Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rasszista, fenyegető szülők...

Rasszista, fenyegető szülők ellen lehet tenni valamit?

Figyelt kérdés

11.-es gimnazista lány vagyok. Van egy félig fekete osztálytársam, akibe beleszerettem és kölcsönös az érzés. A szüleim alapból ki voltak borulva, hogy van egy ilyen osztálytársam, hát amikor megtudták, hogy szeretem. Szó se lehet róla, hogy bemutatkozhasson nekik, sőt, tiltanak tőle. Ha megtudják, hogy nem szakítom meg vele a kapcsolatot, akkor pofon vágnak, elveszik a laptopom, és átvisznek egy másik iskolába, hiába jövőre érettségi, ha pedig érettségi utánra sem nő be a fejem lágya, akkor mehetek el itthonról a 18. születésnapomon.

Meg vannak győződve róla, hogy igazuk van, és őszinte elkeseredést látok rajtuk, hogy ők "nem így neveltek", nem értik, hogy lehetek ilyen.

A srác apja zimbabwe-i, és 2 éves korában le is lépett, az édesanyja (magyar) egyedül neveli. Szóval kulturális különbségekkel sem lehet érvelni. De erre pedig azt mondják, hogy alapból a csonka családban lévőktől távol kell tartani magam, mert sérültek. Vicc, mert a többi elvált szülőkkel rendelkező osztálytársamra egy büdös szavuk nincs. A következő érvük, hogy még az egy szülője, aki maradt, az sem normális, az is egy lelki sérült, rossz életű nő lehet, mivel odaadta magát egy 3. világból származó "félmajomnak", aki még le is lépett, ezek után mégis milyen értékrendet adna át a fiának. Másrészt pedig, szerintük undorítóan néz ki a fiú, nem bírnák ezt bámulni a házukban. És végül az utolsó érvük pedig az, hogy a gyereknek az első éve a legmeghatározóbb, örökké meghatározza pszochológiailag, és abban a kritikus időszakban neki még jelen is volt az apja. Szóval ott lesz mindig a súlyos kulturális szakadék.

2023. febr. 5. 14:23
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
77%
Semmit nem tehetsz. A rasszistáknak csak nagyon ritkán változik az "értékrendjük".
2023. febr. 5. 14:32
 2/51 anonim válasza:
17%
Hálásnak kéne lenned, hogy megvédenek! Ki fog veled szóba állni, miután szétmentek?
2023. febr. 5. 14:34
 3/51 anonim ***** válasza:
67%
Mérlegeld hogy mennyire gondolod komolyan a sráccal, és ha van lehetőséged hagyd ott a szüleidet. Ha a sráccal nem jön össze akkor is jól jártál, látszik hogy tipik toxic szülők, akiknek csak addig vagy a szemük fénye amíg mindent úgy csinálsz ahogyan ők azt elképzelik, undorító. Minél előbb szabadulni kell az ilyen emberektől, különben levakarhatatlanul rádszállnak, bele akarnak szólni majd az életed minden részletébe, amíg csak tehetik.
2023. febr. 5. 14:34
 4/51 A kérdező kommentje:

Eléggé komolyan gondolom, nagyon szeretem őt. Csak ugye fiatalok vagyunk, tisztában vagyok vele, hogy ritka, hogy örökké tartó kapcsolat indul ilyenkor. De ki tudja, lehet, hogy a miénk pont az lenne.

De még ha nem is, akkor sem úgy megy, hogy ilyen hozzáállás és szövegelés után vállat vonva dörgölőznék vissza a szüleimhez, miután szétmentünk. Ez az egész megmarad bennem akkor is, ha egy fehér srác lesz később az igazim, mert ettől még elítélem ezt a világnézetet.

2-es: Miért kellene hálásnak lennem? Mi az, hogy ki áll velem szóba?

2023. febr. 5. 14:37
 5/51 anonim ***** válasza:
36%

#4 ne is nézd el nekik ezt. Én tényleg ismerem ezt, ha egy full átlag fehér srác lenne most akit szeretnél, abban is megtalálnák a kifogást hogy miért nem jó.

2023. febr. 5. 14:49
 6/51 anonim ***** válasza:
30%
Mondd meg nekik, hogy mivel sérült, pont hozzád illik. Te is sérült lettél nekik hála.
2023. febr. 5. 14:51
 7/51 anonim válasza:
20%
A szüleid nem rasszisták, hanem szimplán igazuk van, ill. a sokéves rossz tapasztalatuk mondatják velük azt amit. Nekem is volt "szerencsém" ilyenekhez. Lopásból, csalásból, bűnözésből él a fajtájuk. Se tanulni nem akarnak, se dolgozni, munkakerülő, selejt banda, a magyar adófizetőkön élősködnek. Neked még semmi tapasztalatod ezekkel, a modern jóemberkedős EU-s világ meg kimossa az emberek agyát...
2023. febr. 5. 15:05
 8/51 anonim ***** válasza:
82%

7.

Kivel volt tapasztalatom, félvér gimnazista srácokkal, akik ugyanúgy nevelkedtek, mint más átlag gyerek, csak pár tónussal sötétebb a bőrük, nem az agyuk, mint neked.

2023. febr. 5. 15:13
 9/51 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem teljesen érthető, hogy féltenek.
2023. febr. 5. 15:16
 10/51 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudsz velük mit kezdeni sajnos. Lecarják hogy semmit se tudnak a srácról, egy tök érdektelen infó alapján gyűlölik. Ostoba, korlátolt népség: csoda hogy nem vetted át a beteges szemléletüket.
2023. febr. 5. 15:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!