Mit lehet tenni, ha a tüszőm nem akar megrepedni? El vagyok keseredve.
Ma vagyok a ciklus 21. napján, a pém a 18-25. nap között szokott lenni mostanában. Így a ciklusaim is elnyúlnak. 10 hónapja tervezzük a kistesót, de egyszerűen nem akar összejönni....
Holnap lesz 2 hete, hogy voltam dokinál, aki megállapította, hogy tiszta a méh és a petefészek, s a bal petefészekben van egy 16 mm-es domináns tüsző, ami kb. 3 nap múlva meg fog repedni...
Gondoltam, hogy ez nem reális, hiszen akkor voltam a ciklus 8. napján...
Most olvastam egy orvosi honlapon a következőt:
"A petefészkekben számos 2–5 mm nagyságú tüsző látható a TVUH során. A ciklus kezdetén egy vagy több tüsző is növekedést mutathat.
A ciklus 9–10. napja táján általában már elkülöníthető a domináns tüsző, mely ekkor kb. 10 mm nagyságú. Gyors növekedésnek indul, s a tüszőrepedés idejére eléri a 20-24 mm-es nagyságot."
Akkor most mi van? Ennyire benézte a dokim? Ő a legjobb ultrahangos szakember itt, osztályvezető főorvos. Létezne, hogy nekem már a 8. napon akkora volt a tüszőm? S ha igen, mi a fenének reped meg csak hetekkel később???
Itt a "görbém", ami kb vonalzó...Valóban próbálkozott a szervezet gtalán a 11. napon, de aztán visszaesett a hőm. Ovuteszteltem, de a negatív után leesett ismét a hő, így folytattam (múlt hónapban ugyanígy jártam). De most folytassam az ovutesztelést?
Biztos meg fog repedni vmikor, de ez idegörlő állapot... Nem tudom vmi módszerrel megrepeszteni?
Amúgy cickafark teát is ittam 2 hónapig, de ugyanilyen volt a ciklusom. Peteérés mindig volt, csak 18. nap után.
Van, hogy nem reped meg.
Ha így történik, van rá injekció, én kaptam már.
Első ciklusban reggel és este egy csésze teát ittam, a 2. ban ittam még délben is...
Valóban előrébb hozta. a 18-19. napra,de más változás nem volt.
Csak az idegesít, hogy kevesebb az esély, mint egy átlagos ciklussal rendelkezőnek, hiszen míg én a 2. ciklus végén járok, vki már a 3.-nak...
És sajnos nem tudok már másra gondolni, akárhogy is akarom letojni...S mostmár a férjem sem. A kisfiúnk a 2. próbálkozós hónapban sikerült.Így belegondolva, már ezért is hálát adok...
De most menjek vissza dokihoz, hogy repessze meg? Vagy várjak még egy hetet, s ciklus végén menjek vissza hozzá a görbével? Vagy mit csináljak?
Félek az injekciótól...Neked hasznos volt?
Kedves 10.18-as!
Gondolom, neked ilyen problémád nincs...
Nem a 18 nappal van gond (az egyszer volt),hanem a jóval későbbivel. Én akkor ovulálok ált., amikor másnak már meg is jön, s az kb 2 hét különbség! Már volt egy ciklusom, ami pl 54 napra nyúlt és volt ovu, csak épp a 40. napon!!! Igaz, ez csak egyszer volt.
A probléma az, hogy ha a 8.! napon van egy 16 mm-es dom. tüsző, az miért csak a 25. napra vagy még később tud megrepedni???
És ráadásul folyton görcsölök is...
Én 24 napi ovuból vagyok most terhes...
Előző gyereknél 6 hónapig ittam a cickafarkat.
Ha ennyire össze-vissza van a ciklusod el kell menni kivizsgàlàsra.
Szóval én sem tudom mi a gondod....
Nekem ettől nagyobb gondjaim voltak és képzeld ovum sem volt!Mégse itt pattogtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!