Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben a sz*r...

Mit tegyek ebben a sz*r helyzetben?

Figyelt kérdés

Előtörténet:

Egy parasztházban 6 fős családként élünk. Ez a ház rossz állapotú, besüllyedt plafon, dőlt falak, lyukas alapzat. A szüleimnek nincs munkája, jelenleg nekem sincs. Édesanyám a testvéreitől kért kölcsön sokszor.

A mai történet:

Favágásból értünk haza, és hallottam, ahogy anyukám apukámnak az alábbiakat mondja:

"Sokszor azért jövök ki telefonálás közben, mert felrobbanok az idegtől, hogy állandóan a fejemhez vágják, hogy kölcsön kértem. NEM OLYAN CSALÁD LETT, AMILYET SZERETTEM VOLNA ANNAK IDEJÉN."

Kimentem megkérdezni, hogy milyet szeretett volna, de képtelen elmondani. Mondtam anyámnak, hogy ahogy a mondás tartja, néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ha változást akarnának, ahhoz kommunikálni kéne a többiekkel, és nem mérgelődni, lebaszni a másikat, titkolózni, susmosolni, és mindent magába tartani az embernek. Ha elmondanák mit szeretnének, akkor az ember tudna tenni érte, de az, hogy soha semmit nem beszél meg senki a másikkal, és a komoly betegségeket is eltitkolják és sorolhatnám, úgy a k*rva isten is megbassza, de senki nem fog tudni semmit tenni, és pont ezért szar ez a család, mert mindenkit hibáztatni kell, de elmondani képtelen mindenki a másiknak mi a retkes f*szom van.

Elnézést a káromkodásért, de elegem van, mindig hallgatom mekkora szar vagyok, vagy ki mekkora szar, de azt nem tudja elmondani semelyik, hogy mégis miért és mi a bajuk velem. Ez akkor is így volt, amikor dolgoztam, minden rendben volt, és most is ìgy van. Gyerekkorom óta ezt kapom, jobban mint a többi testvérem. Mintha én tehetnék minden sz&rról ami történt velük.

Mit tehetnék? Hogyan vegyem rá őket, hogy mondjanak el mindent? Mit tegyek? Könyörgök segítsetek hogyan értethetném meg velük.

2023. márc. 16. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd oket es tanulj ebbol...nem valtoznak mar...de neked minden ehetoseged megvan nem ilyen lenni. elkololtozni meg tul korai? tanulj rendesen es legyen jovod kölcson es susmogolas nelkul
2023. márc. 16. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

El vagy te szállva magadtól. Nem te vagy a középpontban. Anyád nem is rád gondolt. Hanem az egész xar életére, a munkanélküliségre, a putrira, a 4 gyerekére, a folytonos pénztelenségre. Hidd el, van elég baja a te önérzeteden kívül is.

Nőj fel, menj el továbbtanulni, törj ki.

2023. márc. 16. 19:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

És akkor mi lesz jobb? Visszafizetik a kölcsönt a nemlétező munkájukból?

Vagy gondolod, az megoldja a dolgokat, ha őket elkezdik sajnálni?

2023. márc. 16. 19:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem dolgoznak?

Betegség miatt?

Vagy lusták? Mert kibebaszott nagy emberhiány van kb minden gyárban.

2023. márc. 16. 19:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen értelmetlen azon gondolkodni hogy milyen lenne számára az ideális család.. valószínűleg utálja az életét, és ki van égve, amiről persze saját maga tehet mert hát ő csinálta magának..

Te semmit nem tudnál ezen segíteni, csak annyit tudsz tenni hogy te teszel azért hogy ne ilyen életed legyen

2023. márc. 16. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd, koncentrálj más dolgokra.
2023. márc. 16. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem rád mérges és az első mondatokból lejött, hogy te is nagyon jól tudod, hogy mi a probléma.

Ha tippelnem kéne, olyan családot, életet szeretne, ahol egy normális, jó állapotú házban laktok, mindenkinek van külön szobája, harmonikus a kapcsolat az apátokkal, a gyerekekkel vidámak, jól neveltek, nem kell nélkülözniük, neki meg van egy nyugis melója, amit szeret vagy háztartásbeliként tevékenykedik, apa meg tolja haza a pénzt és el tudnak mindenkit indítani az életben.

2023. márc. 17. 04:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mit lehet azon megbeszélni, hogy mélyszegénységben éltek, kilátástalannak látja anyukád a helyzetet, mert semmire nem elég a bevételetek, kölcsön kell kéregetnie, amitől nyilván ideges, szégyelli, meg azt a rokont is zavarja, akitől kéreget? Ha ezeket elmondja, "megbeszélitek", mi fog változni, hirtelen mindenkinek lesz egy jó szakmája, jó munkája a családban és sok pénze, amiből vissza lehet adni a tartozást, meg rendbe lehet tenni a házat? Ha elmondják, megbeszélitek a betegségeiket, mi fog változni, mit lehet ellene tenni?
2023. márc. 17. 05:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!