Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miről beszélgessek apával?

Miről beszélgessek apával?

Figyelt kérdés

24 vagyok. Általában vagy politikáról szoktunk beszélgetni, vagy pedig faggatom az ügyeiről, amikbe nem avat be, vagy sportról amit űztem. (valójában tudom, hogy mi történt amúgy, de nem mondhatom el, mert abból balhé lenne, hogy honnét tudom) jó, részleteket és a szereplőket nem teljes egészében, és igazából fogalmam sincs, hogy próbálja visszacsinálni az vagy megoldani, hogy összefogtak ellene és lett ami lett. Elképzelésem sincs, kikkel tárgyalhat vagy találkozhat. Na de a lényeg, hogy ilyenekről próbálom faggatni, és kérdezni aztán néha mond ezt azt, de általában borzalmas hangulata lesz utána.

Bedobta, hogy hétvégén ha megyünk wellnessezni, akkor mind a kettőnknek be kell dobnia legalább 2 érdekes témát, és arról kell beszélgetnünk hosszabb ideig. De fogalmam sincs igazából, hogy miről beszélgessek vele, azokon kívül amiket már százszor megbeszéltünk az évek alatt.

Nem volt ilyen értelemben mély a kapcsolatunk sosem, érzelmi intelligenciája egyikünknek se nagyon van. Magánéletemről meg hasonló pl nem is beszélek soha szüleimmel.

Szóval miről lehetne beszélgetni ami nem small talk?

2023. febr. 14. 00:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%

Kérd meg hogy meséljen valamit neked, amit mindig el akart mondani valakinek, de mégse tette eddig. Vagy pl kérj tanácsot tőle valamiben, amihez nem értesz, vagy úgy gondolod érdekelne.

Kérdezd meg mik a tervei most. (Nincs-e kedve egy közös vállalkozáshoz😅😛) Vagy mi az amibe szerinte belefoghatnátok valamikor.

Biztos ki tudsz találni valamit, amivel ellesztek.

Szerintem attól függ hogy viszonyultok egymáshoz. Nagyapám mindenki szerint egy olyan ember volt akit nem kívánsz magad mellé. Sose volt kedves, finom senkivel. Sose ölelte meg mamámat, vagy anyát,a lányát, mindig csak káromkodott. Velem viszont úgy viselkedett, mint akit a legjobban szeret a világon. És valószínűleg így is volt. Szerintem meg tud lepni édesapád is még, ha kicsit lejjebb ástok. Ha akarsz persze. Az ilyenek pedig jó lehetőségek. Az embernek egy apja van, egy anyukája, addig kell becsülni őket míg vannak s nyitottak. Sokan csak álmodnak szülőkről.

2023. febr. 14. 00:21
 2/17 A kérdező kommentje:

Nem vállalkozó típus. Abszolút kocka, és egyáltalán nem tud a dobozon kívül gondolkodni. Csak azt akarja megoldani, hogy visszaszerezze, amit elvettek tőle, azaz tőlem. Teljesen fanatikus módon. Persze én ennek nagyon örülök, hogy ezen dolgozik, hogy visszacsinálja, de addig ő nem akar mással foglalkozni. Dobtam már be több ötletet is, de azt mondta mindig, hogy majd majd.

Én pedig nem vagyok elég kreatív a vállalkozáshoz, nem tudom mit csinálhatnék vagy mibe kezdhetnék bele, ha érted.

Én örülök hogy van faterom meg jól érzem magam vele, csak sokszor nem tudom miről beszéljek vele. Ő igényelné, hogy smsben is keressem, de minden héten találkozunk, és legalább egy két órát mászkálunk dumálunk, de főleg én hallgatom őt általában, én nem igazán tudok így ennyi mindent mesélni vagy mondani. Szóval nekem ez a SMS-t írunk néha small talk is már sok tud lenni. Mert egyszerűen nincs ennyi témánk. És nem tudom mit hozhatnék fel. De egyébként haverokkal ugyanezt érzem. Mindig ha találkozom a legjobb barimmal, már vele sem tudunk jókat dumálni mert egyszerűen mindent kibeszéltünk már amit csak lehetett az évek alatt.

Faterral is általában max nosztalgiázunk. Erre ugye meg Tony Soprano elmondta, hogy a remember when is the lowest form of conversation, és ott is hagyta a társaságot.

Egyszerűen nem tudom értelmezni vagy felfogni, hogy a többi ember miről beszélget másokkal vagy a rokonaival felnőttként.

Ha pl iszom, akkor nagyon jófej, és teljesen más ember vagyok. Emlékszem amikor elutaztam külföldre 2 éve először egyedül, este felhívtam anyát és állítólag 1 órán keresztül beszéltem vele mindenről. Másnap undort és szégyent éreztem emiatt. Nem tudom miért. Pedig nagyon szeretem. Soha nem igazán volt magánéletem amíg el nem költöztem otthonról, és teljesen el voltam nyomva. Minden lépésem figyelve volt. Ezért már nem igazán osztom meg kivel mit csinálok, mert nem is tartják magukban, hanem minimum egymás között kipletykálják, de általában anya oldaláról még tovább is mennek ilyen olyan dolgok. Szóval nem igazán szeretek mélyebben beengedni embereket főleg nem őket, mert el is fog a cringe.

Ez egy nagyon fáradt rant volt most, lehet köze sincs nagyon a témához nem tudom. Valószínűleg nem is nagyon fogok holnap emlékezni, de az tuti hogy cringelni fogok ezen is, lol. Na mindegy ez van.

2023. febr. 14. 02:16
 3/17 anonim ***** válasza:
97%

Az én fiamnak (22) nincs igénye beszélgetésre. A telefonját nyomkodja egyfolytában, ha valamit akar nem hív fel csak ír hibákkal téli üzenetet. Olyan laza kis primko stílusban. Rossz ránézni a fájdalmas fejére ha talalkozunk és meg kell szolalnia. A beszélgetéseink eröltetettek, látszik rajta, hogy a kényszer hajtja. Nincs közös témánk. A szobája disznóol de a kocsija amit vettem neki az patika, ragyog mindig. Most el akarom adni a kocsit, mert az anyagiak nem alakulnak jól. Én erről fogok vele beszélni. Ő pedig ki lesz akadva. Szóval irigyellek, hogy köztetek van legalább valami apa - fia kapcsolat és te legalább próbálkozol. Nekem nincs türelmem a gyerekhez most, annyi gondom van a munkámmal kapcsolatban és anyagilag sem megy a támogatása már. Napról napra látom, de szó szerint, hogy épül le a kapcsolatunk.

Annyira más a korosztályotok.

Hidd el "visszafelé" sem könnyű lekezelni a napi kapcsolattartás, ügyet. Azért írtam ezt le, mert lehet, hogy apád is küzd a veled való kommunikációval.

Nehéz ügy és átérzem, mert úgy tűnik nálatok szintén, úgy mint nálunk, vannak más problémák is amivel apukádnak meg kell küzdeni.

2023. febr. 14. 02:44
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg is kell mindig beszélgetni. Ha együtt hallgattok egymás mellett azt se úgy kell felfogni hogy kínos csend. Természetes az ha vele bármit csinálsz. Mással se lenne természetesebb. Olyankor elmondod ami épp eszedbe jut. Akár azt is, hogy milyen jó ez a nyugalmas csend ott vele. Vagy csak a nyugalmas csend. Te érzed. A lényeg hogy ha úgy fogod fel beszélgetnetek kell, akkor csak valami laposat fogsz neki visszaírni vagy mondani. Ha van téma van, ha nincs akkor majd lesz. Nekem úgy tűnik neki azért ez fontos. Mindegy miért, az alkalmat ki kell használni :)
2023. febr. 14. 03:23
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
"Mesélek a bornak."" Mesélek apámnak...."
2023. febr. 14. 05:05
 6/17 NTBS ***** válasza:
65%
Jövőkép. Élet értelme.
2023. febr. 14. 06:15
 7/17 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha ennyire nyögvenyelős akkor nem kell erőltetni. Fussatok össze néhány hetente 1-2 órára aztán annyi.
2023. febr. 14. 06:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg ennyire kocka, kérdezd meg, hogy nála hol tart szerinte a "rendszeridő"? Aztán még mire tudná értelmesen felosztani a maradékot? Vagy mit tanácsolna ha tudna egyáltalán bármit is?
2023. febr. 14. 08:09
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
A beszélgetés akkor jó ha magától jön a téma, nem kell előre lefektetni a szabályokat. Ha már szabályok szerint megy akkor a fene megette kb.
2023. febr. 14. 08:21
 10/17 anonim ***** válasza:
52%

"nem kell előre lefektetni a szabályokat"

Most egy ilyen programozófazontól mit vársz? Lehet még azt is előre deklarálja, hogy a wécébe reggel milyen szögből találjon bele, és mekkora tartományban térhet el az elméleti középponttól a sugár és a leszakadó cseppek átlagos szórása...

Én már azon is csodálkozom, hogy a kérdező a világrajött!

Ez maga a csoda!

2023. febr. 14. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!