Szoktatok napi szinten csak ugy csevegni (kulon eles eseten) a szuleitekkel / felnott gyerekeitekkel?
Nekunk van egy Messenger csoportunk, csak en + tesom + anyukam van benne, es mindenfelerol beszelgetunk, jellemzoen nem az elet nagy problemairol, maganeleti dolgokrol, hanem csak ami epp eszunkbe jut, tortenik velunk valami erdekes, vicces, stb… Cikkeket, kepeket osztunk meg, ilyesmi.
De olvastam itt olyat, hogy az a normalis, ha az ember max 2-3 hetente telefonal a szuleivel, esetleg havonta meglatogatja oket es ennyi. :D Mi pl latogatni nem szoktunk nagyon, inkabb csak alkalmakkor.
Ratok melyik a jellemzobb?
Mi telefonon szoktunk majdnem minden nap beszélni. Van, amikor csak 1-2 mondatot. Van, amikor csak úgy beszélgetünk hosszabban.
Közös programot is szoktunk időnként csinálni. Vannak szokásaink, minden évben van pár hely, ahova elmegyünk együtt.
Az én szüleimmel nem tartjuk a kapcsolatot.
A férjem szüleivel igen, mondjuk főleg anyóssal, én is nagyon szeretem, jóban vagyunk, amolyan anyám helyett anyám. Vele szoktunk beszélni majdnem naponta telefonon vagy este videochaten, nyilván van, hogy kimarad 1-2 nap, de igen, megbeszéljük az apróságokat is.
Szerintem ez a 2-3 heti beszélgetés ott szokás, ahol nem túl szoros, szerető a kapcsolat, én se sokat beszéltem a szüleimmel, míg tartottam egyáltalán a kapcsolatot velük, nem volt rá igényem, meg minek, úgyis mindent csak leszóltak.
De mi találkozunk is heti-kétheti alkalommal (20 percre lakunk), főleg mióta van gyerekünk.
Max 1 hónapban 1x az se túl sokat. Nem szoktam beszámolni mindenről, 30 éves vagyok...
Mondjuk középiskolás kollégiumban sem szoktam hívni, hétvégén megbeszéltük a sulis dolgokat. Manapság ritkán hívom, nem azért mert rosszban vagyok anyámmal, csak már nincs miről beszámolnom. Nem ismeri az én ismerőseimet, nem tud hozzászólni a munkámhoz, nem ismeri a várost ahol élek, nincs miről hosszasan beszélni.
Mindenki beszélgessen és találkozzon annyit a szüleivel/gyerekeivel amennyire mindkettő félnek igénye van. Ha valakinek havi 5 perc telefon akkor legyen annyi. Ha naponta 20 perc akkor legyen annyi. Senkinek a kapcsolata nem egyforma, nincs határ hogy eddig jó, innen már nem.
Mi szinte minden nap írunk egymásnak, pár naponta fel is hívjuk egymást. 1-2 hetente látogatom ☺
"Mindenki beszélgessen és találkozzon annyit a szüleivel/gyerekeivel amennyire mindkettő félnek igénye van."
Mondta valaki ennek az ellenkezőjét, vagy ezt most miért kellett itt megjegyezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!