Egyre nagyobb a feszültség itthon a gyerekek miatt, mi lenne a megoldás?
Sziasztok!
Férjemmel 11 éve vagyunk házasok, mind a kettőnknek ez a második házassága. Neki is, nekem is van az előző házasságunkból gyerekünk, egy év van közöttük. 18 és 19 évesek.
Amíg kisebbek voltak, nem nagyon volt nézeteltérés miattuk/velük, mert hasonlóan voltak nevelve, ugyanaz érdekelte őket. De ahogy kezdenek felnőni, más az irány náluk. Én ezt nem érzem problémának, férjem annál inkább... Sajnos ezt a lányommal is érezteti, itthon is nagyon feszült sokszor.
A lányom most fog érettségizni, Budapestre megy továbbtanulni. Tegnap megkérdezett ENGEM, hogy kaphatna-e ott lakást, mert az apjával már beszéltek erről és ő azt mondta, hogy igen, de velem is legyen megbeszélve. A mai albérletárak mellett én is ésszerűbbnek gondolom az ingatlanvásárlást.
Férjem ezt hallotta, odajött ordítva, hogy legyen már eszénél a lányom, mit képzel magáról, másnak még 40 évesen sincs saját lakása, nem "sz..ros 18 évesen". Meg hogy bezzeg az ő lánya nem azt várta, hogy mikor költözhet Pestre, hanem érettségi után dolgozni ment és levelezőn tanul.
Vagy ha a lányom elmegy bulizni, taxival jár haza. Ez minden szombat este vitatéma, hogy miért adok neki pénzt erre, menjen biciklivel vagy gyalog, 15 percet mozogjon már legalább. A biciklije drága, sok a biciklilopás a városban. Nem akarom, hogy egész éjjel ott álljon valahol őrizetlenül. Éjszaka, hajnalban meg ne sétálgasson egyedül, főleg ne hidegben. 1700-2000 forintról beszélünk. Mégis minden szombat este ez a téma, mikor megy a lányom, férjem szalad az ajtóhoz, hogy "nehogy taxival gyere haza!!!". A lányom meg közli, hogy de, azzal fog és kezdődik az ordítás, hogy mennyire lusta, miért nem mozog, sétáljon már legalább ennyit...
Közben a férjem lányának is egyre több a kissé rosszindulatú, viccesnek beállított odaszólása a lányom felé. Mondta, hogy régen jóban voltak, ma már nem annyira beszél vele, mert nem kíváncsi ezekre. Nem tudom, hogy a férjemnek ehhez van-e köze, de érezhetően feszültebb itthon a hangulat.
Azt még tudni kell, hogy teljesen különkassza van nálunk, a ház az enyém. Van vagyonjogi szerződésünk is, nem az ő pénze van a lányomra elköltve, semmivel nem járul hozzá a neveléséhez, életéhez.
Leültünk már, nem egyszer, nem kétszer. Olyankor mintha más ember lenne, azt mondja, hogy neki semmi baja nincs, ő nem kiabált egyáltalán. Vagy azzal jön, hogy neki nem tetszik ez a majomszeretet, meg hogy dolgozzon már meg valamiért a lányom.
A férjemnek rossz gyerekkora volt, nem volt soha egy szerető, összetartó család mögötte. A szülei még születése előtt különmentek, az apja újraházasodott, a haláláig csak a második feleségétől született gyerekeivel törődött. Az anyja alkoholista a mai napig, ő "nevelte" a férjemet, sosem szerette.
Jó, hát ebből csak az derült ki, hogy valószínűleg miért futott zátonyra az első házassága, miért megy tönkre éppen a második.
Várhatod a csodát, de inkább arra kellene koncentrálni, hogy a lányodat megóvd egy ilyen mérgező otthontól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!