Szerintetek jogos a haragom anyámék iránt?
Figyelt kérdés
Nem tetszett anyámnak a párválasztásom. Még meg sem ismerte a páromat személyesen, máris elutasító volt magával a ténnyel hogy őt szeretem. Ezt én tudomásul vettem és ritkítottam vele a kapcsolatot, hisz ha beszéltem vele valahogy úgy terelte a beszélgetést hogy az legyen a téma hogy mellette boldogtalan leszek, hagyjam el, stb. Ilyen havi egyszer beszéltünk körülbelül. Végül elhatároztuk magunkat 2 év után hogy házasságot kötünk. A párom azt mondta nyugodtan hívjam meg őket, hiszen úgy igazságos ha mindkettőnk szülei kapnak meghívót. Először azt mondta nem jönnek el. De aztán a szertartás előtt egy órával írt üzenetet, hogy mégis. Mikor megérkeztünk a hivatal elé ledöbbenten láttam, hogy anyám felvett egy hosszú fekete ruhát fekete táskával, fekete cipővel. Apám egy fekete ingben, fekete nyakkendőben, fekete nadrágban. Ezen én igazán megsértődtem. Képesek voltak feketében megjelenni az esküvőmön. A szertartás után megkérdeztem miért, könnyedén annyit mondott, hogy ennek a ruhának az anyaga nem gyűrődős, ezt nem kellett vasalni, apádé meg vállfán volt és azt se kellett. A sírás fojtogatott hogy ennyire belesz*rt abba hogy a nagy napunkon temetéshez öltözött hogy ne kelljen vasalni. Közöltem vele hogy a családi vacsorára ne is jöjjenek, menjenek haza. Ezen nagyon bepukkadt és egy év telt el de még mindig sértődött. Én azóta se keresem, de ő engem igen. Mikor lesz unoka? Kislányom nincs szükséged rám? Az anyád vagyok. Szerintetek jogosan ignorálom az életünkből?2023. ápr. 1. 22:28
11/18 anonim válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem nyitási szándék, hanem szándékos manipuláció. Fel akartak kavarni. Bakker gyászruhában mentek el! Ez nem lehet véletlen. Az a duma meg, hogy ezt nem kellett vasalni… hagyjuk már kategória. Hülyének nézés. Nagyon cinikus. Teljesen jogos a harag.
12/18 anonim válasza:
Én is feketében voltam a bátyám esküvőjén, mert kihíztam a szalagavatósat és hirtelen csak ez volt, nem szóltak érte, szerintem nem olyan nagy tragédia. Viszont a te anyádék direkt öltöztek temetéshez, nincs az az isten, hogy ne legyen 10 perce kivasalni egy bordó, vagy akármilyen más szinű ruhát.
13/18 anonim válasza:
Szerintem felejtsd el őt örökre, mert ő lesz az a Nagyi, aki azt fogja suttogni a gyereked fülébe (amikor nem hallod), hogy anyucikád egy qrva, apádhoz ment férjhez, de én szeretlek és én majd megvédelek, és anyucikád milyen rossz, és hasonlók. Kutyából nem lesz szalonna.
14/18 anonim válasza:
Az előzmények miatt egyértelmű hogy nem a gyűrődés miatt jelentek meg feketében. Akinek ez nem nyilvánvaló az nagyon naiv. Nagyon korlátozottan es kontroll mellett engedném az életembe mert nem jó a szándéka, annak ellenére hogy a saját gyereke
15/18 anonim válasza:
Nem is értem, minek tartod még velük a kapcsolatot egyáltalán. Ez nem a ruháról szól, hanem úgy mijden másról.
16/18 anonim válasza:
Mondjuk az számomra kérdés, hogy a fekete ruha miért volt. Mert elég sok alkalmi ruha fekete színű, az öltönyről nem is beszélve. Én is vettem már fel ilyen ruhát, sokkal később olvastam, hogy ezt babonából nem illik. Mondjuk engem nem zavartak érte haza. Szóval könnyen lehet, hogy anyuka tényleg csak figyelmetlen volt és a kérdező a saját korábbi sértettségén keresztül értelmezte ezt az egészet gyászruhaként. Ebben az esetben viszont piszok bántó lehetett anyukának, hogy egyszerűen hazazavarta a saját gyereke a saját esküvőjéről. Jó lenne ezt megbeszélni, lehetőleg szakember segítségével, mert láthatóan egy év után is ott van a harag és sértődöttség mind a két félben. Ha kiderül, hogy csak egy félreértés áll közétek, akkor nem érni meg. Tisztázni kell és nagyon óvatosan, kis lépésekben nyitni és felépíteni a kapcsolatot. Ha anyuka tényleg manipulálni akart/akar akkor meg le kell építeni. Egy esélyt adnék, azzal nem veszítesz semmit.
17/18 anonim válasza:
"Ebben az esetben viszont piszok bántó lehetett anyukának, hogy egyszerűen hazazavarta a saját gyereke a saját esküvőjéről."
Ne haragudj már, de anyuka azt mondja a saját gyerekének, hogy nem megy el az esküvőjére, aztán 1 órával előtt szól, hogy mégis, és akkor még a kérdező érezze sz*rul magát?
18/18 anonim válasza:
Ha egy vendég lemondja az esküvőn meg a lagzin való részvetelt, akkor nincs olyan, hogy egy órával szertartás előtt jelzem, hogy megis megyek. Ha valaki lemondta, akkor annak nem keszülnek teritekkel pl. Nyilvanvalóan szintiszta manipulacio volt az egész, egy rosszindulatú performansz, es nagyon jól tetted, kérdező, hogy hazaküldted őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!