Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy ha anyámat...

Miért van az hogy ha anyámat akár fél évre "egyedül" hagyom már rászállnak gyanús idegenek?

Figyelt kérdés

Legutóbb amikor a vidéki egyetemre jártam kezdtek el hozzá vadidegenek jarkálni és úgy hergelték ellenem h szinte megveszett mire hazamentem hozzá és teljesen ellenem fordult.

Most kb 8 hónapja kulfoldon dolgozom. Erre megint megjelentek gyanús idegenek. Pár napja meg kitalálta hogy valaki meghekkelte a szamitogepet es biztos en voltam es egy vadidegen ismeretlen ember telepítette neki újra ki tudja miket beszélhetett neki és mit rakott a gépére. Azóta meg alig hívott.

Amugy meg nem h nem csinaltam semmit a gepevel de meg a sajat emailjeimet sincs neha idom elolvasni nem h anyamet. Ha tudnam sem erdekelne...

De az meg, hogy vadidegen embereknek adja ki a jelszavát, az adatait, hozzafereseket meg el is hiszi az esetleges manipulaciokat hogy en feltortem a gepet veszelyes.

Idos mar 65 eves es idorol idore megjelennek "joszandeku" idegenek gondolom egy elonytelen lakascsere vagy eltartasi szerzodes remenyeben. Pl legutobb azzal jott h a budapesti lakasat szeretne egy gyöngyösire cserélni mert azt hallotta ott mennyire szép. Mondom ott pusztulnal meg akkora nyomor van ott es nem is biztonsagos.

Nem tudom hogyan vehetnem elejet annak h manipulalni tudják. Én hetente felhivom. Kuldok neki neha penzt. Ajandekokat az unnepekkor de ugy nez ki ez sem elég.

2023. jan. 8. 14:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%

Kicsit tényleg ködösen fogalmaz a kérdező gondolom azértert nem akarja hogy ki derüljön hogy ki is ő vagy természetesnek veszi higy belelátunk a fejébe.

Az tényleg megtörtént hogy a kérdező anyja azt hotte hogy valaki betört a gepébe, akkor is ha senki se tort be, de ő akkor is azt hitte. Ezért odahivott valakit hogy ezt fixálja. Valószínű bekapott egy vírust a gép és lefagyott én ezt tartom valószínűnek, és mivel kezdődő demenciája lehet ezért paranoiás is ezért fogta a kérdezőre.

Az jogos kérdés hogy amiket mond el lehet e hinni. Tehát valóban újra lett telepítve minden a gépen? Ezt láttad is kérdező? Ha igen az sem jelenti hogy rosszindulatú ember csinálta. Miért hiszed hogy ki akarják csalni anyukád pénzét? Van erre bármi jel? Találkoztál ezekkel a gyanús emberekkel? Szoval ezért ködös ez a kérdés.

Lenne pár kérdésem és észrevételem.

1. "Nem tudom hogyan vehetnem elejet annak h manipulalni tudják. Én hetente felhivom. Kuldok neki neha pénzt. Ajandekokat az unnepekkor de ugy nez ki ez sem elég." onnantól kezdve hogy elkoltoztél saját életed lett, külföldre koltozve anyukád magára maradt. A pénznek hasznát veszi az biztos de az nem helyettesíti a személyes találkozót, a heti 1 beszélgetés se. És hiába küldesz ajándékot azok valószínű csaknporosodnak a szekrényben. Ez van sajnos, mindenki egyedül marad öregkorára, ez nem a te hibád, ez az élet. De ne vártd hogy csak veled kommunikáljon anyukád. Egyedül van és örül a társaságnak. Lehetnek emberek aki nem rossz szandekúak. De jöhetnek olyan emberek akik kihasználják, bemennek hozzá. Ha nem éltek egy háztartásban nehéz ez ellen tenni. Megertem az aggodásodat de az higy monitorozzák a beszélgetéseket az szerintem is túlzás..

2. "Ha otthonba rakatnam v valami csak meg jobban ellenem fordulna." nem rakathatsz egy embert cska úgy otthonba. Anyukád nem egy tárgy. Ha bebizonyítot hogy beszamithattatlan akkor sikerülhet de ennek megvan a jogi útja.

"Amikor megtettem par evvel ezelott a megalapozo lepeseket azellen hogy a lakashoz nyúljanak az volt a reakció hogy " én el akarom venni tőle a lakást " Ezek milyen lépések voltak? Ez megint ködös.

2023. jan. 8. 17:22
 22/30 anonim ***** válasza:
24%

Itt nem anyáddal van a probléma, hanem veled, méghozzá a kényszerképzeteid miatt :(

Idegenek feltörik a gépét - ezt csak te találod ki, mert mindenkiben a rosszat látod és feltételezed.

2023. jan. 9. 08:07
 23/30 A kérdező kommentje:
Tényleg mindenki ennyire értelmi fogyatékos, hogy nem érti meg miről van szó, pedig háromszor le van írva? sok IQ bajnok. Csodálom, hogy egy pohár vizet képesek vagytok meginni segítség nélkül.
2023. jan. 9. 16:29
 24/30 A kérdező kommentje:
Tisztelet a kivételnek. Háromszor (3x!) le van írva miről van szó.
2023. jan. 9. 16:30
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
De nagyon ködösen fogalmazol. Konkrétan honnan tudod hogy lehallgatnak titeket pl?
2023. jan. 9. 16:57
 26/30 anonim ***** válasza:
74%

Igy van kerdezo. Biztosan mindenki hulye , csak te vagy helikopter :)

Ha allitolag haromszor le van irva, akkor most meg egyszer fussal neki, mert ossze-vissza zagyvalsz faszsagokat.

Olvasd el figyelmesen, amit idehanytal, aztan probald meg ERTELMESEN leirni, hatha sikerul.

2023. jan. 9. 17:04
 27/30 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem magányos. Vagy szellemileg épül lefelé. A megoldás egy normális társ vagy szakorvosi ellátás.
2023. jan. 10. 06:35
 28/30 anonim ***** válasza:
72%
Igen, vannak erre szakosodott csalók. Pl a gép újratelepítés sem volt ingyen, csak azt a muterod nem említette. Ha vki 1x beugrik, kézről kézre adják az adatait és mindenki lehúzza. Sokszor szólítanak le öregeket az utcán, és kipuhatolják h mi a helyzet aztán szép lassan elszedik minden pénzét. Nem erőszakkal, hanem jó dumával.
2023. jan. 10. 20:19
 29/30 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen, erről beszélek. Ha meg van egy lakása és az ő nevén van, azért a pénzért egyesek bármire képesek. Nagyon nagy veszélyben van úgy érzem.
2023. jan. 10. 20:25
 30/30 A kérdező kommentje:
De persze biztos paranoia ahogy a sok okostojás mondja.
2023. jan. 10. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!