Hogy kérdezzek rá anyámnál, hogy anno miért vertek?
Eddig ez az emlék nem volt meg, terápiában jött fel, hogy a szüleim fizikailag (is) bántalmaztak. Ez nagyon rég lehetett, szerintem 3-4 éves koromban, nem is tudom, hogy meddig tartott ez az időszak, de arra emlékszem, hogy volt egy "nevelő pálcám" (ők hívták így), tehát kifejezetten nevelési céllal tették.
Apukám már nem él, de anyukámmal jó lenne erről egy beszélgetés. Szeretném megérteni az okokat, szeretném, ha elismerné és bocsánatot kérne. Hogyan kezdjem?
Jó a kapcsolatunk egyébként, sokszor találkozunk, szoktunk is beszélni ilyen családi dolgokról, traumákról is akár.
24 éves vagyok.
Ennek csak akkor van értelme ha a gyerek tudomásul veszi hogy soha többé nem lesz jó kapcsolata a szülővel.
Jól hangzik,bizonyos esetekben biztos működik olyan szülővel aki hajlandó erre, de amúgy semmi értelme nincs. Még több problémát szül.
34.
Nem érti meg mert szerinte csak egy járható út van.
Attól még hogy nem azt a véleményt osztjuk nem vagyunk tudatlanok.
Utána is olvastam és pszichológushoz is jártam.
Szülőtől függ. Ha lehet beszélni vele értelmesen akkor se biztos hogy nem tagadja le, de egy próbát megér. Ha nem olyan típus nem éri meg, csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!