Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim egyfolytában pénzt...

A szüleim egyfolytában pénzt kérnek ?

Figyelt kérdés

Mindig is szegényen éltünk nem volt jó gyerekkorom lelkileg es testileg is bántalmaztak 7 éves korom óta

18 évesen el költöztem és a saját lábamra álltam

Most 23 éves vagyok amióta nem lakók otthon folyamatosan pénzt kérnek, nincs is ezzel baj, adok szívesen de van egy bizonyos határ már ott tartunk hogy heti szinten kéregetnek.

És amikor adok a húgomnak 10-20 ezres játékokat vesznek és mutogatják

Mind ketten dolgoznak de el b..szak az egész pénzüket

Anyukám rákos lett fél éve derült ki, de azóta meg operálták

És most már nem beteg (naponta 5-10 szer hívogatnak nem értik meg hogy a munka helyemen nem tudok velük videózni, amikor haza értek es fel veszem,folyamatosan panaszkodnak, mar fel éve azt hallgatom hogy ő rákos volt, tudom tudom… tényleg sajnálom es örülök hogy túl van rajta, de már nagyon sok…csak a húgom miatt tartom velük a kapcsolatot ő 9 éves )

Tegnap kérték hogy segítsek nekik ma adjak nekik 54 ezer forintot 2 nappal ezelőtt küldtem nekik pénzt

Úgy veszem észre már nem akarják meg oldani ha pénz problémájuk van

Hanem egyből szólnak nekem

És mar nagyon elfáradtam

Gyógyszerre kértek

Bio gyógyszerekre hogy majd ha azt szedi többet nem lesz beteg -.-“

Nem értek hozza ezért nem szólok bele

De mar annyira el fáradtam…

Ők agyilag nincsenek a toppon ezért ezt nem tudom velük közölni..

Mit lenne a jó döntés ? Ne adjak nekik amikor lehet tényleg gyógyszerre kell ?

Múlt hónapba vettek fel egy hitelt pontosabban 900 ezret 1 hónapig tartott nekik

En 2 munka helyen dolgozok hogy fent tartsam az albérletem és viszonylag jól éljek

De ez a folytonos pénz kiadás amit ők kérnek megnehezíti a dolgomat nagyon, volt valaki hasonló szituációban ?

Ui:. Ha nem ír se senki semmit az se baj legalább ki tudtam magamból írni az ünnepek miatt már 2 hete nem voltam a Pszichológusomnál még várnom kell 3 napot addig meg nem bírom magamba tartani 😅😅

2023. jan. 3. 04:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
92%

"Ők agyilag nincsenek a toppon ezért ezt nem tudom velük közölni.."

Agyilag nem toppon itt egyedül te vagy. Aki az ostoba lehúzós szüleit pénzeli és le sem esik neki, hogy csak kihasználják. Xarnák a fejükre nagyívben, gyógyszerbe max havi egyszer beszállnék, de csak ha rendes gyógyszer, ÉN veszem meg személyesen, és semmi ilyen bio xar, amiről neten olvasták, hogy jó.

Felőlem utcára is mehetnék, a húgomra meg bejelentkeznék, hogy nálam helyezzék el.

Egy gond van veled. Hogy h/lye vagy, de nagyon.

2023. jan. 3. 11:40
 22/32 anonim ***** válasza:
93%

Te kérdező.

Én nagyon szeretlek, meg minden, küldenél nekem is egyszeri 50.000ft-os támogatást? Igérem, többet nem kérek, de ha már ilyen lehúzható vagy, legyen nekem is jó... Ugye megérted. :3

2023. jan. 3. 11:42
 23/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a rengeteg választ 😮

Nem tudják meg mondani hogy mire ment el 900 ezer csak el tapsolták saját lakásuk van így albérletet se kell fizetniük,

Valaki kérdezte hogy túl tettem e magam a gyerek koromon

Apszolut nem, bármennyire nem elfogadott a társadalomban ez a szó

De utalom a szüleimet

És csak sajnálatból adok nekik

Ha nem lenne a húgom már azóta nem beszélnék velük ahogy el költöztem

De így ez vissza tart hogy végleg meg szüntessek velük minden beszélgetést

A húgom is jár pszichológushoz már most mert öngyilkos hajlamai vannak ahogy nekem volt már annyi idősen

Az jó ötlet hogy én fogom meg venni a gyógyszert ki fizetem bankszámláról

Köszönöm ezt a rengeteg választ és mindenkinek boldog új évet és sok szerencsét 😊

2023. jan. 3. 11:55
 24/32 anonim ***** válasza:
70%

Ne ekézzétek már szerencsétlent! Van fogalmatok arról (nekem igen), hogy milyen az, ha nem úgy ugrálsz, ahogyan az őseid fütyülnek, és kapsz akkorát, hogy a szád vére a falra fröccsen? Fentebb írta, hogy bántalmazó családból jött - fizikai/érzelmi -, ebből nem lehet csak úgy kimászni. (Szerencsére jár pszichológushoz; majd apránként sikerülni fog)

De a lehülyézéssel nem segítetek neki, csak visszahúzzátok.

2023. jan. 3. 11:56
 25/32 A kérdező kommentje:
Nem tudom én meg venni majd 300 km lakók tőlük nem tudok mindig le utazni és meg venni nekik és oda adni
2023. jan. 3. 11:57
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor elküldöd postán/foxposton, etc.
2023. jan. 3. 12:12
 27/32 anonim ***** válasza:
26%
Köszi, hogy lepontoztatok. Igazán empatikusak vagyok (24 voltam)
2023. jan. 3. 12:17
 28/32 anonim ***** válasza:
83%

Határt kell húznod. Igen, rendelhetsz nekik gyógyszert, írják meg mi az. Félsz szembesülni, hogy hazudnak, ugye?

Tudom fáj .

Nem fognak megváltozni.Főleg ha mindent rájuk hagysz. Ha jót akarsz a tesódnak akkor sem azzal teszel jót ha hagyod rájuk a hülyeséget.

Nem felelsz a pénzszórásukért, de nem felelsz a szülői alkalmatlanságukért sem.

Benned sír egy bántott kigyerek. Kisgyerek.Szeresd őt előbb.

Az nem önzés ha kidolgozod magadból a sok bántást.

Sajnos évtizedekig tart.

Ez a segítsünk, tegyük meg amit ké, akkor jó lesz majd minden. Rajtam múlik mások boldogsága gondolkodás hihetetlen mélyen belemászik az emberbe.Tudom.

Felül kell írnunk. Nagyon nehéz, de ez nem a pénzről szól főleg, hanem a bántalmazásból eredő téves gondolataink azonosításáról.

Elsőre matekozd ki, mennyi az az összeg, amit ha a kukába dobnál is nélkülözni tudsz.

Nos ez lehet az övék. Nem adakozás, nem jó cselekedt. A kuka eszi meg.

S ennél több egy hónapban se mehet hozzájuk. Bármi is az indok.

Nehéz lesz. Meg kell lépned. Magadért és hihetetlen de értük is. Fel kell nőniük , felefősséget kell vállalniuk magukért, nem tolhatják ezt rád.

2023. jan. 3. 12:32
 29/32 anonim ***** válasza:
69%

Penzt nem adnek, de olyanokban segitenek esetleg, hogy a hugomnak veszek uj ruhat, cipot, konyvet, mittudomen. Ezen felul talan rendelnek a tescotol mondjuk bevasarlast, ha nagyon kell a kaja, aztan csokolom.

De penzt nem adnek a kezukbe.

2023. jan. 3. 12:34
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Homeopátiás szarokat ne vegyel mert nem hasznal. Felesleges penzt kokteni ra.
2023. jan. 3. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!