Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nagyon igazságtalanok,...

Szüleim nagyon igazságtalanok, hogy adjam finoman a tudtukra? 24/N

Figyelt kérdés
24 vagyok, dolgozom, a párommal lakom albérletben, a szüleim sem segítenek. A nővérem 26 éves, ő is albérletben él, lakótársakkal, neki anyáék folyamatosan nyomatják a pénzt, havi 50 ezret kap tőlük. Egyszer már rákérdeztem miért, az volt a válasz, hogy mert én jól keresek (gazdaságinformatikus vagyok), a nővérem meg kb. feleannyit keres csak (tanár). De ezt akkor sem érzem igazságosnak, senki nem kényszerített, hogy erre a pályára menjen. Úgy érzem, csak ő fontos a szüleinknek.

2023. jan. 30. 15:31
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, ha már igazságtalanságot emlegetsz, azt se felejtsd el, hogy a tanárokat igazságtalanul alulfizeti a rendszer. Nagyon fontos munkát végeznek, cserébe semmi elismerést nem kapnak. Tegyél inkább te is azért, hogy ez változzon, vagy legalább támogasd azokat, akik most több elismerésért, magasabb bérért küzdenek jogosan.
2023. jan. 30. 17:05
 22/38 anonim ***** válasza:
81%

Ez megint egy tanárokra uszítós kamu, ha eleget etetnénk a trollt, akkor jönne a válasz, hogy a sok szabadidejéből ki se látszik a testvére, még is a kérdező látogatja többet a szüleit, intézi az esetleges dolgaikat stb.

Ha nem tanár lenne a munkaköre, már mindenki beleállt volna abba, hogy miért nem keres jobb munkát stb.

Én személy szerint nem tartom ezt helyesnek, hogy a szülők havi 50k-t leadnak az EGYIK gyereküknek. Milyen alapon? Miért kéne, hogy a testvérek egyenlően éljenek? Felnőtt emberek, vagy mindenkinek segítek, vagy egyiknek se. Ha egyik megteheti, hogy luxusban éljen, akkor nekem miért lenne kötelességem kipótolni a másik zsebét, hogy "egyenlőség" legyen? Felnőtt emberekről van szó, nem gyerekekről. Ha kevesebb a fizu, akkor éljen annyiból. Meddig várja ezt az anyagi támogatást, a szülei nyugdíjáig? Vagy onnantól a kérdező támogassa a szülőket?

Nem ismerek minden körülményt, én nem sajnálnám a bajban lévő testvéremtől, de alanyi jogon ilyen megkülönböztetés szerintem igazságtalan.

Ha olyan a képesítése 10 alkalom korrepetálásból meglenne ez a havi +50k. Ez kb 2-3 gyerek.

Vaaagy mint mondtam, nem kell arra a lóra felülni, amit nem tudunk megülni....

... tudom tudom, ma minden drága, egyáltalán nem egyszerű a helyzet, de van különbség aközött, hogy valaki nélkülöz, vagy luxus dolgokra nincs pénze. Manapság minden flinc-flanc alap lett, ezért nehezen ismerik fel az emberek, hogy mi az alapigény, és mi az, ami már a takarón túl van.

2023. jan. 30. 17:06
 23/38 anonim ***** válasza:
81%

Jujj de bekajáltátok. Legalább a csóró tanár húgnál lekellett volna már mindenkinek essen.

Heti egyszer jön egy kérdező, akinek valamilyen rokona tanár, és mindig arról van szó, hogy mekkora csórók a tanárok és itt szidja őket.

2023. jan. 30. 17:12
 24/38 anonim ***** válasza:
83%

Ajjaj, úgy látom,hogy egy hisztis p*csa vagy kérdező.

Amikor az én öcsém külföldön angliában(Londonban) járt egyetemre, ez még a brexit elött volt

2012-16 között.

Egyetem mellett évekig csak diákmunkát talált ami nem fizetett valami jól

( ha jól emlékszem az akkori ottani minimálbér 60%-át kapta).

Szóval a szüleim havi

150.000-200.000 forintot utaltak neki lakbérre,rezsire stb. minden hónapban.

Akkor már én dolgoztam és amennyit megtudtam spórolni havonta én is küldtem neki önszántamból pénzt.

Nehéz évek voltak,de egy család vagyunk és kiállunk egymás mellett.

Meglett a diplomája,nemverte magát adósságba érte.

Majd később 2020-ban vettem egy kis lakást.

De a felújításra már nem volt pénzem, az öcsém adott nekem nagyjából kétmillió forintot,felújításra,hogy be költözhessek minnél előbb.

Persze mondta,hogy nem kölcsön adta.

De most gőzerővel azon spórolok minnél többet,hogy vissza tudjam majd adni neki

( mert teljesen érthetően ő is akar majd venni pár éven belül egy lakást)

Szerintem ez a normális,hogy egy család segít egymáson.Nem azon irigykedik,hogy a másik miért kap+50 ezer forintot.

Sajnállak téged kérdező, szomorú és megkeseredett ember vagy.

2023. jan. 30. 17:13
 25/38 anonim ***** válasza:
78%

szerintem is csak a jéghegy csúcsa ez

És tudjátok, az a baj, hogy a szülőknek az a pénz hiányzik, amit a tesónak adnak. Ha azt félreraknák saját maguknak, annyival is több lenne öregkorukra.

Majd kíváncsi lennék, hogy amikor a szülők szorulnak anyagi segítségre, vajon melyik gyerek fog tudni beszállni? Nyilván megint az, aki jól keres.

Ördögi kör ez....

2023. jan. 30. 17:35
 26/38 anonim ***** válasza:
96%
Ha a testvéred úgy döntött hogy ennyi idős korára sem fogja saját magát fenntartani, hanem a szüleit húzza le akkor az az ő döntése. Valóban, választhatott volna más szakmát is de ez nem a te problémád. Ha neked nincs szükséged anyagi támogatásra, mert van egy jól kereső állásod akkor szerintem teljesen felesleges azon hisztizni hogy a tesónak adnak neked meg nem. Általában ilyenkor már az a normális hogy az ember tudja fizetni a saját kölcségeit
2023. jan. 30. 17:41
 27/38 anonim ***** válasza:
74%

13. És akkor a hivatástudata ellenére se legyen tanár, mert a rendszer nem fizeti meg normálisan, a szüleid úgy döntöttek, hogy támogatják, te meg irigy vagy rá? :( Menjen el 350 ezerért elvégezni számára lélektelen, a szakértelmének, a képességeinek és a tapasztalatának nem megfelelő munkát végezni, mert te irigy vagy rá? Végezzen olyan munkát, amit nem szeret, mert esetleg te sem szereted a munkát?

Kizárólag a fizetés alapján lenne szabad pályát választani, és ő a rossz, amiért a magyar állam nem fektet az oktatásba?

Engem mindig elszomorít, hogy milyen esztelen vulgármaterializmus uralkodik a fiatalabb fejekben is. :(

Mint az anyáméban, aki a mai napiga szüleit hibáztatja, amiért szegények voltak, véletlenül se a kommunista rendszert, amelyik lesöpörte a padlásukat...

2023. jan. 30. 18:50
 28/38 anonim ***** válasza:
95%
Nem igazságtalan, hanem a száraz valóság.
2023. jan. 30. 19:15
 29/38 anonim ***** válasza:
81%

Képzeld el sokkal többet keresek testvéremtnél és édesanyámnál is. Mindkettőt segítem! Hugom is kereshetne jobban, még egy gyárban is, de 3 műszakban tegye tönkre magát? Szereti a helyét, jó benne, boldog.

Irtó egocentrikus és irigy vagy Kérdező.

2023. jan. 30. 19:23
 30/38 anonim ***** válasza:
95%

Gondlom - ahogyan egy korábbi válaszoló is írta - ez csak a jéghegy a csúcsa. Mert felteszem ha csak abban volna különbség, hogy a testvért anyagilag támogatják, a kérdezőt nem de egyformán van szeretve mind2 gyerek, akkor nem érezné magát sértettnek.

Örülj kérdező, hogy nincsenek anyagi gondjaid, így nem szorulsz rá másokra. Ha elvarratlan ellentéteid vannak a szüleiddel illetve a testvéreddel, javaslom, hogy keress fel pszichológust ennek feldolgozására mivel sajnos ha eddig nem sikerült a családdal zöld ágra vergődnöd, akkor sajnos egyedül, magadnak kell megtalálnod a lelki békédet.

Egyébként tényleg arra vágynál, hogy a szüleid támogatására szorulj? Gondlj bele, mennyire reménytelen helyzet az. Örülj, hogy te nem vagy ilyen helyzetben, esetleg tudsz félre rakni, befektetni és nagyobb álmok megvalósításán dolgozni.

Kezeld úgy, hogy az, hogy a szüleid mennyire támogatják a testvéredet vagy mennyire nem, az rajtuk múlik. Az is az ő döntésük, ha kivételeznek. Ha ez nagyon elharapózik, megszakíthatod velük a kapcsolatot és koncentrálhatsz a saját céljaidra és életedre. Körülveheted magad olyan emberekkel, akiknek kellemesebb a társaságuk.

2023. jan. 30. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!