Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mi tévő legyek?

Szülők! Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

A 16 éves gyermekem elment a szülinapjára, és megtudtam, hogy nagyon részeg volt, és ezért nem is engedem egy ideig sehova, de ő ezt nem érti meg, és kb hozzám sem szól. Én, aki egész életében alig ivott, nem viselem jól hogy iszik ennyi idősen, de ő nyilván fiatal, és ő meg ezt nyilván nem érti meg.

Most akkor melyik nézőpont a helyes? Szeretném, hogy ne legyünk rosszba, de azt se, hogy elmenjen, és igyon.. azt mondta, hogy ez volt az első ilyen alkalom, azt meg el is hiszem, de mi van akkor ha lesz még ilyen?

Ez túl szigorú, vagy éppen, hogy ez a helyes?

2022. dec. 30. 17:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
Van aki azért iszik, hogy menőnek tűnjön, mert a sok kis hülye szemében kiközösítendő az, aki nem iszik.
2022. dec. 30. 18:46
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
11: a kortars csoport huzoereje mindig nagyobb. Ezt jobb tudomasul venni. >;-)
2022. dec. 30. 18:51
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Elég szomorú hogy az alapján ítélnek meg, iszol-e vagy sem, drogozol-e vagy sem, dugtál-e már 13-14 évesen vagy sem.
2022. dec. 30. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

Nekem volt egy egyetemi szobatársam, aki elmondása szerint gimiben még elég csendes és visszafogott volt. Aztán több piát ivott meg egyedül, mint mi 5-en együtt. S ebbe még a bulikat s a hasonlókat nem is számoltam bele, csak a vett piát...

Tiltod tőle, hogy igyon 16 évesen? Semmi baj, annyival többet iszik majd 18 évesen.

2022. dec. 30. 19:09
 15/18 anonim ***** válasza:
31%
Hát nem tudom, engem sosem tudtak belevinni ilyesmikbe a kortársak. Akinek ez kell, hogy valakinek érezze magát, az az életben mindig vesztes lesz.
2022. dec. 30. 19:10
 16/18 anonim ***** válasza:
58%
16 éves, mikor bulizzon?
2022. dec. 30. 21:36
 17/18 anonim ***** válasza:
93%

Bocsi, hogy nem szülőként írok, de fontosnak tartom:

Én ihattam kamaszként. Szüleim úgy voltak vele, hogy ők is voltak fiatalok, annyit kötöttek a lelkemre, hogy magamnak fizessem a piát, és tartsam rajta a szemem, illetve, hogy ha bármi van, hívjam fel őket. Sosem került erre sor (illetve de; szilveszterkor mindig felhívtam őket, hogy elsőnek kívánjak boldog új évet).

Egyetemistaként viszont mindig egy csomó embert pesztráltam, akik úgy szétcsapták magukat minden egyes ivós alkalommal, hogy a világukról nem tudtak. Na őket nem engedték inni kamaszként, mindent be akartak pótolni távol a szüleiktől, és a határaikat sem ismerték, illetve semmi veszélyérzetük nem volt.

2022. dec. 30. 22:12
 18/18 anonim ***** válasza:
15: és? Mondjuk nem eppen dicsoseg, amit irtal. Ez egy pszichiologiai tetel, a szakirodalom is beszel errol. Imadom, amikor dilettansok nyilvanulnak meg. Aztan minek. 😉🤷‍♀️
2022. dec. 31. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!