Mit gondoltok, az teljesen normális ha egy gyerek engedélyt kér a szülőtől, hogy elmenjen valahova? Vagy elég a tájékoztatás?
A korától függetlenül a gyerekem.
De 18évesen azért már elkezdheti a saját életét élni ami nem jár engedélykéréssel. De azért szoljon mert a gyerekem.
18 évesen lehet közölni, igen.
És HA sggfj a szülő, akkor ő meg közölheti, hogy el lehet költözni - nálunk nem, nekem tényleg elég volt megmondanom, de a mostohatestvéremnek még 21 évesen is rendesen el kellett kérdezdkednie, és ha az anyja nem engedte el, akkor nem mehetett.
Ő mellesleg azóta is otthon él, mert anyuka rendre zsarolja.
Szóval ez a szülőktől is függ, sajnos :(
1es a hatalmos komoly felnőtt akkor ne játsszon gyereket a mamhotelben és ne sírjon a papabanknál. Hiszen 18 éves érett felnőtt férfi/nő. Miv ciki lenne már ha eltartanák.
Vicces is lenne ha a paraszt hőbörögne a királynak a jogaiért:-D El lhet kotródni és nem ,ás pénzén játszani a fenőttet.
Lehet meglep de sokan tanuláx mellett is dolgoznak. Bár tudom a felnőtt 18 évesnek csak jogai vannak.
Függ a gyerektől (főleg önállóság tekintetében), a szülőtől, a helytől ahová menne.
Csak példaként: ha a haverokkal moziba vagy bulizni szeretne menni a zsebpénzéből, akkor bőven elég a tájékoztatás.
Ha hosszabb nyaralást tervez- netán külföldre - a haverokkal és a szülőknek kéne fizetni, akkor bizony engedélyköteles a dolog.
Hat ez attol fugg.
Ha viszem a fater kocsijat, akkor engedelyt kerek, higy elvihessem a buliba, amirol viszont csak tajekoztatom.
Ha olyan a viszony el kell keretozni, meg 18 evesen is.
Alap esetben azonban ennyi idosen ha mar nem kozepsulis vagy, csak otthon laksz meg, akkor jelzed ide-oda mesz kb. ekkorra vagy varhato ne aggodjanak. Illetve DE HA x idopontig nem jonnek es nem is hivlak, akkor kerlek xtet zaklasd hova tuntem. Ez utobbi persze csak ha anyad/apad nem hajlamos foloslegesen masokat zaklatni indulasod utan ket oraval higy elsz-e még:-D?
Nalunk is anyam megmondta oda megyunk ahova akarunk addig maradunk ameddig akarunk, de tudjon rola hova mentunk, mikor indulunk. Tehat mielott kilepek az ajton szolok edosanyam elmentem a Terihez, ott is alszom, majd jovok (ha epp tudtam benyigtem, de masnap delnel hamarabb fel se fogok kelni, szoval ne aggodj).
Biztonsagi okokbol (oda-vissza igaz) jo tudatni hova mesz, mik a terveid. Mert kepzeld el megis bajba kerulsz. Csak rendorokkel kell kerestetni es 1 anyadek azt se tudjak, mikor, hova, minek, kivel, meddig ergo nem tudjak idoben hivni a segitseget, nem.tudjak hol keressenek, ki tudhat rolad stb.
Es forsitva detto, ha leeg a hazatok, anyud agyverzessel korhazba kerul vagy barmi hogyan ernek utol...
azt meg ne mondja senki hogy attol hogy van egy fiatalnal mobil azt biztos mindig nezi meg hogy ha latja az anyja szamat akkor epp nem pont kinyomja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!