Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne piszkáljon...

Mit tegyek hogy ne piszkáljon anyam mindenért?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok most kezdtem a gimit ami amúgy is elég stresszes számomra. Kitűnő tanuló vagyok, és szinte mindent megcsinálok amit kér mégis olyan megvetéssel képes rám nézni hogy sírva tudnám leütni néha. Nem járok el sokat itthonról nem vagyok a bulizós fajta, ráadásul a sok embert se szeretem. Ami miatt ő rendszeresen baszogat engem hogy csinálni is kéne valamit. Szerinte nem törődök vele miközben minden hova magával visz én meg mint egy kutya követem ( igazán találhatna magának baráti kört)

Nem iszok nem cigizek nem csinalok lényegeben semmi rosszat.

A másik a pasi hogy kéne már nekem egy fiú. Ezt olyan szinten nyomatja hogyha megemlitek veletlenul egy fiú nevet is ő rögtön 1 hetig azzal fog basztatni. (+Ráadásul a szexuálitasomban sem vagyok biztos) természetesen ezt nem említhetem neki mert akkor megy a hülye vagyok nem meleg téma de mindegy

Szeretnék már egy kicsit elszakadni, ráadásul az ő megvetese nelkul is elég sok lelki problémán megyek keresztül. Mit tegyek?

2023. jan. 21. 09:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Értelmesnek tűnsz, és normálisnak. Javaslom próbálj elvonatkoztatni anyukád viselkedéséstől. Tudom nem egyszerű minden nap hallgatni, de én a helyedben arra koncentrálnék, hogy már csak pár év és a saját lábamra állhatok. Ha pedig anyukád ennyire nehéz eset, akkor felesleges neki támadó felületet adni olyan információkkal, mint a nemi identitásod és a fiú nevek. Ha pedig azzal szekál, hogy miért nem jársz bulizni nagyon egyszerű rá a válasz: örüljön neki, hogy nem minden hétvégén önkívületi állapotban fekszel valami árokban, úgy hogy közben lefekszel boldog-boldogtalannal. Erre nem hiszem, hogy bármivel rá tud kontrázni. Próbálj a céljaidra koncentrálni, és elvonatkoztatni tőle.
2023. jan. 21. 09:45
 2/11 A kérdező kommentje:
!! Félre értés ne essék, nagyon szeretem anyukámat, tényleg szeretettben nőttem fel, csak néha már nagyon sok tud lenni!!
2023. jan. 21. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben pedig le kell ülni vele, és világosan elmondani, hogy ezek a dolgok rosszul esnek neked és nem javít a kapcsolatotokon. Meg kell vele értetni, hogy abban a korban vagy, amikor nem feltétlenül osztasz meg mindent a szüleiddel. Elmondani neki, hogy stresszel és nyomaszt a viselkedése, hogy alapból ideges vagy az iskola miatt és otthon egy támogató, nyugodt közeget szeretnél, nem pedig olyat ami további stresszt vált ki. Így talán magába néz és változtat a viselkedésén.

Ha pedig nem, akkor marad amit előbb leírtam.

2023. jan. 21. 10:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az egyes hozzászólóval. Nagyon nehéz lehet ebben a helyzetben, de próbáld meg, hogy az ő bántásait, piszkálódását nem engeded magadhoz közel érzelmileg. Nehéz lehet de próbálj meg érzelmi távolságot, határokat kialakítani, legalább belül. Ennek az életkornak egyébként is feladata ez. Kezdd a saját identitásodat nélküle- megismerni, megszeretni, és tervezgetni a jövődet. Ha így áll hozzád, nem biztatóan, támogatóan, lelkesítően, akkor nem kell őt minden részletbe beavatni. Húzz határokat. A saját fusztrációját, ha nincs baráti köre- ne vetítse ki rád. Minden jót kívánok. Jó, hogy szeretetben nőttél fel, amit írtam a bántások ellen írtam.
2023. jan. 21. 10:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon hasonló cipőben járok mint te, kedves kérdező annyi különbséggel, hogy én lassan 20 éves leszek, és már nem tanulok. Anyám az álló fába is bele tud kötni (ez lennék én) olyan szinteken, hogy szó szerint mondom fiú létemre sokszor bezárkózom a fürdőszobába és csak sírok (persze némán). Én is szeretetben nőttem fel, és szeretem is az anyámat (nemrég lett ilyen a viszonyunk), de el sem tudnád képzelni mennyire várom már hogy végre külön tudjak költözni tőle. Én is csak azt tudom mondani neked, hogy ne vedd fel ha belekezd, próbáld meg azt hogy az egyik füleden be, a másikon ki (tudom milyen nehéz ez), és hamarosan te is elköltözhetsz otthonról. Persze megpróbálhatod azt is hogy leülsz vele és normális körülmények között megpróbálod megbeszélni vele a problémáidat, de nekem ez nem vált be. Szurkolok neked, sok erőt és kitartást, hidd el, egyszer vége lesz!
2023. jan. 21. 11:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Minden hozzá szólást nagyon köszönök, össze szedem az erőmet és tényleg leülök vele egyszer beszélgetni.
2023. jan. 21. 11:34
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Diákmelót tudsz vállalni? Annyival kevesebbet vagy otthon és annyival többe ttudnál félre rakni.
2023. jan. 21. 12:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy akár arra gyüjtnei h amint elhet albérlet.
2023. jan. 22. 00:23
 9/11 anonim ***** válasza:
17%
Na, genderpropaganda kamutörténetbe rejtve.
2023. jan. 22. 07:30
 10/11 Gombos Zsolt(Jeti) válasza:
46%
Kedves #5(is)! Ha ennyire rossz otthon,szakadj ki abból a közegből!Próbálj külföldi munkát vállalni,vagy itthon valami olyat,ami által nem vagy otthon(pl.katonaság).Keress olyat ami érdekel,s örömödet leled benne...S amikor majd hazamész,nem fog piszkálni,hanem örömmel,és szeretettel érdeklődik a sorsod felől...;)
2023. szept. 18. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!