Van itt olyan aki eltiltotta rögtön a születése után az unokától a nagymamát?
Tulajdonképpen nem eltiltottuk őket, hanem nem is tudják, hogy van. Anyósomról és apósomról van szó, a férjem nem tartja velük a kapcsolatot már lassan 14 éve.
Miért?
Elkövettük azt a hibát, hogy a fiunk születéséről szóltunk nekik (akkor már 3 éve nem beszéltünk velük amúgy).
Kijelentették, hogy nem akarják látni, 4,5 évig nem is beszéltünk újra. Majd elmentek a gyámhatósághoz nagyszülői láthatásáért. Hazudoztak, mindennek elhordtak minket, nem részletezem, de csúnya ügy volt, nehéz fél évet okoztak nekünk. Ennek már 6 éve, azóta megint nem keresték az unokájukat. Így aztán úgy döntöttünk 2,5 éve, mikor a lányunk megszületett, hogy jobb, ha nem is tudnak róla, nincs erre mégegyszer szükségünk.
Soha nem tiltanám el semelyik nagymamát a gyerektől, csupán azért mert nekem konfliktusom van vele. Kivétel, ha a nagymama alkoholista, vagy a gyerek testi épségét, vagy életét veszélyeztető mentális betegségben szenvedne.
Mondom ezt úgy, hogy a gyerekünket az anyósom 6 hónapos korában látta először, akkor is úgy, hogy mi vittük a helyébe, majd legközelebb 10 éves korában, amikor véletlenül találkoztunk vele egy étteremben, ahol ő volt a konyhalány.
A 6 hónapos gyerekre is annyi volt az észrevétele, hogy azért alszik olyan mélyen és nyugodtan, mert "Biztos megverték szemmel!"
Hát valahogy így!
Hát ilyen értelemben én igen.
Nekem amolyan tényleg rossz anyám volt, kontrollmániás, rosszindulatú, mindenben b*szogató, igazából folyamatosan halt el a kapcsolat, a gyerek előtt már nem beszéltünk, nem voltunk ismerősök sehol, az új telefonszámom sem volt meg neki.
Szóval ismerősöktől biztos tud róla, de nem érdekli annyira, hogy keressen miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!