Rasszista, fenyegető szülők ellen lehet tenni valamit?
11.-es gimnazista lány vagyok. Van egy félig fekete osztálytársam, akibe beleszerettem és kölcsönös az érzés. A szüleim alapból ki voltak borulva, hogy van egy ilyen osztálytársam, hát amikor megtudták, hogy szeretem. Szó se lehet róla, hogy bemutatkozhasson nekik, sőt, tiltanak tőle. Ha megtudják, hogy nem szakítom meg vele a kapcsolatot, akkor pofon vágnak, elveszik a laptopom, és átvisznek egy másik iskolába, hiába jövőre érettségi, ha pedig érettségi utánra sem nő be a fejem lágya, akkor mehetek el itthonról a 18. születésnapomon.
Meg vannak győződve róla, hogy igazuk van, és őszinte elkeseredést látok rajtuk, hogy ők "nem így neveltek", nem értik, hogy lehetek ilyen.
A srác apja zimbabwe-i, és 2 éves korában le is lépett, az édesanyja (magyar) egyedül neveli. Szóval kulturális különbségekkel sem lehet érvelni. De erre pedig azt mondják, hogy alapból a csonka családban lévőktől távol kell tartani magam, mert sérültek. Vicc, mert a többi elvált szülőkkel rendelkező osztálytársamra egy büdös szavuk nincs. A következő érvük, hogy még az egy szülője, aki maradt, az sem normális, az is egy lelki sérült, rossz életű nő lehet, mivel odaadta magát egy 3. világból származó "félmajomnak", aki még le is lépett, ezek után mégis milyen értékrendet adna át a fiának. Másrészt pedig, szerintük undorítóan néz ki a fiú, nem bírnák ezt bámulni a házukban. És végül az utolsó érvük pedig az, hogy a gyereknek az első éve a legmeghatározóbb, örökké meghatározza pszochológiailag, és abban a kritikus időszakban neki még jelen is volt az apja. Szóval ott lesz mindig a súlyos kulturális szakadék.
Szerintem próbáld meg minél jobban titkolni a kapcsolatot.
Modjuk az se lenne rossz ötlet, hogy elérd, hogy valami nyilvános helyen égessék magukat a szüleid a rasszizmusukkal. Csak nem annyira debil a környezetedben mindenki, mint ők.
" Nem tiltanak el senki mástól, nem ellenőrizgetnek meg semmi. "
Aha. :D Azért van egy másik telefonom, amiről nem tudnak? Vajon miért kényszerültem erre? Egy barátnőm adta nekem a régi telefonját, miután kapott egy másikat. Ezt az oldalt is erről használom + a barátommal is erről Viber-ezek + barátnőimmel is csak itt beszélek kényes témákról.
Mivel a rendes telefonomban kutakodnak, ha pedig levédtem kóddal, akkor elvették, és nem kaptam vissza majdnem egy hétig.
Ja, amúgy ez mind saját tapasztalat, barátnőm apja is ilyen, folyamatosan ellenőrizgette és tiltotta tőlem míg vele élt, pedig nem vagyok sem bűnöző, van munkám, és fehérebb vagyok még Casper seggétől is, de ezek mind egyáltalán nem számítanak, mert apuka egyszerűen nem így képzelte el a kislánya párját, ennyi. A szülő majd előbb utóbb elfogadja? Persze. Azóta inkább nem keresi a lányát, max pár havonta, és még a barátnőm az aki keresi magában a hibát hogy ez miért van így, nevetséges emberek ezek akik ilyen hozzáállással szülőnek hívják magukat.
#34 voltam
#15 Valószínűleg nagyon más a tapasztalat.
Én pl. tapasztalat alapján nem vagyok rasszista, mert nem találkoztam rossz cigánnyal. Nekem volt osztálytársam, aki cigány volt, igaziból nyolcadikos koromban jöttem rá, hogy jah, tényleg az volt. (5-6-ban jártunk egy osztályba). Valahogy sose volt téma a családban és annyira az volt bennem a híradókból, hogy a cigányok problémásak, hogy nem tudtam összerakni magamban, mert ő nem volt az.
Aztán lett egy néger kollégám, ő lett az egyik legjobb barátom. Ha nagyon mérlegelnem kell a különbségeket, akkor annyit tudok kiemelni, hogy sose próbált meghívni semmire (másoknál gyakran volt, hogy egyszer ők, egyszer én hívtam meg őket, amit mindig fölöslegesnek éreztem), mindig tudtam, hogy biztos nem kezdett ki velem és optimistább, mint mi vagyunk ami nekem mindhárom szimpatikus volt, mert volt párkapcsolatom.
A harmadik férfi az egyik kollégám volt. Minden nap vasalt ing, rendben lévő cipő. Amikor meglátta az egyik kollégám, teljesen kiborult, és el akart mellőle ülni (csak mellette volt üres hely). Kiderült, hogy az egyik legmegbízhatóbb, legrendesebb, legkevésbé pletykás munkaerő volt, aki ha kellett udvariasan és kedvesen el tudott beszélgetni másokkal.
Nyilván ezért én sosem lettem rasszista. Ha most látok egy barmot, akkor nem azért tartom baromnak, mert néger vagy cigány, hanem mert barom, genyó, drogos szemétláda. Akiket én sem kedvelek. Szerintem ilyen helyzetben egy esélyt lehet adni mind a csajnak, akinek volt néger pasija, mind a szülők megpróbálhatnának találkozni a sráccal. Gondolj bele, hogyha a te cigány haveroddal nem akartak volna beszélni a barátaid és előtted szidták volna, mennyire rosszul esne, meg hülyének tartottak volna mert barátkozol vele, meg ezért nem barátkoztak volna veled.
Ha hiszed, hogy valaki jó és értelmes ember, akkor érdemes feltételezni, hogy valami miatt barátkozik azzal akit te furcsának tartasz (legyen az tetkós, motoros, néger vagy cigány), és nem egyből esélyt sem adni neki.
Kérdező, szerintem sem tudsz mit tenni, titkold eleinte, aztán ha komoly lesz a kapcsolat, akkor beszélj a szüleiddel.
Na jó. Ez már kamu.
#13 válaszodban nem írtál ilyenekről, mikor normálisnak lettek titulálva a szüleid. Akkor is csak a sráccal foglalkoztál.
Majd hirtelen már elveszik a telefonodat, meg a barátnőd régi telefonját használod. Ilyet eddig nem említettél. Szüleid kapcsán se említetted a leírásban, hogy bármi ilyen lenne. Ott is csak azt írtad, hogy próbálnak veled beszélni, meg senki mástól nem tiltanak.
Ez már tényleg kamu. Azzal a barátnőddel találtad ki a történetet akitől a régi telefonját megkaptad??
Mert mindent le kell írnom, meg kell említenem? Nem hirtelen vették el a telefonom, ez hónapokkal ezelőtt volt, és kevesebb, mint egy hét után visszakaptam, de azóta nem kódolhatom le. A barátnőm régi telefonját csak arra használom, amit nem akarom, hogy láthassanak a szüleim. Tehát a kérdésben szereplő sráccal arról beszélek, meg 1-2 barátnőmmel ott beszélünk meg olyan dolgokat, amikhez a szüleimnek semmi köze. Ezt a telefont nem vehetem elő akármikor, mivel a szüleim értelemszerűen nem is tudnak róla. A kérdést is akkor írtam ki, amikor nem voltak otthon, utána pedig nem véletlen, hogy egészen késő estig csak egysoros kommentekre futotta, nem tudtam reagálni mindenre, mivel hazajöttek, és féltem, hogy lebukom.
Azt teljes egészében te találtad ki, hogy a szüleimmel jó a kapcsolatom, nem ellenőrizgetnek, hanem csak "próbálnak velem beszélni". Leírtam, hogy pofán vágással, a laptopom elkobzásával, és kitagadással fenyegetnek + azt is, hogy olyan "érveket" hoznak fel a srác ellen, amiért másokra nem szólnak egy rossz szót sem (csonka család, elvált szülők). Ez aztán jó kapcsolat, ők csak "próbálnak velem beszélni". Hülyegyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!