Rasszista, fenyegető szülők ellen lehet tenni valamit?
11.-es gimnazista lány vagyok. Van egy félig fekete osztálytársam, akibe beleszerettem és kölcsönös az érzés. A szüleim alapból ki voltak borulva, hogy van egy ilyen osztálytársam, hát amikor megtudták, hogy szeretem. Szó se lehet róla, hogy bemutatkozhasson nekik, sőt, tiltanak tőle. Ha megtudják, hogy nem szakítom meg vele a kapcsolatot, akkor pofon vágnak, elveszik a laptopom, és átvisznek egy másik iskolába, hiába jövőre érettségi, ha pedig érettségi utánra sem nő be a fejem lágya, akkor mehetek el itthonról a 18. születésnapomon.
Meg vannak győződve róla, hogy igazuk van, és őszinte elkeseredést látok rajtuk, hogy ők "nem így neveltek", nem értik, hogy lehetek ilyen.
A srác apja zimbabwe-i, és 2 éves korában le is lépett, az édesanyja (magyar) egyedül neveli. Szóval kulturális különbségekkel sem lehet érvelni. De erre pedig azt mondják, hogy alapból a csonka családban lévőktől távol kell tartani magam, mert sérültek. Vicc, mert a többi elvált szülőkkel rendelkező osztálytársamra egy büdös szavuk nincs. A következő érvük, hogy még az egy szülője, aki maradt, az sem normális, az is egy lelki sérült, rossz életű nő lehet, mivel odaadta magát egy 3. világból származó "félmajomnak", aki még le is lépett, ezek után mégis milyen értékrendet adna át a fiának. Másrészt pedig, szerintük undorítóan néz ki a fiú, nem bírnák ezt bámulni a házukban. És végül az utolsó érvük pedig az, hogy a gyereknek az első éve a legmeghatározóbb, örökké meghatározza pszochológiailag, és abban a kritikus időszakban neki még jelen is volt az apja. Szóval ott lesz mindig a súlyos kulturális szakadék.
Számomra az a fura, hogy ezek szerint semmi más bajod nincs a szüleiddel. Nem tiltanak el senki mástól, nem ellenőrizgetnek meg semmi. Hasonló kérdéseknél nagyon máshogy jön ki a dolog, hogy pl nem mehet sehova kérdezés nélkül, rendszeresen átkutatják a holmijukat, beleszólnak mindenbe, pénzt nem adnak, a saját pénzével meg el kell számolni stb stb stb.
Te itt semmi ilyet nem hoztál fel, csak azt, hogy egy bizonyos sráctól tiltanak.
Lehet elfogult vagyok mert én is rasszista vagyok. De úgy látszik, hogy jó az alap kapcsolatod a szüleiddel és mégis elrontanád ezt?? Mindjárt mindok egy igaz történetet, csak még egy apró gondolat ehhez. Én össze se jönnék olyan lánnyal akinek ilyen sráchoz köze volt. Számomra undorító. Baráti körömben is mindenki egyetért ezzel. Tudod jól, hogy valószínűleg nem tart örökké, ezt mondtad is. De azért nagy bélyeget nyomna rád ez a jövőben, arra készülj fel.
És a törtnét mint ígértem. Bár ugye nem négerről van szó, hanem cigányról...
Hasonlóan normális szülők mint a te esetedben. Ezt láthattam is, mert ismertem a lány öccsét és koliba is mindíg jöttek hozzá, hoztak be neki cuccokat amit mondott a srác, mindent intéztek neki, semmire nem volt gondja. A lány meg ugye szerelmes lett egy cigány srácba. Próbáltak vele beszélni, nem nagyon sikerült, mint a te esetedben sem. Ekkor lett az, hogy mondták neki kevésbé szépen, hogy akkor el lehet menni. A lány meg pakolt és ment. Beköltözött a sráchoz a tyúkólba amit diákmunkás pénzből apránkét újítgattak fel. De ugye a lánynak semmi önálló bevétel, szülei kitagadták, semmi nem volt a nevén. Szóval lett egy gyerek is, hogy a srác ne tudja csak úgy kidobni a tyúkólból. A srác is ott hagyta a sulit emiatt, hogy tudjon dolgozni, mert nem igazán jöttek ki anyagilag.
Nem a legvidámabb történet, de igaz. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért választ valaki egy ilyen fellángolást a családja helyett. Pasik jönnek, mennek majd még az életedben. De a család az aki a végsőkig ott van és támogat. Nyilván van az a szituáció mikor jól teszi az ember, ha ezeket hátra hagyja. A te eseted viszont nem ez. Nem vernek, nem erőszakoskodnak, nincs velük semmi baj, csak nem akarják, hogy egy ilyen sráchoz közöd legyen.
"csak nem akarják, hogy egy ilyen sráchoz közöd legyen."
MILYEN sráchoz? Akinek nem fehér a bőre, mert nem olyan bőrrel született, olyanhoz?
Az "anti rasszisták" vagy nem tudom hogyan lehetne megfogalmazni szokták mondani, hogy senki nem születik rasszistának. Ebben annyira igazuk van. Én se voltam az. Nem utáltam a cigányokat. Én egy olyan ártatlan gondolkodással megáldott gyermek voltam... Azt hittem a cigányok kb amerikában vagy egyéb külföldi helyen élnek kissebbségben. Fogalmam se volt róla, hogy vannak nálunk is ilyenek. Egyszerűen nem nagyon tudtam különbséget tenni ember és ember között bőrszín, szemforma vagy bármi más alapján. Aztán általános iskolában kezdtem megfigyelni, hogy kik is azok a rossz gyerekek akiket kerülni kell. Ránézére tudtam már, hogy kik a rosszak, az agresszívak. Majdnem lementem hídba, mikor megtudtam, hogy azok bizony a cigányok. Semmi nem késztetett engem ilyesmikre, hogy vakon gyűlölködjek. Sima megfigyelés alapján ment az egész. De csak a cigányokkal voltam így. Négerekkel nem volt semmi bajom. Akiket láttam néha, azok nagyon kedvesek voltak. Majd az egyetemen ismerkedtem meg többel is és azok se azok. Nem véletlenül van rasszizmus. A rasszizmus maga nem a semmiből jött létre, annak alapja van.
Én tényleg olyan ártatlan gyerek voltam, hogy mikor egy csapat fiatal elkérte tőlem a blokkot rendesen sajnáltam őket, hogy milyen szigorú szüleik vannak. Hogy ennyire el kell számolni minden pénzzel nekik, hogy még idegentől is megkérdezik, hogy van-e blokk nála. Meg hogy szegény ember nem tud haza menni és csak 100 ft kéne neki buszra.
Ilyen ártatlan gyerekből lettem rasszista. Senki nem tanított erre. Szimplán maga az élet.
Szerintem nem azzal van a baj, hogy felver a srac, hanem hogy az osztalytarsad. Ha szakitotok, akkor is egész nap egymást fogjátok nézni. Nagyon nehéz így tovább lépni
Még egy suliból is necces.
Én munkahelyet is hagytam már ott ilyen eset miatt.
Ha úgy tetszik számodra, akkor igen megtanultam gyűlölködni. Utálom magam részéről, hogy ez van. De pl gyere le szabolcsba. Nézd meg az arányokat. Van aki 120 kilómétert ingázik naponta, hogy tudjon dolgozni (a van aki, az kb 200 - 400 embert jelent innen a környékről), meg vannak akik a semmire csinálnak 3-4 gyereket és segélyeken élnek. Nemrég volt itt olyan, hogy egy embert megszurkáltak, meg a kutyája megharapta a férfi gyerekét és addig tépte a gyerek lábát, míg a férfi bele nem rugott... Ezért pedig a cigány gazda megszurkálta, hogy nehogy már a leszökött, hamis korcsába bele rúgjon.
Olaszliszkai lincselés mond valamit??
Tudsz olyat ahol magyar csinált ilyet?? És cigányról még ilyet tudsz mondani?? Nyilván. Ismerettségi körben is volt olyan, hogy egy férfit a saját erdejében vertek agyon a cigányok, mert rájuk szólt, hogy ne lopják már a fáját. Nemrég volt valami olyan is, ahol egy traktorosra támadtak rá. Tényleg sok ilyen van. Egyszerűen agresszívak.
Lehet én vagyok rossz felfogással, de éjfélkor egy elhagyatott utcán inkább akadnék össze egy csapat magyarral, mint egy csapat cigánnyal.
Tényleg bár ne kellene rasszistának lennem, de ilyen a világ. Magyar ember még rám nem fogott kést. Cigányból már 2 is. Magyar ember nem akarta ellopni a telefonom, cigány már igen. Magyar embernek nem kellett soha magyarázkodnom amiatt, hogy miért nem adok neki pénzt...
Egyetlen egy cigány van akit nézek valamibe. Vele tudod hogy alakult ki barátság?? Oda jött hozzám és megkérdezte, hogy rasszista vagyok-e, de őszintén?? Mikor mondtam neki, hogy igen, annyit kérdezett csak vissza, hogy attól beszélgethetünk?? Őszintén köpni nyelni nem tudtam, de vágtam rá egy igent. Meglepő módon vele kijöttem. Előtte se és utána se találkoztam még ilyen cigánnyal. De neki olyan volt a családja is. Őszintén, ha neki bármelyik rasszista beszólt, akkor én szóltam vissza. Ő érinthetetlen volt. De ugye 1 kivétel a sok sok negatív tapasztalatból.
"Sok válasz is tükrözi, hogy a rasszizmus mennyire mindennapi ebben a mocskos országban"
Leginkább azt tükrözik a válaszok (és a lepontozások) hogy a válaszolók milyen fiatalok, zöldfülüek a való életben, mondhatni újszülöttek. Márpedig egy újszülöttnek minden új.
A tapasztalás azt mutatja, amíg valaki nem tapasztalja meg a saját bőrén hogy milyen is a "c" betűs csoport, addig épp olyan szelid bárány mint a kérdező.
Tudom, fiatalon nehéz elhinni hogy mi a valóság, különösen egy jóemberkedős, liberalista világban amelynek az eszmefuttatásaival teletömték a mai nebulók agyát már az iskolákban is...
Sajnos, a liberális szemlélet még ma is lehetővé teszi hogy a "c" betűsöknek nem kell semmilyen törvényt, jogszabályt betartani: a lopásszabadság, bűnözésszabadság és a munkakerülés, az élősködés vált egyeduralkodóvá. Ha ezt mégis valaki felrója nekik, jön a válasz: "csak azé mer' én sötétbőrü vagyok...". Hát nem b***meg hanem azért mert loptál, raboltál, stb... és akkor jön a "rasszizmus" amely sokak fejében egy téveszmeként szerepel.
A rasszizmus valójában egy fedőszó a törvények megkerülésére, mert aki ezzel jön annak bármit szabad, mintha a sötét bőr meghatalmazást adna a lopásra, a bűnözésre, az élősködésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!