Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyre nagyobb a feszültség...

Egyre nagyobb a feszültség itthon a gyerekek miatt, mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Férjemmel 11 éve vagyunk házasok, mind a kettőnknek ez a második házassága. Neki is, nekem is van az előző házasságunkból gyerekünk, egy év van közöttük. 18 és 19 évesek.

Amíg kisebbek voltak, nem nagyon volt nézeteltérés miattuk/velük, mert hasonlóan voltak nevelve, ugyanaz érdekelte őket. De ahogy kezdenek felnőni, más az irány náluk. Én ezt nem érzem problémának, férjem annál inkább... Sajnos ezt a lányommal is érezteti, itthon is nagyon feszült sokszor.

A lányom most fog érettségizni, Budapestre megy továbbtanulni. Tegnap megkérdezett ENGEM, hogy kaphatna-e ott lakást, mert az apjával már beszéltek erről és ő azt mondta, hogy igen, de velem is legyen megbeszélve. A mai albérletárak mellett én is ésszerűbbnek gondolom az ingatlanvásárlást.

Férjem ezt hallotta, odajött ordítva, hogy legyen már eszénél a lányom, mit képzel magáról, másnak még 40 évesen sincs saját lakása, nem "sz..ros 18 évesen". Meg hogy bezzeg az ő lánya nem azt várta, hogy mikor költözhet Pestre, hanem érettségi után dolgozni ment és levelezőn tanul.

Vagy ha a lányom elmegy bulizni, taxival jár haza. Ez minden szombat este vitatéma, hogy miért adok neki pénzt erre, menjen biciklivel vagy gyalog, 15 percet mozogjon már legalább. A biciklije drága, sok a biciklilopás a városban. Nem akarom, hogy egész éjjel ott álljon valahol őrizetlenül. Éjszaka, hajnalban meg ne sétálgasson egyedül, főleg ne hidegben. 1700-2000 forintról beszélünk. Mégis minden szombat este ez a téma, mikor megy a lányom, férjem szalad az ajtóhoz, hogy "nehogy taxival gyere haza!!!". A lányom meg közli, hogy de, azzal fog és kezdődik az ordítás, hogy mennyire lusta, miért nem mozog, sétáljon már legalább ennyit...

Közben a férjem lányának is egyre több a kissé rosszindulatú, viccesnek beállított odaszólása a lányom felé. Mondta, hogy régen jóban voltak, ma már nem annyira beszél vele, mert nem kíváncsi ezekre. Nem tudom, hogy a férjemnek ehhez van-e köze, de érezhetően feszültebb itthon a hangulat.

Azt még tudni kell, hogy teljesen különkassza van nálunk, a ház az enyém. Van vagyonjogi szerződésünk is, nem az ő pénze van a lányomra elköltve, semmivel nem járul hozzá a neveléséhez, életéhez.

2023. febr. 26. 11:24
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
A lakáskérdés igazából biztos már. Azelőtt is az volt, hogy a lányom felhozta volna. Belefér, miért dobáljunk ki az ablakon havonta százezreket albérletre? Ha végül mégsem maradna Budapesten, akkor is ki lehet adni, befektetésnek is jó.
2023. febr. 26. 12:40
 22/43 anonim ***** válasza:
87%
És ki nem szarja le, hogy a kedves mostohaapuci mit gondol? Régen szar, hogy még nem tetted rendesen helyre őfelségét a lányával együtt, hanem továbbra is megtűröd őket a házadban. Ez a te hibád.
2023. febr. 26. 12:41
 23/43 anonim ***** válasza:
60%
Azért kéne az apjához küldened hogy ott nem piszkálják,szerinted jó dolog hogy állandoan piszkálja a hapsid akinek semmi közze hozzá???
2023. febr. 26. 12:41
 24/43 anonim ***** válasza:
91%
Nekem mondjuk az első az lenne, hogy leülnék a férjemmel és megkerdeznem, konkrétan mi a problémája azzal, hogy a gyerekemet ugy nevelem es tartom el, ahogy nekem megfelelo? Amúgy meg teljesen egyértelmű, hogy az a gondja, hogy ő ugyanezeket nem tudja megadni a saját gyerekének
2023. febr. 26. 12:43
 25/43 A kérdező kommentje:

Leültünk már, nem egyszer, nem kétszer. Olyankor mintha más ember lenne, azt mondja, hogy neki semmi baja nincs, ő nem kiabált egyáltalán. Vagy azzal jön, hogy neki nem tetszik ez a majomszeretet, meg hogy dolgozzon már meg valamiért a lányom.

A férjemnek rossz gyerekkora volt, nem volt soha egy szerető, összetartó család mögötte. A szülei még születése előtt különmentek, az apja újraházasodott, a haláláig csak a második feleségétől született gyerekeivel törődött. Az anyja alkoholista a mai napig, ő "nevelte" a férjemet, sosem szerette.

2023. febr. 26. 12:46
 26/43 anonim ***** válasza:
91%
Hát akkor legközelebb közlöd vele, hogy Jani, ha megegyszer igy viselkedsz a Katival, költözhetsz
2023. febr. 26. 12:52
 27/43 anonim ***** válasza:
21%
Ez nem magyaràza hogy így viselkedjen vél,semmi köze a lányodhoz,közölted már be???de jobb megoldás lenne hogy a lányod apja beszélgetne el a férjecskédel hogy álitsa le magát,én biztos hogy a lányomat magamhoz venném meg utána mind a 2ötökel komolyan elbeszélgetnék,de úgy istenesen
2023. febr. 26. 12:53
 28/43 anonim ***** válasza:
92%

Jó, hát ebből csak az derült ki, hogy valószínűleg miért futott zátonyra az első házassága, miért megy tönkre éppen a második.

Várhatod a csodát, de inkább arra kellene koncentrálni, hogy a lányodat megóvd egy ilyen mérgező otthontól.

2023. febr. 26. 12:54
 29/43 anonim ***** válasza:
85%
Biztos, hogy nem ülnék le vele százszor, hát bacnám ki otthonról.
2023. febr. 26. 12:54
 30/43 anonim ***** válasza:
93%
Akkor inkább magadnak tedd fel a kérdést, hogy szereted-e ezt a pasast, megéri-e folytatni ezt a házasságot? Ha csak azért vagy vele, mert félsz, hogy egyedül maradsz, vagy nem találsz mást, akkor inkább hagyd el, pontosabban dobd ki! Én nem maradnék olyan pasas mellett, aki szándékosan veszélybe akarja sodorni a kamasz lányomat (taxi), meg beleszólni, hogy mire költsem a saját pénzemet. Azt sem tűrném, hogy ok nélkül ordítson a gyerekemmel. Szemmel láthatólag féltékeny, irigy a lányodra és a kapcsolatokra. Mi lesz, ha majd mindkét részről lesznek unokák? Milyen reakcióra számíthatsz ettől a pasastól?
2023. febr. 26. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!