Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok, az teljesen...

Mit gondoltok, az teljesen normális ha egy gyerek engedélyt kér a szülőtől, hogy elmenjen valahova? Vagy elég a tájékoztatás?

Figyelt kérdés
18 éves fiatalra mi vonatkozik?
2023. febr. 7. 22:42
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%
Ennyi idősen már bőven elég ha max mondja hova menne, hogy tudják, de nem kell engedély.
2023. febr. 8. 00:41
 12/32 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a kommenteket!

Jövök a folytatással :)

2023. febr. 8. 00:49
 13/32 anonim ***** válasza:
32%
És mi van azokkal, akik gondnokság alá vannak helyezve? Ők se kérjenek engedélyt, ha el szeretnének menni valahová?
2023. febr. 8. 01:45
 14/32 anonim ***** válasza:
73%
Ez szerintem szülő és gyerek függő is, ha a szülő jobban félti a gyerekét, akkor a gyerek 18 évesen is fog neki szólni szerintem, ha a szülő nem félti annyira, akkor nem fog neki szólni.
2023. febr. 8. 05:59
 15/32 NTBS ***** válasza:
30%
Mindkettő lehet normális. Fő kérdés az anyagi helyzet ilyen esetben.
2023. febr. 8. 06:19
 16/32 anonim ***** válasza:
66%

Attól függ, milyen az a 18 éves és milyenek a szülők. Van, akit nem lehet "szabadon engedni", van aki elvarja, hogy engedélyt kérjen a gyerek és van, aki magasról tesz rá, a gyerek azt csinál, amit akar.

Nálunk egyfajta keverék megoldás van: ha itt helyben, vagy a közeli kisvárosban akar a barátaival találkozni, akkor közli, hogy xy-nal találkozik, z időpontban lesz itthon. Ha messzebb menne, akkor az ide még oda mennék ezzel és azzal. Ilyenkor kérünk tőle egy elerhetoseget ahhoz, akivel megy, veszhelyzet esetére, illetve a cimet, ahova menne.

2023. febr. 8. 06:24
 17/32 anonim ***** válasza:
62%
3 az 59 éves érett felnőtt is üt el embert bőven.
2023. febr. 8. 06:55
 18/32 anonim ***** válasza:
76%
Lányom fél év múlva lesz 18. De 16 éves kora óta csak közli,hogy hova megy,és mikor jön. Nálunknez spontán alakult így. Először csak osztálytársakhoz ment tanulni,aztán fagyizni,stb.. mostmár barátnökkel bulizni is szokott. Ha később ér haza,kérés nélkül ír üzenetet,hogy ne aggódjak,jól van. Nálunk ez úgy müködik,hogy engedélyt nem kér,viszont tudom kivel megy el,és hova,valamint magától,ha van egy perce,akkor ír,hogy mi a helyzet vele.
2023. febr. 8. 07:50
 19/32 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem gyerek függő.

Én 18 évesen már elköltöztem otthonról és saját magam tartottam fent. Korán érő típus voltam. Nem féltettek mert tudták hogy nem kell.

Hugom 18 éves és ha sötét van nem hajlandó a boltba lemenni (nyáron este 6) mondván ő fél, vagy akár hazamenni a pályaudvartól (koleszos)... Arról nem beszélve hogy egy rántottát nem tud megcsinálni magának. Szóval életképtelen. Na neki mindenhez kell engedélyt kérnie, persze fel is van rajta háborodva...

2023. febr. 8. 09:01
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is úgy működött ez inkább, hogy közöltem, elmondtaü hová mettől meddig és ennyi volt. Olyan 14 éves koromig volt az engedélykérés.

De bíztak bennem, pedig 1-2x volt, hogy véletlen tovább maradtam vagy ilyesmi. :D

Aztán 18 évesen el kellett költöznöm egyetem miatt, ezzel bizonyítottam eléggé. Azóta mindent magam intézek, dolgoztam is végig suli mellett, hogy fizessem az albit.

Ez tényleg attól függ, milyen a gyerek és a szülő.

2023. febr. 8. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!