Idén érettségizem levelezőn anyám azt mondta ha megbukom kidob és kerestetek albérletet, nem tudom mi tevő legyek?
Tanulj.
Az érettségi 2-es szintje egy papucsállatkának is megy
A 2-es érettségihez amúgy még csak tanulni sem kell, alapfokon csak szövegértésből bőven megvan 3 vagy 4-esre a magyar meg a töri is. A matek az meg matek.
Szóval csak szedd össze magad.
Ha csak egy kicsit is tanulnál az érettségire, tuti átmennél. Matek kicsit nehéz ezt megértem, de amiből van szóbeli vizsga elég ha azokat rendesen megtanulod és az alapján már az írásbelit is meglehet írni normálisan ha kicsit is képben vagy a témákkal, annyi pontot össze lehet azért szedni.
Szóbelin meg ha jól produkálsz akkor simán átmész. Nem egy nehéz dolog az érettségi.
Húgomat is ösztönöztem arra hogy legalább próbálja meg. Nem ment neki a gimi kettesekkel ment csak át, de úgy volt vele hogy érettségit megpróbálja lesz amilyen lesz, ha nem sikerül leszarja, neki elég volt a gyári munka legalább is ez volt a jövőképe. Én ösztönöztem a legjobban hogy legalább egy teljes hetet szánjon arra hogy tanul az érettsgire és menni fog. Szerencsére hallgatott rám, összekapta magát és hármas átlag simán meg lett neki. Sőt ha picit jobban oda tette volna magát 4-es is meglett volna.
Ezek az idióta kommentek, te jó ég.
Persze legjobb motiválás a gyereknek a fenyegetés.
Igazából 2-es érettségivel nem nagyon vesznek fel sehová, gyárba viszont 8 általánossal is.
És persze diplomával is kellenek kapcsolatok.
És még lehet albérlet sem jön ki.
Sok szülő sajnos ennyire képes, ezért van ennyi figyelemzavaros gyerek!
A saját nevelése eredménye!
Alapvetően undorító dolog kidobással fenyegetni, de motiválásnak a lehető legrosszabb.
Ezzel pont azt éri el, hogy semmi nem lesz a gyerekéből, max gyári munkás.
Egyébként matekból nálunk(gimibe jártam) elég sokan paráztak a matek érettségitől, hogy meglegyen a 2-es.
Ez 15 éve volt, akkor még könnyebb volt bekerülni, mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!