Ebben a helyzetben mit csinálnátok?
Röviden a story, hogy a szüleim elváltak 3 éve. Váláskor édesanyum és édesapum(rokkant) abban egyeztek meg, hogy addig nem fizet gyerektartást (apum-anyunak) amíg nem lesz meg a rokkantságia Ausztriából. Az természetesen meg lett és anyum ügyvédhez fordult , hogy na itt az ideje, hogy egy kevés pénzt tudjunk kapni. A gondnoknőjével 2 évig szenvedtünk. Leveleztünk ügyvéddel hónapokig és szinte válaszra se méltatott minket. Csak hónapok után. Már feladtuk a reményt, vagyis anyum. De én járok édesapámhoz látogatóba (idősek otthona) ,egyrészt mert érdekel mi van vele, másrészt 16 éves vagyok. Megemlítem neki néha, örülnék pár ezer forintnak, mert nem egészen állunk jól anyagilag. És az, hogy iskola mellett dolgozok se kisegítő teljesen. Apum múltkor mondta, ő szívesen adna mert nem irigy, de mikor be megy hozzá a gondnoknő, mikor felhozza apum a pénzt konkrét elszalad. Kérdeztem mikor volt bent utoljára .. karácsonykor… megjegyezném, hogy a gondnok lecserélésével is próbálkoztunk, természetesen hiába.
Na és jött az ötlet nekem, mivanha felhívom a gondnokot és összeszervezek egy találkozot vele és apummal az idősek otthonába. Péntek 14:45 lett telefonhívásba megegyezve. Olyan szinten lekezelően beszélt velem hívásba, amit nem egészen tudtam amúgy hova tenni. Arra gondoltam, hogy apum szeretne adni pénzt és ha ott a gondnok akkor reményeim szerint talán kitudok egy kevés pénzt csikarni a gondnokból, merthogy nála van apum kártyája. Csak én eléggé tisztelettudó és félénk lány vagyok és valószínű, megjelenik a nő és leblokkolok. Nem tudom hogyna kezdjek neki ennek a megbeszélésnek. Mivel egy kislánynak tekint, simán hülyére vehet. Ti mit tennétek a helyembe?
(Valamit lehet kihagytam a storyból, így kérdések jöhetnek evvel kapcsolatban mielőtt valaki ítélkezően belekezdene valamibe)
Ügyvéd nélkül is lehet pert indítani a bíróságon.
Másrészt minden önkormányzatnál igénybe lehet venni ingyenes ügyvédet. Beszélj Anyukáddal, hogy mielőbb lépjen!
"A gondnokától pénteken kérdezd meg, mennyi apukád nyugdíja és mennyibe kerül az otthon, gyógyszerek, stb."
Jaja, mert a gondnok ugye kiad egy ilyen információt, olyannak, akinek köze nincs hozzá. Pláne egy kiskorúnak, ugye.
Masszív csalást érzek a gondnok részéről ha ez így igaz ahogy leírtad.
Azonnali jogi lépéseket tenni az anyagiak tisztázására.
Mennyit kap apukád,és mire költik.Papíron kötelező elszámolnia vele,
de sajnos elég ha csak számlákat szerez valahonnan, már tisztára is mossa.
De a minimum hogy tisztán lássatok.Ingyenes jogi fórumon kérnék útbaigazítást,hová fordulhattok.
18!
Milyen jogon? Elváltak a szülők, tehát az anyának semmi köze a volt férj anyagi helyzethez. A gyerek kiskorú, így neki sem. Amit lehet tenni, ha eddig még nem történt meg, akkor indítani kell egy pert gyermektartasdij megállapítására. Ezt az anya teheti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!