Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nagyon igazságtalanok,...

Szüleim nagyon igazságtalanok, hogy adjam finoman a tudtukra? 24/N

Figyelt kérdés
24 vagyok, dolgozom, a párommal lakom albérletben, a szüleim sem segítenek. A nővérem 26 éves, ő is albérletben él, lakótársakkal, neki anyáék folyamatosan nyomatják a pénzt, havi 50 ezret kap tőlük. Egyszer már rákérdeztem miért, az volt a válasz, hogy mert én jól keresek (gazdaságinformatikus vagyok), a nővérem meg kb. feleannyit keres csak (tanár). De ezt akkor sem érzem igazságosnak, senki nem kényszerített, hogy erre a pályára menjen. Úgy érzem, csak ő fontos a szüleinknek.

2023. jan. 30. 15:31
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
92%

Neked egyaltalan szukseged van a penzre, vagy csak itt az a lenyeg, hogy a szuleidbol kisajtold a novered miatt?

Nekem is van tesom, ot segitik anyagilag, mert keveset keres, engem nem. Lehet en vagyok a balek, de oszinten megmondom, ez engem nem zavar, mert nem szorulok ra arra a havi 30-40 ezerre, amit o kap. Es szuper kapcsolatom van veluk, alapbol is, szoval ez nem erint erzekenyen.

2023. jan. 30. 15:39
 2/38 anonim ***** válasza:
80%
Kizárólag az ő döntésük, melyik gyereken akarnak segíteni.
2023. jan. 30. 15:39
 3/38 anonim válasza:
0%
Mond azt,hogy eladósodtál és ha nem fizetsz ki 1 héten belül 1 millát,akkor a behajtók rádrepülnek mint légy a szarra. Majd mikor meghatottad őket egy idő után hívd fel őket és mond azt hogy kösz a lovettát,nem adom vissza,azért mert féltékeny vagyok a nővéremre na csá.
2023. jan. 30. 15:43
 4/38 anonim ***** válasza:
38%
Én azért megjegyezném, és amikor majd vén trottyok lesznek, akkor segítse őket a tesó.
2023. jan. 30. 15:44
 5/38 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem meg akárhogy is nézzük, baromira nem tisztességes a másik gyerekükkel (mármint a kérdezővel).
2023. jan. 30. 15:45
 6/38 anonim ***** válasza:
32%
Közöld velük, hogy majd öreg korukra hasonlóan számíthatnak majd a te támogatásodra bármiben
2023. jan. 30. 15:49
 7/38 anonim ***** válasza:
13%
24 L
2023. jan. 30. 15:54
 8/38 anonim ***** válasza:
84%
Eszemben se lenne fennakadni. Miért kellene pénzelniük? Csak úgy mert? Ha a tesód rászorul, megértem.
2023. jan. 30. 15:54
 9/38 anonim ***** válasza:
96%

És te mit szeretnél? Te is akarsz havi 50 ezret, vagy csak simán azt, hogy ő ne kapjon?

Amúgy ez nehéz, ha a 2 gyerek nincs azonos szinten anyagilag. Nálunk én vagyok az, aki a legkevesebbet keres (így is átlagbér felett), két tesóm jóval többet. De nem merül fel bennem, hogy ezt a szüleimnek kellene kompenzálni.

2023. jan. 30. 15:57
 10/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell téged pénzelniuk, de a tesódat sem kéne hisz a rezsije lakótársakkal kisebb.
2023. jan. 30. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!