Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi baja lehet velem apámnak?

Mi baja lehet velem apámnak?

Figyelt kérdés

Ott kezdődött ez az ellentét, hogy egyetemre mentem. Ő azt mondta ne menjek, hanem tanuljak egy egyszerű szakmát, legyek szakmunkás és az jó lesz nekem.

Én mégis elmentem egyetemre, el is végeztem. Közben folyamatosan romlott a kapcsolatunk. Alig állt mellettem ha valami tanácsra lett volna szükségem és egyáltalán nem bíztatott, nem támogatott, még csak nem is érdekelte mit csinálok.

Utána szétváltak anyámtól és anyámon maradt a budai lakás de úgy, hogy mindkét fél tulajdona. Még jobban romlott a viszony, mert anyámmal viszont voltak néha konfliktusok, és egyszerűen nem értem apámat, mert még ő sem bírta elviselni azért költözött el, de mégis engem okolt, hogy én miért nem tudok békében meglenni vele.

Hát az az igazság, hogy anyám nem tudott békében meglenni senkivel, én is, meg apám is nagyon jól elvagyunk egyedül, de én az egyetem miatt sokáig kénytelen voltam anyámmal élni.

Szóval apám bár ő is "elmenekült" a helyzetből egyáltalán nem értett meg abban, hogy miért nem vagyunk jóban anyámmal.

Pár éve dolgozom a szakmámban, én irodában dolgozom és számítógéppel. Apám a munka nehezét, szakmunkát végez, hegeszt, fest, fóliázik, szerel.

Többször kértem, hogy indítsunk egy vállalkozást, csináljunk valamit, vagy próbálja meg a kétkezi szaktudását összekötni a tervezői szakmámmal, de sosem érdekelte.

Budapesten megjártam a legnagyobb cégeket,

Most meg pár éve külföldön dolgozom. Egyáltalán nem érdekli. Az anyám, nagyapám, barátaim többet hivogatnak keresnek, hogy mi a helyzet, de apám sosem.

Még a messengeren sem válaszol, discordon is fent van, de ott sem ír vissza, nem hív fel, azzal tetézi az egészet, hogy egy nagyon ócska telefont használ amin rendesen alig hallani amit mond szerintem direkt.

Apjának is mondta, hogy ő nem szereti ha felhívják. Utál engem is meg anyámat is. Mindenki hagyja őt békén.

Egyszerűen nem értem mi a baja, szükségem lenne tanácsokra az életben, hogyan legyek erős, milyen döntéseket hozzak meg, mit csináljak. Örülnék ha érdeklődne, ha meg tudnánk egymással osztani dolgokat, de egyszerűen úgy érzem lenéz, undorodik tőlem és csak azért, mert én felküzdöttem magam odáig, hogy irodában dolgozhassak, jól keresek, külföldön nyaralok, gyönyörű helyeken, sőt már külföldön dolgozom. És egyáltalán nem beszél velem.

Nem tudom mi lehet a baj. Nem tudom mit csináljak. Kerestem intenzíven egy ideig, kerestem ritkán, meghívtam, stb. Amikor nagyapánál volt én meg videohívásban bemutattam a környéket ahol élek, ő a tv-t kezdte el nézni. :D Szóval full nem értem.

Mondom messengeren, stb egyáltalán nem válaszol, meg ha hívom se nagyon örül neki. Undorodik tőlem, lenéz. És nem értem egyáltalán mi a gond.

Más szerintem örülne ha a fia sikeres lenne és tanácsokkal láthatná el. Esetleg segítene neki beindítani egy vállalkozást, vagy ha valami problémája van ügyvéddel, ismerősökkel segítene neki. De az én apám nem ilyen.

És most én mit csináljak?

Ha nem akarja akkor nem fogom keresni aztán kész.

De gondoltam azért még egyszer utonljára átnézem a hibalehetőségeket, ezért kiírtam ide is ezt az egészet....

2023. jan. 29. 18:03
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem, hogy ha ő annyira jól tudja, hogy mit kéne csinálnom, akkor miért nem lát el tanácsokkal az élet dolgaiban. Mert bizony vannak dolgok amikben megakadok. A nőkkel, barátokkal, komoly döntésekkel és ilyenkor ha mégis felhívom, hogy adjon tanácsot általában lehord, hogy mekkora barom vagyok, ad valami szélsőséges tanácsot a körülmények ismerete nélkül, mondván "én ismerem jól a gyereket, hogy mekkora pofátlan, meg simlis alak" aztán levágja a telefont, hogy dolga van, vagy fáradt.

Nem lehet vele megbeszélni a dolgokat, nem tudom vele megosztani az életemet, hogy átlássa az egészet és tanácsot tudjon adni. Csak ha valami baj van felhívom 5 percben elmondom neki mi történt, ad valami nagyon szélsőséges radikális választ aztán levágja a telefont.

Például mondtam neki, hogy itt külföldön elég nehéz csajozni, és ő csak annyit mondott, hogy menjek el a piacra és keressek ott nőt, mert azok biztos rendesek. Hát k_rva jó tanács. Nagy bölcsesség az tény. De értitek mi a bajom.

2023. jan. 29. 18:07
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi van, teljesen kivan tőlem.

De ő meg nem érti meg, hogy az én generációm meg nem arról szól, hogy a söröskorsó szélétől a kutya táljáig mindent megosztok a facebookon, hanem próbálok cégszerűen, publikálható fotókat kirakni megosztani mindenről mert ha túl nyitott vagyok, megesznek a kannibálok. A facebook már sajnos nem csak a barátokról szól hanem nagyon sokan leskelődnek meg visszaélnek az ott megosztott adatokkal.

Apám meg ezt nézegeti olvassa és kivan attól is, hogy milyen beállított fotók vannak kint rólam, meg hogy semmit nem osztok meg senkivel semmiről.

2023. jan. 29. 18:09
 3/18 A kérdező kommentje:
Tényleg valami normális választ várok, hogy ilyenkor mi a teendő, vagy mi az oka ennek az egésznek és más is tapasztalt-e hasonlót a szüleivel.
2023. jan. 29. 18:09
 4/18 A kérdező kommentje:

Mégis csak az apám. Más folyamatosan nyomatja a gyerekének, hogy csináljon céget, szedjen össze pénzt, legyen valaki, meg be is védik a hátát, támogatják, ha kell még el is mennek vele egy ügyvédhez megalapítani a céget.

Nekem meg maradtak a haverok akik hiába haverok 500 forintért vagy egy jó nőért már lenulláznák a kasszát érted. Nekem meg nem kell ilyen vesződés.

2023. jan. 29. 18:14
 5/18 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem magányos és boldogtalan, visszanézve kudarcnak látja az életét.
2023. jan. 29. 18:14
 6/18 A kérdező kommentje:

Jó, ha azt mondod ne b@szogassam akkor nem fogom. De ennek meg az lesz a vége, hogy évente kétszer felhívom, boldog születésnapot, névnapot, karácsonyt, aztán cső. Majd értesülök, ha valami baja lett esetleg.

Ez sem jó így.

2023. jan. 29. 18:15
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Neked nem jo. Neki szerintem ez igy pont megfelelne.

Engedd el.

2023. jan. 29. 18:16
 8/18 anonim ***** válasza:
85%
Ne keresd az okot, mert nem fogod megtalálni. Az az ok, hogy ő ilyen. Attól, hogy genetikailag az ő utódja vagy, még nem kötelező, hogy érezzen valamit irántad. Egy primitív ember, aki nem is tud szeretni. A te korodban már nem a szülőre kell áhítatosan felnézni a szavát lesve, azon az óvodáskorral túljutottunk, hanem a barátok és a partnerkapcsolatok társaságát keresni. Te magányos vagy. Ne az apáddal akard ezt a problémát megoldatni, hanem kortársakkal. Vele meg ne tarts több kapcsolatot, mint amennyit ő akar veled. Lehetséges, hogy az nulla. Akkor nullát.
2023. jan. 29. 18:19
 9/18 anonim ***** válasza:
78%

Sajnálom, hogy nincs megfelelő viszonyod a szüleiddel, sok embernek nem adatik ez meg. Kívülről nem tudom megítélni, hogy mi az oka apád viselkedésének, de a végeredményt tekintve nem is lényeges.

Ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel. Hagyd, ne keresd, vagy csak ünnepekkor. Keress magadnak barátokat, és kérj tanácsot tőlük, ha szükséges. Teljesen érthető, hogy fáj neked ez a helyzet, de a világ legfrusztrálóbb és leghiábavalóbb dolga olyasmi ellen küzdeni, amit nem lehet megváltoztatni.

2023. jan. 29. 18:19
 10/18 anonim ***** válasza:
92%
Vannak ilyen emberek, akiknek kisebbségi komplexusuk alakul ki, ha a gyerekük többre viszi, tanultabb, mint ők maguk.
2023. jan. 29. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!