Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idén érettségizem levelezőn...

Idén érettségizem levelezőn anyám azt mondta ha megbukom kidob és kerestetek albérletet, nem tudom mi tevő legyek?

Figyelt kérdés
2023. márc. 13. 09:36
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
18%

Akkor sem tudom sajnálni az ilyen szülőket!

Pláne, hogy fenyegetőzik.

Az ilyen emberek csak koloncként tekintettek a gyerekre, ez nem nevelés!

A kommentekből is látszik, hogy milyen a mentális állapot az országban.

Ezért is van ez a tekintélyelvű, agresszív viselkedés elfogadott.

Ez nem példaértékű, hanem szomorú, és láthatóan eredménytelen.

2023. márc. 13. 13:20
 22/36 anonim ***** válasza:
88%

#15: játsszuk tovább. A szülők kezdjenek el védekezni azzal, hogy azért nevelték rosszul a gyereküket, mert a kérdező nagyszülei meg őket nevelte rosszul. A kérdező szülei meg hárítsanak tovább a dédszülőkre, és így tovább... van ennek értelme? Meddig lehet másra mutogatni? Vagy inkább, meddig van gyakorlati haszna?

Lehet, hogy nem a legjobb módszer a fenyegetőzés, de nincs is tökéletes szülő. Akkor most mit csináljanak? Most jelenleg legalább anyagilag támogatják a kérdezőt.

Egyébként nem, nincs szükség kapcsolatokra diplomával, hogy munkát szerezzen az ember.

2023. márc. 13. 14:49
 23/36 anonim ***** válasza:
89%
Rohadtul nincs szükség kapcsolatokra ahhoz, hogy találj egy jó állást. Aki ezt szajkózza, csak kifogást keres azért, mert neki nem sikerült.
2023. márc. 13. 15:02
 24/36 anonim ***** válasza:
20%
Érettségizz le, keress munkát, költözz el, aztán hagyd anyádat egyedül megrohadni! :D
2023. márc. 13. 15:29
 25/36 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom, ha levelezőn vagy, akkor nap közben dolgozol, tehát nem kéne hogy nagy gondot jelentsen egy szoba bérlése.
2023. márc. 13. 16:43
 26/36 anonim ***** válasza:
10%

Persze, ha tanári végzettsége van, akkor nem kell kapcsolat, mert örülnek, ha valaki ennyiért elmegy.

Az olyan állásokhoz, amiből meg is lehet élni, bizony kapcsolat kell!

De, aki gyámoltalan, nem határozott személyiség, azt se nagyon fogják választani.

A diploma megszerzése csak fél siker!

2023. márc. 13. 17:59
 27/36 anonim ***** válasza:
94%
#26 Érdekes módon egyik melóhelyem se kapcsolatokon keresztül szereztem, ahogy egyetlen diplomás volt évfolyamtársam se, akikkel szoktam a mai napig beszélni.
2023. márc. 14. 12:30
 28/36 anonim ***** válasza:
62%

Nekem több ismerősöm van, akinek 1 vagy több diplomája van, mégsem veszik fel(vidék).

Olyan munkához, amihez nem kell diploma túlképzett.

Ahol karrierlehetőség van, oda betesznek ismerőst vagy nagy a verseny.

Oda lehet menni, ahol sok munka van,kevés pénzért, pl tanár.

Ha elölről kezdeném nem mennék egyetemre, nem éri meg az a gürizés, amit kapsz érte.

Én azt tanácsolom, aki tud, menjen ki, 30-35 éves korig ha mást nem mosogatni, azt is jobban megfizetik.

Tanulni idősebb korban is lehet.

2023. márc. 14. 13:02
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Persze nem Magyarországon azt kifelejtettem.
2023. márc. 14. 13:03
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, tekintettel arra, hogy mérnöki karon végeztem, így a legtöbb diplomás ismerősöm is ilyen végzettséggel rendelkezik. Az előző melóhelyemen én voltam az egyetlen karbantartó mérnök diplomával, a másik 2 srácnak csak sima szakmája meg érettségije volt. Egyik se kapcsolatok révén került be, ahogy én se.

Jelenleg egy kis cégnél vagyok adatbázis fejlesztő, ide se kapcsolatokkal kerültem be. :D Több haverom is dolgozott/dolgozik még bankszenktorban is fejlesztőként, sehova nem kapcsolatok révén jutottak be...

2023. márc. 14. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!