Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nagyon igazságtalanok,...

Szüleim nagyon igazságtalanok, hogy adjam finoman a tudtukra? 24/N

Figyelt kérdés
24 vagyok, dolgozom, a párommal lakom albérletben, a szüleim sem segítenek. A nővérem 26 éves, ő is albérletben él, lakótársakkal, neki anyáék folyamatosan nyomatják a pénzt, havi 50 ezret kap tőlük. Egyszer már rákérdeztem miért, az volt a válasz, hogy mert én jól keresek (gazdaságinformatikus vagyok), a nővérem meg kb. feleannyit keres csak (tanár). De ezt akkor sem érzem igazságosnak, senki nem kényszerített, hogy erre a pályára menjen. Úgy érzem, csak ő fontos a szüleinknek.

2023. jan. 30. 15:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
33%

Finoman sehogy nem tudod!

Majd lesz egy pont ,,, "Ha lessz..

Èn asszonykámnál pont ugyanez a szitu csak mi már idősebbek vagyunk.

Mondjuk hogy ezt èszrevetted az már bíztató jel.

2023. jan. 30. 23:12
 32/38 Darius- ***** válasza:
66%

13-Majd akkor lesz nem normalis a tanari melo, ha bevezetik az online oktatast, de még aakkor sem, mert valakinek kiértékelnie is kell. AÉn is tanitok, igaz van mellékkeresetem is.

Amugy nincs igazad. Anyagias vagy, ez lesult a kommentekbol. Anyagilag ot tamogatjak, mert abban hianya van, de nemcsak ilyen tamogatas létezik, hanem lelki tamogatas is , mint szulo. Ha abban is kivételeznek vele, akkor van a probléma.

2023. jan. 31. 00:34
 33/38 anonim ***** válasza:
71%

Egyoldalú nézőpont. SEMMIT nem írtál, hogy a nővéred miért kap, te miért nem. Lehet okkal, csak azt már nem mnodod meg?

Mert ha az öcsémből indulok ki, helyes, hogy egy fillérrel sem támogatják, mert egy hazudós lehűtő kis hülye.

2023. jan. 31. 08:35
 34/38 anonim ***** válasza:
69%
Azért mert tanár - de te nettó lenézed őt, és inkább menjen el szalag mellé... nos, EZÉRT sem kapsz te támogatást - az undorító stílusod miatt ;)
2023. jan. 31. 08:37
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy régi sértettség lehet köztetek a testvéreddel, ami ebben is megnyilvánul.

Ez is érdekes:

"A gazdasági ember ideájával való találkozás, úgy tűnik, személyiségváltozást is okozhat. Felmérések szerint a közgazdászhallgatók átlagosan önzőbbek és versengőbbek más egyetemistákhoz képest. Kísérletekben hajlamosabbak potyautas-magatartásra, vagy az együttműködés megtagadására. […] Úgy tűnik, az egyetemi oktatás legalább részben felelős azért, hogy az egyetemen eltöltött idővel arányosan a közgazdászhallgatók egyre hajlamosabbak így viselkedni. Miért hatnak így a tanulmányok? Az emberi természetről alkotott hiedelem lehet ennek az oka. Ha az ember eredendően önző lény, akkor a személyes önzés természetes reakció: a túlélés és a boldogulás megfelelő stratégiája. Tehát a hallgatók egy olyan hiedelemrendszer hatása alá kerülnek, amely szerint a verseny, az önérdek érvényesítése a siker útja a világban."

Dr. Lelkes Orsolya: Fenntartható hedonizmus

2023. jan. 31. 11:12
 36/38 anonim ***** válasza:
81%
Tim Kasser ír róla, hogy érdemes nem anyagias természetű célokat kitűznünk magunk elé, mert az anyagias célok sok esetben pszichés problémákhoz vezetnek. NE vedd magada, általánosságban írom.
2023. jan. 31. 11:13
 37/38 anonim ***** válasza:
70%

Én apukámmal élek, aki nagyon jól keres, mindenünk megvan. A tesóm anyukámmal él, Anyukám is jól keres, de mégsem annyit, mint apa.

Apukám a tesomnak szokott adni/utalni pénzt, hogy menjen vegyen magának ruhat, vagy csak úgy h tessék zsebpénz, ha találkoznak akkor általában ad neki mindig.

Meg nekem megveszi ami kell, de nem ilyen adakozó velem, bár ez engem egyáltalán nem zavar. Én kapok zsebpénzt azt osszák be, de ha szerbek valamit szóljak és megbeszéljük.

Vagy a tesomnak egy szóra megvette az iphonet nekem meg azt mondta, hogy menjek el nyáron dolgozni és legalább a felet keressem meg :D De ez sem zavar, mert tudom h jót akar nekem.

2023. jan. 31. 14:38
 38/38 anonim ***** válasza:
19%

Én megértem a kérdezőt, engem is zavarna. Gondolom, senki nem tartott pisztolyt a tesó fejéhez, hogy márpedig tanár lesz és tudta is jól, hogy mit vállalt. Ez az ostoba szöveg meg, hogy "de akkor nem lennének tanárok", na pont az ilyenek, meg a kérdező félék és szülei miatt működik még ez a rendszer.

Mert ahelyett, hogy mindenki felállna és kiharcolná a tisztességes béreket és körülményeket, ugyanúgy bemennek tanítani kussban és elnézik, ahogy az idősödő szülők meg kiegészítik a fizut évi legalább 600 ezer forinttal.

És akkor itt van még a másik gyerek, akinek volt esze a saját anyagi helyzetéért felelősséget vállalni, ő neki meg nem jár semmi, hanem örüljön, mert neki mennyire jó már.

Az is más, amikor valaki önhibáján kívül rossz helyzetbe kerül és kisegítik, meg az is más, amikor valaki tudja, hogy 200k-t fog keresni, ami kb. éhen halni elég ma már, de csak azért is elmegy és havi rendszerességgel elfogadja a nem kis támogatást másoktól.

2023. jan. 31. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!