Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzek semmit a...

Miért nem érzek semmit a szüleim iránt?

Figyelt kérdés
Tinédzser vagyok lehet az ez oka annak hogy nem érzek semmit a szüleim iránt. Szeretnének velem beszélni de én nem tudok normálisan hozzájuk szólni, utána meg kínoz a lelkiismeret furdalás. Nagyon szeretnék ezen változtatni hogy ne feszülten állják hozzájuk, soha sem bántottak csak neveltek.

2023. jan. 4. 22:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Természetes leválási folyamatról van szó abban az esetben ha korábban ragaszkodtál a szüleidhez. Ez nálam is bekövetkezett, nekem viszont nincs már bűntudatom, mert tudom hogy ez természetes. Tini vagyok és elvagyok a világombam. Ettől függetlenül ha elkap a hangulat nagyon jókat dumálok a szüleimmel. 18/L
2023. jan. 4. 22:31
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Ez normális. Ez a serdülőkor dolga. De az az ő hibájuk, hogy úgy szólnak hozzád, hogy arra te elutasítással reagálj. Valószínűleg van bennük valami kioktatás, meg nem értés, merevség.
2023. jan. 4. 22:39
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
1-es, 18 évesen te már nem vagy tini.
2023. jan. 4. 22:41
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
Ja igen, olyan felnőtt vagyok ahogy azt kell...ja nem!
2023. jan. 4. 22:45
 5/11 anonim ***** válasza:
11%

Hát pedig kisszívem, ja de... 😂😂

A tinikor kezdete és nehézségei

A gyerekeknél az egyik legproblémásabb korosztály a 13-17 éves kor. A tinédzserkor az egyik legnagyobb törődést igénylő időszak. Ekkor lázadoznak, tombolnak a fiatalok, próbálnak önállóak lenni.Ha ezt nem kezeljük kellő toleranciával, törődéssel, megértéssel, akkor elveszíthetjük gyermekünk bizalmát.

Legyünk "barátok" - beszélgessünk velük, kísérjük figyelemmel életük apró változásait, de ne avatkozzunk mindenáron a dolgaiba.A legfontosabb, hogy kezdve egészséges példát mutassunk nekik,így könnyedén elkerülhetnénk társadalmunk legnagyobb problémáit.Csupán parányi odafigyelésről van szó:ne együnk a tévé előtt ülve, szervezzünk közös kirándulásokat, mozogjunk együtt (biciklizzünk, sétáljunk nagyokat). Ezáltal nem csak egészségesek lesznek, de a szülő-gyermek kapcsolatot is erősíti!

2023. jan. 4. 22:47
 6/11 anonim ***** válasza:
7%
18 évesen én már külön éltem a szüleimtol te kis tini.
2023. jan. 4. 22:47
 7/11 anonim ***** válasza:
46%
Véleményem szerint nem attól lesz valaki felnőtt hogy külön él a szüleitől. De nektek már biztos teljesen be volt érve ezek szerint a fejetek lágya 18 évesen. Én tininek érzem magam és ezen nem fognak változtatni a lenéző írásaitok. Szerintem semmi rossz nincs ebben. Az meg hogy kinek milyen nehézségei vannak teljesen egyéni és nem éppen kéne korosztályhoz párosítani, ebben az értelemben ez itt most szerintem teljesen irreleváns
2023. jan. 4. 22:51
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Hát nem tudom, de én 30 évesen is tininek érzem magam. XD
2023. jan. 4. 22:55
 9/11 anonim ***** válasza:
91%

"Teenager" = TIZENéves = tini

Gyakorlatilag 10-től 19-ig az az ember, ha pontosak akarunk lenni.

2023. jan. 4. 22:59
 10/11 anonim ***** válasza:
77%
Biztos hogy érzel, akkor nem emrülne fel ez a kérdés sem :)
2023. jan. 5. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!