Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hová fordulhatnék még, ha...

Hová fordulhatnék még, ha apám bánt?

Figyelt kérdés

Apám állandóan iszik. 2 héttel ezelőttig csak verbálisan bántalmazott. Semmi mást nem csinál, ha itthon van, csak mindenkivel kötekedik.

A múltkor az volt a baja, hogy nem segítettem akkor épp a házimunkában, mert témazáróra tanultam. Folyamatosan azzal jött, hogy egy semmirekellő kis senkiházi vagyok, ha végig tanultam volna, akkor nem az utolsó hétvégén kellene rá készülni és tudnék takarítani. Mellesleg ő nem takarít soha, és a bátyámtól sem kéri, merthogy ő fiú. Amikor már egy órája nem hagyott békén, mászott az arcomba, masszív piaszaggal, akkor mondtam, hogy fejezze most már be, kérje a bátyámat, vagy attól sem dől össze a világ, ha ő csinálja esetleg piálás helyett. Erre kaptam a pofont.

Azóta pedig rákapott. Kaptam 2x is azért, mert 3-ast kaptam, és azonnal fenyeget, hogy nem enged egyetemre.

De tegnap kaptam már egy óriásit, amitől megszédültem. Sokadszorra engedte ki a benti macskát (mert a macska kintre való szerinte), és tegnap elkapta a szomszéd kutyája, mert átszökött hozzánk (rossz a kerítés). A bőrét harapta össze és ráncigálta a macskát, odamentem, üvöltöttem rá, nem engedte el. Akkor belerúgtam 3x is, csak akkor engedte el a cicát. Erre apám bent üvöltött, fellökött, megpofozott, elmebeteg kis k-nak nevezett, ő nem úgy nevelt, hogy bántsak állatokat, látszik a semmirekellő személyiségem, hogy a macskákért vagyok oda, nem tisztelem a kutyát, stb. Egész délután folytatta az üvöltözést.

Az iskolában szóltam már a 2. pofon után. Annyit tettek, hogy felhívták a szüleimet, ők tagadták, aztán elhívott beszélgetni az ofőm, hogy kérjek bocsánatot a szüleimtől, és ne akarjam édesapámat dühből besározni, biztos benne, hogy akármi van, meg tudjuk beszélni. Ismeri őt, és tudja, hogy rendes ember.

Anyukám sem segít, pedig őt is bántja, de ha engem bánt apám, akkor igazat ad neki, ha őt bántja, "az más".

2023. febr. 5. 11:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Elméleti síkon", aha, iskolában dolgozom.

2023. febr. 5. 12:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
#8 normális esetben a tanárnak, családsegítőnek, rendőrségnek kötelessége eljárni, segíteni. Ez a dolguk. Azt a tanárt is megnézném aki nem a lánynak hisz. Neki kötelessége lenne a dolgoknak utánajárni.
2023. febr. 5. 12:18
 13/19 anonim ***** válasza:
85%

Senki nem fog ezzel foglalkozni.

Papiron igen, koteles a tanar jelenteni, koteles a csaladsegito a csalad nyakra jarni, de utana? Valtozik valami?

Az apja szarra verne az elso csaladsegitos latogatas utan, ez is biztos.

Maximum kiemelni lehetne a kislanyt, de nem tudom, hogy egy ilyen csaladotthonban, vagy mik ezeknek a nevuk, ahova a tiniket rakni szoktak, milyen lenne. 10-15-en egy szobaban, tanulni nem lehet, lopasok, veresek gyakoriak...ez se hangzik nekem jobban.

Nagymama, rokon nincs, akihez koltozni lehetne? Koli?

2023. febr. 5. 12:31
 14/19 anonim ***** válasza:
91%

Beviszed a felvételeket például a családsegítőbe, lejátszod.

Van még például: [link]

Egyébként a válaszadóknak (például 1. válaszoló) a feladata nem a diagnosztizálás meg a laikus "pszichológia" eröltetése. Ráadásul a "Stockholm" amivel a laikusok nagyon szeretik diagnosztizálni a hasonló helyzeteket, teljesen mást jelent.

2023. febr. 5. 12:50
 15/19 anonim válasza:
100%
Szerintem a legelső lépés az lenne, hogy az iskolapszichológust keresd fel, ő nem egy ilyen esettel találkozott munkája során, az osztályfőnök sajnos nem ugyanazt a szerepet tölti be, mint az iskolapszichológus, így tőle kevésbé kapsz megfelelő megközelítést, megoldást. Talán tudtok közösen egy olyan megoldást találni ami ideális számodra. Elég ijesztő lehet úgymond az egész családdal szemben állni, jó lenne, ha valakit mélyebben is be tudnál avatni az otthon történtekbe és aki szakmailag megfelelő támaszpont lehet mentális szempontból.
2023. febr. 5. 13:20
 16/19 anonim ***** válasza:
26%
Ha 18 vagy költözz el, ha fiatalabb akkor sajnos csak tűrd és mentálisan legyél egyre erősebb és majd 18 évesen elköltözöl. Az ilyen családsegítő meg ilyen szociális intézményekkel meg ne is foglalkozzál, mert eleve csak papíron működnek ezek. Nem fog csinálni senki semmit, ha mégis akkor betesznek egy otthonba ahol össze leszel zárva 10+ mindenféle cigány és buta magyarral, akik sajnos rosszabbak lesznek apádnál. Nem is értem miért ajánlják ezeket neked, nem egy gazdag szerethető család fogadna örökbe. Sajnos te életed ilyen szempontból nem túl fényes jelenleg, de amint 18 éves leszel elköltözhetsz oda ahova akarsz ls jobb lehet.
2023. febr. 5. 15:12
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
#16 miért írjuk, hogy kérjen segítséget? Mert ez a helyes! Igenis segítségre szorul. Türje el a verbális, fizikai bántalmazást? És, ha ez még csak a kezdet? "Apuka" felbátorodik és lép még egyet? Akkor mit mondanál? Azt is türje? Tipikus dugjuk a homokba a fejünket hozzáállás!
2023. febr. 5. 15:22
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Hu de egy szégyen az osztályfőnököd
2023. febr. 6. 00:07
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt jó lenne tudni, hogy a kérdező egyáltalán hány éves.
2023. febr. 6. 15:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!