Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim szégyellik a munkámat?...

Szüleim szégyellik a munkámat? Mit tennétek?

Figyelt kérdés
Diplomás, alulfizetett melót cseréltem le a kinti jobb jövedelemre. De lassan egy éve, és most tudtam meg, hogy a környezetükben senki sem tudott róla. Másik városban lakunk.

2023. jan. 27. 20:22
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem légy hálás a szüleidnek, hogy nem kürtölték világgá a kinti karriered!

Szerintem nem a szobaasszonyi munkát szégyellik, hanem téged sajnálnak, hogy annyi befektetett energia, pénz, diplomaszerzés után olyan munkát végzel, amit talán méltatlannak éreznek hozzád és nem akarják, hogy mások is lesajnáljanak érte, ennyi!

Önmagában semmi baj sincs a szobalánysággal, csak itthon pl. 8 általánossal végzik, tehát abból indulhattak ki ők is, hogy inkább nem reklámoznak téged, mert nem akarnak magyarázkodni meg így nem is kell!

Mit tennék?

Keresném továbbra is kint a sok pénzt, félretennék, aztán kint igyekeznék előbbre lépni és végül megállapodni, családot alapítani.

Ha meg nem jön össze, akkor a félre tett pénzből itthon venni egy lakást, kiadni bérbe és hazaköltözni a szülőkhöz, aztán diplomás minimálbéres állás mellett ugyanez és ha megvan a társ, akkor esetleg utána együtt vissza kimennék vele külföldre, hogy ketten könnyebben boldoguljunk...

Egyébként hogy tudtad meg?

És miből diplomáztál?

2023. jan. 27. 21:54
 12/32 anonim ***** válasza:
77%

11... Senki nem mondta, hogy KÜRTÖLJÉK VILÁGGÁ. És nem, egy szülő nem azért nem mondja el, mert a gyerekét sajnálja, meg meg akarja kímélni, hogy rosszat gondoljanak róla, vagyis nem csak azért... Egy sorral arrébb írod is "és nem akarják, hogy mások is lesajnáljanak érte", meg még ki sajnálják le? Ők? :D Istenem, érett, felnőtt jellemeket nem is érdekli, hogy mit gondolnak róla mások, sajnálják le, ha az a legnagyobb dolguk amivel foglalkozni akarnak..., de miért kellene ezzel foglalkoznia kívülállóknak? :D pff. főleg Csak Azért, mert szobalányként dolgozik! Azt dolgozza amit akar, nem kell ezt hide-olni. Dehogy őt akarják védeni... a kis kicsinyes egójuk miatt csinálják.

Kérdező... miért kellene tenni bármit is? Az ő dolguk, hogy hogy éreznek. A kérdés, hogy te jól érzed magad a munkádban? Ha igen, jó szórakozást, élvezd csak. Ha meg nem, akkor szövögess terveket, hogy mire és hogyan szeretnél váltani.

2023. jan. 27. 23:37
 13/32 anonim ***** válasza:
94%
Hát nem maradnék szobalány örökre, az biztos, gondolkodnék, hogy tudnék tovább lépni.
2023. jan. 28. 00:41
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Kit érdekel hogy szüleid barátai tudják vagy nem ,vagy rokonok de ha legközelebb találkozol a rokonokal és munkádrol kérdeznek akkor mond nyugodtan meg szobatakarito vagy itt és itt és hogy mennyit keresel vele.

És jobban élsz mint otthon.

Én is külföldön élek és dolgozók mint takarító és többet keresek mint Magyarországon. anyukám tudja meg közeli barátaim.

2023. jan. 28. 06:56
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm, menő műköröm szalonja van Pesten (tényleg modern, a legjobb anyagokkal dolgozik, rendszeresen képzi magát az újdonságokra, elit vendégkör stb.)

Amikor hazamegy 2 havonta egyszer a fatornyos falujába, a szülei ragaszkodnak ahhoz, hogy mondja azt, irodában dolgozik (he pl.a szomszéd vagy ismerős kérdezi.)

2023. jan. 28. 07:06
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valószínűleg szégyellik. Nem tudsz vele mit csinálni, max elmondod a szüleidnek hogy mi a hosszú távú terv. Mert gondolom diplomásként nem ezt tervezed nyugdíjas éveidig csinálni.

Szülőként én is szomorú lennék a helyzet miatt (nem a gyerekemre haragudnék), ha értelmiségiként ez lenne az alternatíva. Ezen nincs mire büszkének lenni. Mondjuk nem is tagadnám le.

2023. jan. 28. 08:21
 17/32 A kérdező kommentje:
Az eddigi melónál is lesajnáltak, mert köztudottan keveset keres aki ebben a szakmában van. Férjem ugyanúgy ingázik, az bezzeg rendben van, azzal szinte dicsekszik, meg ugye van kitől kölcsönkérni emiatt.
2023. jan. 28. 16:20
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

"Az eddigi melónál is lesajnáltak, mert köztudottan keveset keres aki ebben a szakmában van."

Írd már le, hogy mi a szakmád!!

Kivi vagyok.

Meg most, hogy bevallottad, hogy férjed is van (akitől lehet kölcsönkérni, tehát valszeg jól keres), így duplán nem értem, hogy miért nem volt elég kettőtöknek az, amikor te itthon diplomás munkát végeztél minimálért, de legalább emelt fővel ?!

2023. jan. 28. 16:25
 19/32 A kérdező kommentje:
A diploma nem veszett kárba, mert 10 évet dolgoztam a szakmában. Az itthoni meg a kinti szobalányság annyiban más, hogy kell tudni németül meg autót vezetni. Örökké senki sem akarja ezt csinálni, nem is lehet.
2023. jan. 28. 16:29
 20/32 anonim ***** válasza:

19: DE MI A SZAKMÁD ???

Vagy azt is szégyelled ?

2023. jan. 28. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!