Mit gondoltok, az teljesen normális ha egy gyerek engedélyt kér a szülőtől, hogy elmenjen valahova? Vagy elég a tájékoztatás?
A nagymamámmal éltem 27 éves koromig. Elment szegény.
Mindig azt mondta, mindegy hova megyek, csak tudjon róla, hogy nagyjából mikor jövök haza. Nem volt ebből soha probléma. Nagyon bensőséges volt amúgyis a kapcsolatunk.
Azt meg pont letojom, ki mit gondol erről.
Tudom, manapság "menő" dolog leugatni a szülőket már 18 évesen... "Ha emútá tizennyóc, a szüleidnek kuss a neve!"...
Úgy nagyjából 12 éves koromtól az volt nálunk a szokás, hogy közöltem, merre megyek és mikor érek haza. Azért alakult ez így, mert előtte mindig engedélyt kértem, és mivel nem voltak extrém ötleteim, ezért mindenhová elengedtek, miután megkérdezték ezt a két dolgot. Úgyhogy egy idő után már nem kértem engedélyt.
(Persze olyan volt, hogy szóltam nekik, hogy megyek, majd jövök este hétkor, mire mondták, hogy legyek itthon inkább délután négyre, mert mondjuk jönnek nagynénémék.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!