Meddig tart az első unokával való lázban égès?
16éves vagyok, nagy korkülönbség van a féltesóm és köztem…így ő már mondhatni azokban az években van hogy férj, gyerek. A gyerek megszületett ebben az évben az hagyján hogy teljesen felelőtlenek voltak. Egy munkakerülő senkinek szült egy gyereket tesómnak se munka se ház, így jónak látta idehozni a gyereket. Aminek én egyáltalán nem örülök mert azóta anya sokkal kevesebbet foglalkozik velem, régebben mindig beszélgettünk mindennap. Ma meg már ott tartunk hogy majd később mert etetni kell a gyereket, fürdetni stb. Ja igen ezt ő csinálja meg mert kedves tesvérem úgy dönt a héten legalább 5x hogy megy haverozni. De a barátjával hol együtt vannak hol nem, és hol itt vannak hol nem. Nagyon idegesít hogy anya mindent elnéz a tesvéremnek és ezen felül le is toj. Ha már itt laknak akkor szerintem alap lenne hogy besegítene a hàzimunkába ilyenek…de nyilvàn nem mert nem hülye anya mindent megcsinál helyette így minek is változtatna. De amikor eut mondtam anyának hogy lehetne határozottabb is az votl a válasza hogy szereti ezt csinálni hát mondom jó…
Sokan jöttek azzal hogy féltékeny vagyok, igen az vagyok mert amióta nagy unokázásba van azóta teljesen megváltozott a kapcsolatunk és aligha van rám ideje. Tegnap is megkérdeztem nem e sétáltatjuk meg a kutyusunkat együtt mert mindig îgy csináltuk és a válasz nyilvàn nem mert vigyázni kell az unokára mert az anyukának megint csavarogni van kedve. Arról nem is beszélve hogy a testvérem azt hiszi hogy ő lett a nagy úr a házban akármit csinálok az baj, felkelti a gyereket. Ha reggelit akarok csinálni akkor zörgöj, ha felmosok azzal is zörgök. Én már tényleg nem tudom mit csináljak mert kezdek beleőrülni…
Nekem nem úgy tűnik, hogy a babára haragudnál, ahogy itt valaki pedzegeti, hanem a nővéredre, amiért a nyakatokra szült, és anyádra, amiért majomszeretettel beállt pótanyának. Szerintem is érthető, hogy nem tetszik a helyzet. Ez kb. olyan, mint mikor a szülők öntik a pénzt a szerencsejáték- és alkoholfüggő testvérnek, hogy szegény tudja fizetni a rezsijét, kaját meg ruhát venni, a normális meg nem kap semmit. A nővéred felelőtlen liba, ezért megkapta anyád összes idejét és energiáját azzal, hogy felneveli helyette a gyerekét.
Ez így nem sima első unoka iránti rajongás. Ha nagyjából ő neveli a gyereket, akkor így is marad, mindig első lesz neki. Legalábbis mire elég nagy lenne ahhoz a kölyök, hogy ő is inkább lelépjen haverozni, minthogy anyukád szoknyáján üljön, addigra téged már nem nagyon fog érinteni a dolog, valószínűleg külön élsz már, és saját családod lesz. Sőt lehet, hogy még abban is problémát okoz, mint a 11-esnél, hogy a te gyereked nem lesz olyan fontos unoka, mert szegény abból a "hátrányból" indul a mamánál, hogy van normális anyja.
Az unoka iránti túlzott rajongás akkor is zavaró,ha amúgy biztos háttérre születik.
Pl nagynéném állandóan az unokájával van elfoglalva,másról nem is beszél.
Az idősebbek a telón mutogatják a képeket,holott semmi érdekes nincs benne 20.alkalommal.
Az a baj, hogy itt nem siman unokazasrol van szo, hanem konkretan anyad neveli a testvered gyereket.
Es igen, sajnos egy baba/kisgyerek ezzel jar. Nem lehet hangoskodni akkor, amikor te akarsz, nem lehet fozni/mosni/takaritani akkor, amikor gondolod, mert zavaro lehet es stb.
Szoval ezt beszoptad, mert egy babaval ilyen az elet es a nyakatokon marad valoszinuleg kb orokre. Vagy legalabbis az elkovetekezendo 18 evre tuti.
Nyilvan ok menni sehova nem fognak, nincs mibol, igy neked kell majd koltoznod koliba vagy akarhova, ha nyugalmat akarsz.
A helyedben már csak azért is direkt hangoskodnék, amikor "nem szabad" (lol, mi az h nem csinálhasz amit akarsz a saját házadban)
Amúgy lépj le onnan, amint tudsz. A testvéreddel a helyedben szóba sem állnék többet, anyáddal meg minimálisra fognám. Mindnek elment az esze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!