Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ellenél keseredve gyereked...

Ellenél keseredve gyereked bejelenti nem akar egyetemre menni hanem suli után gyárba akar dolgozni menni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 18. 13:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
70%
engedd gyárba! jövőre könyörögni fog az egyetemért! :D
2023. febr. 18. 13:51
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem még csak középiskolás a lányom,de mikor jelentkezni kellett,hogy hol akár tovább tanulni,é azt tanácsolta neki,hogy abba az irányba induljon el,ami neki tetszik. És támogatom,akkor is,ha nem lesz utána egyetem,akkor sem leszek öngyilkos.

Egyszóval,arra törekszem,hogy az élete boldog legyen,és nem a saját akaratomat szeretném rákényszeríteni. Ha rosszul dönt, még nem késő belekezdeni valami újba.

2023. febr. 18. 14:01
 13/30 anonim ***** válasza:
93%
Gyárban később is lehet dolgozni,magamon tapasztalom hogy bizony fiatalon jobban működött az agyam. Idősebb korban nem menne az egyetem míg a gyár simán menne.
2023. febr. 18. 14:04
 14/30 anonim ***** válasza:
39%
akkor lennék elkeseredve ha egyetemre menne.
2023. febr. 18. 14:11
 15/30 anonim ***** válasza:
93%
Saját élete, saját döntése...
2023. febr. 18. 14:30
 16/30 anonim ***** válasza:
97%

Nem. Hagynám, hogy maga döntse el, hogy mit akar.

Én jártam egyetemre, de nem abban a szakmában találtam meg a hivatásomat és sosem dolgoztam benne, csak egy papír lett. És sokan vannak ezzel így. Semmi baj nincs vele, ha nem megy egyből egyetemre. Gyűjtsön pénzt és tapasztalatot, próbáljon ki dolgokat, aztán mehet később is, ha úgy látja, hogy szüksége van rá. Ma már sokan járnak egyetemre idősebb korban is, szerintem sokkal jobb akkor eldönteni, hogy mit akar tanulni, mikor már van egy kis élettapasztalata és jobban látja, hogy mi az ami érdekli. Hiszen egy életre szól.

2023. febr. 18. 14:48
 17/30 anonim ***** válasza:
87%

Nem, mert akinél egyetem vs. gyár egyáltalán felvetődik, az miért is akarna tanulni?

Aki egyetemre készül ott erős a családi támogatás, már a gimiválasztás is eszerint történik, és nem érettségi előtt merül fel a gyári melós lehetőség.

2023. febr. 18. 14:52
 18/30 anonim ***** válasza:
89%
Attól függ, mi az eredeti végzettsége. Barátnőm fiánál úgy volt, hogy gyártósori technikus és gépgyártástechnológus végzettséget kapott (a szakközép után még elvégzett OKJ-n). Ő elment gyárba, 3 műszakba, és két év múlva felvételizett az egyetemre, bejutott, most végzi munka mellett levelezőn. (De akkor nagyon nem akart, érettségi után). Ilyen is van.
2023. febr. 18. 15:02
 19/30 anonim ***** válasza:
90%

Nos, ez a gyerek képességeitől is függ. Ha az érettségit is szenvedések árán tette le, nem gondolnám, hogy egyetemre való (bár ettől függetlenül nem csak a gyár van mint opció).

Ha jól tanult, szorgalmas volt, akkor azért meglepne, bár az sem mindegy, milyen pozícióról van szó, mert a gyárban sem csak szalagmunkások vannak. Ha utóbbit szeretné csinálni, azt nem támogatnám, de nem is akadályoznám, mert úgyis rá fog jönni max 1-2 év után, hogy nem elégíti ki szellemileg.

2023. febr. 18. 15:03
 20/30 anonim ***** válasza:
88%

Nem!

Miért kellene emiatt elkeseredni ?!

Semmi sem végleges!

Az, hogy most nem akar továbbtanulni, számomra azt jelentené, hogy nincs olyan szak, ami igazán érdekelné az egyetemen ergo: minek tanuljon tovább motiváció nélkül?!

Menjen csak nyugodtan gyárba és majd menet közben rájön, hogy mit akar!

Nem kell úgy csinálni, mintha egyetemre csak közvetlen érettségi után lehetne menni! Később is lehetséges, nem dől össze a világ ha egy évet vagy akár többet megedződik a munkaerőpiacon, tapasztalatokat gyűjt és utána immár érettebb fejjel, tudatosabban tanul tovább a gyerek, ha akar!

Már egyáltalán az is szép, hogy dolgozni akar !

Szerintem semmi gond sincs ezzel.

2023. febr. 18. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!