Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok, az teljesen...

Mit gondoltok, az teljesen normális ha egy gyerek engedélyt kér a szülőtől, hogy elmenjen valahova? Vagy elég a tájékoztatás?

Figyelt kérdés
18 éves fiatalra mi vonatkozik?
2023. febr. 7. 22:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
80%

A korától függetlenül a gyerekem.

De 18évesen azért már elkezdheti a saját életét élni ami nem jár engedélykéréssel. De azért szoljon mert a gyerekem.

2023. febr. 8. 09:35
 22/32 anonim ***** válasza:
33%

18 évesen lehet közölni, igen.

És HA sggfj a szülő, akkor ő meg közölheti, hogy el lehet költözni - nálunk nem, nekem tényleg elég volt megmondanom, de a mostohatestvéremnek még 21 évesen is rendesen el kellett kérdezdkednie, és ha az anyja nem engedte el, akkor nem mehetett.

Ő mellesleg azóta is otthon él, mert anyuka rendre zsarolja.

Szóval ez a szülőktől is függ, sajnos :(

2023. febr. 8. 09:51
 23/32 anonim ***** válasza:
71%
Az a tizennyolc évestől függ. valaki már 14 évesen megbízható, valaki 18 évesen si csak egy dacos kölök aki nem képes felmérni a következményeket. Nálunk közli a gyerek hogy hova megy, nem várom el az engedélykérést, mert képes már most, 16 éves fejjel felelősen dönteni. A nővérem gyerekénél meg jobb lenne húsz évesen is ha engedélyt kéne kérnie, annyira gyerekes. Annyit nem tud felmérni hogy ha reggel négykor kelnie kell mert meló van, akkor ne igya rommá magát előző este.
2023. febr. 8. 09:58
 24/32 anonim ***** válasza:
33%

1es a hatalmos komoly felnőtt akkor ne játsszon gyereket a mamhotelben és ne sírjon a papabanknál. Hiszen 18 éves érett felnőtt férfi/nő. Miv ciki lenne már ha eltartanák.

Vicces is lenne ha a paraszt hőbörögne a királynak a jogaiért:-D El lhet kotródni és nem ,ás pénzén játszani a fenőttet.

Lehet meglep de sokan tanuláx mellett is dolgoznak. Bár tudom a felnőtt 18 évesnek csak jogai vannak.

2023. febr. 8. 17:26
 25/32 anonim ***** válasza:
53%
És ezt hogy kell elképzelni? A felnőtt lelép ahova akar de előtte kuncsorog egy kis pénzért? Akkor nem felnőtt?
2023. febr. 8. 17:28
 26/32 anonim ***** válasza:
69%

Függ a gyerektől (főleg önállóság tekintetében), a szülőtől, a helytől ahová menne.

Csak példaként: ha a haverokkal moziba vagy bulizni szeretne menni a zsebpénzéből, akkor bőven elég a tájékoztatás.

Ha hosszabb nyaralást tervez- netán külföldre - a haverokkal és a szülőknek kéne fizetni, akkor bizony engedélyköteles a dolog.

2023. febr. 8. 20:15
 27/32 anonim ***** válasza:
70%

Hat ez attol fugg.

Ha viszem a fater kocsijat, akkor engedelyt kerek, higy elvihessem a buliba, amirol viszont csak tajekoztatom.

Ha olyan a viszony el kell keretozni, meg 18 evesen is.

Alap esetben azonban ennyi idosen ha mar nem kozepsulis vagy, csak otthon laksz meg, akkor jelzed ide-oda mesz kb. ekkorra vagy varhato ne aggodjanak. Illetve DE HA x idopontig nem jonnek es nem is hivlak, akkor kerlek xtet zaklasd hova tuntem. Ez utobbi persze csak ha anyad/apad nem hajlamos foloslegesen masokat zaklatni indulasod utan ket oraval higy elsz-e még:-D?

Nalunk is anyam megmondta oda megyunk ahova akarunk addig maradunk ameddig akarunk, de tudjon rola hova mentunk, mikor indulunk. Tehat mielott kilepek az ajton szolok edosanyam elmentem a Terihez, ott is alszom, majd jovok (ha epp tudtam benyigtem, de masnap delnel hamarabb fel se fogok kelni, szoval ne aggodj).

Biztonsagi okokbol (oda-vissza igaz) jo tudatni hova mesz, mik a terveid. Mert kepzeld el megis bajba kerulsz. Csak rendorokkel kell kerestetni es 1 anyadek azt se tudjak, mikor, hova, minek, kivel, meddig ergo nem tudjak idoben hivni a segitseget, nem.tudjak hol keressenek, ki tudhat rolad stb.

Es forsitva detto, ha leeg a hazatok, anyud agyverzessel korhazba kerul vagy barmi hogyan ernek utol...

azt meg ne mondja senki hogy attol hogy van egy fiatalnal mobil azt biztos mindig nezi meg hogy ha latja az anyja szamat akkor epp nem pont kinyomja.

2023. febr. 8. 23:03
 28/32 anonim ***** válasza:
80%
Alapesetben ahol kozosen laknak az emberek masokkal ott illik szolni ki merre jar, hova tavozik, nagyjabol mikorra jon haza(vissza). Legyen szo otthon lako 18 evesrol vagy koleszszobarol vagy alberletrol ahol tobben berelnek egyutt egy lakast vagy szobat. Ha meg otthon lakunk ott meg a szulo esetleg beallithat olyan szabalyokat foleg ha a gyereke meg tanul es csak bulizni jar el (nem dolgozik) a szulo meg hajnalban kell koran fekszik vagy nincs csak heti egy szabadnapja, hogy bocsesz hetkoznap este 11ig hazaersz vagy aludj mashol, szombaton nincs ejjeli hazajovetel mert olyankor tudom kialudni magam vagy hasonlo. De ez utobbi se engedelykeres.
2023. febr. 8. 23:07
 29/32 A kérdező kommentje:
Nos, édesapámnak mondtam, ő azt mondta, hogy oda mész ahová akarsz. Elmondtam az időpontot, mikor kivel és nem volt probléma.
2023. febr. 9. 20:08
 30/32 anonim ***** válasza:
67%
13 éves korom óta csavargok. Megjerdeztèk hova mész? Válasz: ide oda amoda. Mikor jössz? Majd. Hol voltál? Itt ott amott🙂
2023. febr. 9. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!