Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell anyámnak rámerőltet...

Miért kell anyámnak rámerőltetni azt, hogy jó kapcsolatom legyen az apámmal?

Figyelt kérdés

Apám évekig ivott, megkeserítette az életemet, és anyámét is. De nem mentek külön, mert jujj, mit gondol a falu. Szóval én leléptem koliba már az általános után, gimisként. Kb az első évem végére apám leszokott, de igazából az, hogy része az életemnek, kb semmit nem jelent. Kb olyan, mintha otthon, a szomszéd szobában lakna egy idegen faszi. Amikor otthon van átlagosan semmiben nem veszi ki a részét, ami házimunka, beszélgetni nem igazán tudunk, többnyire csak tévézik.

Anyám időszakosan mindig rámszól, hogy ha hazamegyek, akkor beszélgessek apámmal, ami igazából annyi, hogy én beszélek, anyám elégedetten mosolyog, apám meg sztem nem is figyel rám. Meg erőlteti, hogy ha apámról beszélek, akkor úgy hivatkozzak rá, hogy "apa", akkor is, ha full egyértelmű a kontextusból, hogy kiről van szó(olyankor hivatkozom rá úgy, hogy "ő"), ha nem mondom ki apámra azt, hogy "apa", akkor anyám ordít velem, szinte a hitéből kitérve, hogy hogy tehetek ilyen szörnyűséges dolgot, bezzeg ha apám adja oda a zsebpénzem, azt el tudom fogadni. (Ha meg nem fogadom el, akkor meg azért üvölt drága jóanyám, hogy csak generálom a feszültséget.)

Én esküszöm nem értem miért kell anyámnak kísérleteznie azzal, hogy rákényszerítsen arra, hogy jóban legyek az apámmal. Most ha tényleg akarnám, se menne, mert egyoldalú lenne. Basszus, egy kva bocsánatkérést nem hallottam azért, mert évekig a részeg óbégatást és társait kellett hallgatnom, kb soha nem kezdeményezi a beszélgetést, ha én beszélek hozzá se figyel rám (még akkor sem, amikor éppen nem anyám erőltette). Most azzal nincs semmi helyrehozva, hogy random időnként hozzám van cseszve x összeg. Én meg úgy vagyok vele, hogy elfogadom, mert ha nem, akkor azért bsz le anyu, ha igen, akkor meg azért, tehát mindegy. De attól még nincs megvásárolva a megbocsátásom, meg ilyenek...

2023. jan. 10. 12:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nővéremnek megszületett a második gyereke, akkor apám jól beivott, lenyomorékozott, a nővérem kislányát megverte, majdnem kitörte a nyakát egy székkel. Anyámmal is összevesztek, majdnem egymásnak mentek. Aztán matt részegen kitalálta, hogy aprít fát és kivitte az öcsémet is, még életemben nem éreztem magam olyan rosszul, nem féltem annyira, mint akkor. Majdnem levágta az öcsém lábát, mert hadonászott a fűrésszel. Amikor az unokaöcsém 4. vagy 5. Születésnapját ünnepeltük, és nekem még mindig gyomoridegem volt a születésekor átélt dolgok miatt, akkor megszakítottam a mártír anyámmal és a hülye apámmal végleg a kapcsolatot.
2023. febr. 28. 08:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem a saját mentális egészséged érdekében ízlelgesd a 11-es kommentet és gondolkodj el rajta. Én nem hagynám odáig fajulni a dolgokat, ameddig nála elmentek.

Én is azt tudom mondani, hogy anyukád minden áron a normális család látszatát akarja erőltetni, de telibe leszarja, hogy ebbe te is tönkre fogsz menni, nem csak ő. Meg hát egy hülye mártír, már bocsánat...

2023. febr. 28. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!