Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált szülők gyermekei,...

Elvált szülők gyermekei, nálatok hogy alakul a párkeresés, pártalálás?

Figyelt kérdés
Azért kérdem, mert ugyan voltak rövidebb kapcsolataim, de hosszabb még nem és nem tudom ez a tény, hogy a szüleim haraggal váltak el, mennyiben és hogyan befolyásolja ezt. Úgy érzem a véleménykülönbségeik és az egymás hibáztatása generál bennem egy nyugtalanságot, ami miatt nehezen köteleződöm el, mert mindíg azt nézem, milyen kivetnivaló van a másikban. Szerintetek, hogyan lépjek ezen túl?

2023. jan. 6. 19:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az én szüleim is haraggal váltak el, apám részéről ment a pocskondiázás anyámra rendesen. De azok ők voltak. Felvázoltam magamban néhány fontos tulajdonságot, amikkel a páromnak rendelkeznie kell. Később eldöntöd, hogy melyikből engedsz, melyikből nem. Tökéletes embert sosem fogsz találni, mindenkiben lesz valami, ami számodra ellenszenves, nem tetszik, de neked kell eldönteni, hogy tolerálod-e vagy sem. A párok idővel összekovácsolódnak, hasonulnak, felveszik a másik szokásait, ki többet, ki kevesebbet. Türelem kell hozzá. Én például imádok feszkót generálni, csipkelődni (persze, járnom kellene pszichológushoz, nem biztos, hogy normális), de megtaláltam azt a személyt, aki nem csak elviseli, de be is száll, vagy ha kell észhez térít, hogy mostmár elég volt a hülyeségből.

Az egymás hibáztatásán viszont dolgozni kell, mert egy szituációban nem feltételnül csak az egyiknek van igaza, a másik tévedett, hanem mindenki úgy cselekedett, ahogy jónak látta. A vége az lett, ami, de nem lehet mindig hibáztatni valakit.

Az egyik legfontosabb a türelem, ezt sokan elfelejtik, hogy a pár mindkét feléhez kell. Te sem vagy tökéletes, a másik sem az. Neki is vannak hibái, idegesítő szokásai, neked is van olyan, ami őt idegesíti vagy neki nem tetszik.

A másik legfontosabb pedig az, hogy szeretve vagy. Ha tudod szeretni a másikat a hibáival, el tudod őt fogadni, ő is elfogad úgy, ahogy vagy, akkor nyertél. Minden másra meg ott az idő és a kommunikáció.

2023. jan. 8. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!