Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Középiskola választás! Mit...

Középiskola választás! Mit tegyek ha apukám mást akar rámeröltetni?

Figyelt kérdés
Idén én is középiskola választása előtt állok és olyan sulit ami tetszik vagy másik városban találtam ami messzebb van tőlünk (én falun lakok). Amik a közelben lennének iskolák azok azért is nem tetszenek mert ott azokat tanítják keményebben ami nekem nehezebben megy. De amit messzebb találtam sulit ott az én erősségeimre fektetnek nagy hangsúlyt. De ezt apukám nem akarja megérteni. Egyrészt szerintem azért is mert akkor koleszon lennék. Ugye nekem a szüleim elváltak és apával csak hétvégén találkozok de így is találkoznánk minden hétvégén. Hogyan fogadtassam ezt el vele?
2014. jan. 24. 13:02
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja! És folyton azt mondogatja hogy nekem akkor is itt kell maradnom! De én ezeknél az iskoláknál csak bukdácsolnék, de őt ez nem érdekli.
2014. jan. 24. 13:03
 2/8 anonim ***** válasza:
4%
Sehogy. minden szülő törekszik arra, hogy a mai világban a kollégiumot kikerülje a gyereke.Nem véletlen. Szerintem meg se próbáld, mert halott ügy.
2014. jan. 24. 13:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, mik azok az erősségek, amik miatt odamennél, milyen szakú a két iskola.

Sajnos nem csak azt kell nézni, melyik tárgyakat szereted, hanem hogy melyik irány tanulásával lesz nagyobb esélyed munkát tanulni.

Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy bukdácsolnál abban a suliban, mert ha hangsúlyosabban kezelik azt a tárgyat, akkor valószínűleg jobban is tanítják, amire épp azokból a tárgyakból lenne szükséged, amiket kevésbé értesz most. A másik pedig, hogy rengeteg rémhír kering egyes tantárgyakról és iskolákról, hogy így meg úgy bele lehet gebedni, de általában csak azok terjesztik ezeket, akik kifogást keresnek a saját rossz jegyeikre. A középiskolákban egységes a tananyag, a nemzeti alaptanterv alapján, ami azt jelenti, hogy az érettségire ugyanazt kell tudnod akkor is, ha az egyik, akkor is, ha a másik iskolába jártál, tehát a végeredmény ugyanaz.

2014. jan. 24. 13:08
 4/8 anonim ***** válasza:
21%

Egy ismerősöm is idén kollégiumba adta a gyerekét, azt remélve, hogy ott majd talpára áll, jó barátokat szerez, önálló lesz.

Nem így lett, a gyerek rossz tanuló lett, rossz társaságba keveredett, inkább eljárt kungfuzni, verekedni, holott az anyukája azt szerette volna, hogy egy ügyes programozó legyen belőle.

Meg hát a kollégium nem kevés pénz, utazással, stb...

Amúgy ami most érdekel, nem biztos, hogy pár év múlva is fog, szóval ne bánd, ha nem jön össze a messzebb lévő iskola.

2014. jan. 24. 13:10
 5/8 anonim ***** válasza:
A kollégiumtól is függ. Vannak nagyon jó kollégiumok, én is olyanban laktam 14-18 éves koromig. Szigorúak voltak nagyon, pl. 4-es átlag alatt kötelező volt egész délután a tanulószobákban, tanári felügyelet alatt, csendben tanulni, 10-kor lámpaoltás volt, minden este létszámellenőrzés, a különórákat és egyéb elfoglaltságokat is pontosan számon tartották. Tudom, hogy nem minden kolesz ilyen, de azért nem kell általánosítani sem. (a második válaszra :) )
2014. jan. 24. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, és anyukád hogy áll a dologhoz?

Egyébként szabály szerint a gyerek továbbtanulása is olyan téma, ahol ha ellentét van a gyerek és a szülők, vagy a két szülő között, akkor a gyámhivatalhoz lehet fordulni. Ott az történik, hogy szakemberrel felméretik a gyerek valódi képességeit, és aszerint hozzák meg a végső döntést a vitatott kérdésben.

2014. jan. 24. 13:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Anyukám beleegyezett
2014. jan. 24. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező (#7), akkor sima ügy...
2014. jan. 24. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!