Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nagyon igazságtalanok,...

Szüleim nagyon igazságtalanok, hogy adjam finoman a tudtukra? 24/N

Figyelt kérdés
24 vagyok, dolgozom, a párommal lakom albérletben, a szüleim sem segítenek. A nővérem 26 éves, ő is albérletben él, lakótársakkal, neki anyáék folyamatosan nyomatják a pénzt, havi 50 ezret kap tőlük. Egyszer már rákérdeztem miért, az volt a válasz, hogy mert én jól keresek (gazdaságinformatikus vagyok), a nővérem meg kb. feleannyit keres csak (tanár). De ezt akkor sem érzem igazságosnak, senki nem kényszerített, hogy erre a pályára menjen. Úgy érzem, csak ő fontos a szüleinknek.

2023. jan. 30. 15:31
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
83%

Ha ő rászorul, te pedig nem, akkor miért baj, ha neki segítenek, ha megtehetik?

Ha te is rászorulnál, de akkor is csak a nővéredet segítenének, pedig beleférne mindkettőtök támogatása, na akkor jogosan gondolhatnád, hogy igazságtalanul különbséget tesznek.

2023. jan. 30. 16:05
 12/38 anonim ***** válasza:
22%
Itt a lepontozók ugye a megtámogatott fél a saját családjukban?
2023. jan. 30. 16:08
 13/38 A kérdező kommentje:

"Ha ő rászorul..."

Ő megengedi magának azt a luxust, hogy tanár legyen, mert tudja, hogy a szüleink úgyis kihúzzák a szarból. Pedig ott a lehetőség, hogy elmenjen normális munkát keresni, most nettó 207-ért tanár, de gyárban/SSC-ben is 350 körül kapna már plusz ott lenne cafeteria vagy pótlékok is. De nem vált, mert tudja, hogy majd kifizetik a dolgait a szüleink.

2023. jan. 30. 16:09
 14/38 anonim ***** válasza:
96%

Valoszinuleg ez itt csak a jeghegy csucsa, ez a konfliktus nem most kezdodott.

Gondolom a kerdezo ugy erzi, hogy egesz eleteben a noverevel kiveteleztek.

Viszont ha ez igy is van, akkor meg hiaba is varna tamogatast, nem fog kapni 🤷‍♀️

2023. jan. 30. 16:10
 15/38 anonim ***** válasza:
92%
Az igazságosság nem mindig jelent egyenlőséget. Pl. annak is megoperálják a törött lábát, aki minimális TB-t fizet, és annak is, akitől sokkal több járulékot vonnak le, mert jól keres. Az érzéseihez ettől függetlenül mindenkinek joga van, csak érdemes közben nem elfelejteni, hogy különböző emberek másképp láthatják ugyanazt a dolgot, és nem csak rosszindulat lehet egy olyan lépés mögött, amivel te nem értesz egyet. Amúgy az meg a szüleid joga, hogy a felnőtt gyerekeik közül - akiket már nem kötelesek ellátni - szabad választásukból kinek és mennyit adnak mégis. Ha
2023. jan. 30. 16:14
 16/38 anonim ***** válasza:
90%

Nekem egy gyerekem van, mérnök. Nagyon jó anyagi helyzetben.

Viszont én a szomszédos családot támogatom, mert önhibájukon kívül (betegség) katasztrofális helyzetbe kerültek. Mókás lenne, ha ezek után a gyerekem is követelné a támogatást, mondván, hogyha egy idegennek jár, akkor neki is! Sőt, ha úgy adódik, még ő is támogatja őket.

Mellesleg életem egy nehéz korszakában a testvérem támogatott engem.

Inkább te is támogasd a testvéred, ha megteheted, talán sikerül jobb emberré válnod!

2023. jan. 30. 16:26
 17/38 anonim ***** válasza:
57%
15, gondolom, kérdezőnek is joga lesz majd 20-30 év múlva eszerint cselekedni.
2023. jan. 30. 16:26
 18/38 anonim ***** válasza:
63%

Az a baj ezzel, hogy ez nem kölcsönösségen, oda-vissza alapon működik. Ahogy én látom, minden családban van egy megtámogatott, "szerencsétlen" valaki, és oda csoportosulnak az erőforrások. Így annak az emberkének esze ágában sincs tenni magáért, hiszen úgyis kapja a havi apanázst, alanyi jogon, mert hát ő a szegényke.

Tudom, miről beszélek, anyám is szponzorálta az unokahúgomékat évekig, a férjének így persze eszében sem volt elhelyezkedni, mert hát minek, elég csak sajnáltatni magukat, és megy az ellátmány.

A másik, hogy sok esetben a szülő pont ezért nem tud félretenni későbbi éveire, és amikor majd róla kell gondoskodni, akkor jön majd a nagy egyenlősdi, természetesen egyformán lesz elvárva a felnőtt gyerekeitől.

2023. jan. 30. 16:33
 19/38 anonim ***** válasza:
86%

Jo de 18-as, ez csak spekulacio, marmint a kerdezo eseteben. Az, ami veled tortent, nem biztos, hogy masokra is igaz! Es azert, mert a te szuleid vagy nem tom kik nem tudnak felretenni, az szinten nem biztos, hogy masokra igaz.

Semmi mast nem irt le, azon kivul, hogy az egyik gyereket tamogatjak, masikat nem. Meg hogy szerinte a tesoja valthatna masik munkat.

Erre igazabol nem is lehet mit irni.

Kb csak annyit, hogy oke :D

2023. jan. 30. 16:42
 20/38 anonim ***** válasza:
29%

Nem spekuláció, hanem tapasztalat. És nem csak saját tapasztalat, mivel azért több ember élethelyzetébe bele lehet látni, sok dolgot elmondanak munkatársak, ügyfelek, barátok. Kb. mindenhol ezt látom, valaki vígan potyautaskodhat, mert őt támogatják. A másik testvér megdolgozik érte, és majd pár évtized múlva vágjon jó képet a dologhoz.

(Arról szó sem volt, hogy az én szüleim nem tudnak félretenni, és ha véleményt írsz célzottan nekem, akkor legalább olvasd el, amit írtam.)

2023. jan. 30. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!