha nagyon kihúztad a gyufát, akkor szüleid valamilyen testi fenyítést alkalmaztak?
Egyre emlékszem, nem érdemeltem meg.
Apám már nem is emlékszik rá, én se tudom, hogy mi volt az "ok", de az megmaradt, hogy napokig féltem, hogy le fog esni a körmöm, meg a furulyázásom is azzal maradt abba. Pedig lehet megtanultam volna idővel elfogadhatóan zenélni.
Egyetlen maflást kaptam 14 évesen. Máig azt mondom, jogos volt és megértem aput.
Hazudtam, hogy hol vagyok, pedig tudtam, hogy egy barátja anno eltűnt és teljesen máshol keresték, mert nem mondta meg az igazat, hova megy (amúgy én csak kosármeccsre mentem, kb egy km). Meghalt az anyukája hirtelen, keresett a barátnőmnél, én meg sehol...
Lányomnak egyszer adtam egy pofont. Asztmás volt, és valamin behisztizett, de annyira, hogy nem kapott levegőt, fuldoklott, és az ajka is elkékült az oxigénhiánytól. Próbáltam megnyugtatni, kizökkenteni az hisztiből, nem ment, végül kapott egy fülest, az kizökkentette annyira, hogy kezelni tudtam a rohamát, és meg is tudtam nyugtatni. Máskor, nem bántottam.
Egyszer a fiamat hagytam, hogy megverje az apja. Nagyon nehéz volt az anyagi helyzetünk éppen, és a fiam pénzt lopott tőlünk. Lebukott. Akkor hagytam, hogy az apja megverje. De még most is sajnálom. Ennek ellenére úgy gondolom, megérdemelte. A lelkifurdalásom ellenére is.
Konkrét pofon talán 4-5 alkalommal fordult elő, amire emlékszem. Egy kivételével mind megérdemeltem.
Nincs vele bajom. Főleg annak fényében, hogy az anyám által alkalmazott napi szintű, többnyire indokolatlan lelki terror ugyanolyan fájdalmas volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!