Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mi tévő legyek?

Szülők! Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

A 16 éves gyermekem elment a szülinapjára, és megtudtam, hogy nagyon részeg volt, és ezért nem is engedem egy ideig sehova, de ő ezt nem érti meg, és kb hozzám sem szól. Én, aki egész életében alig ivott, nem viselem jól hogy iszik ennyi idősen, de ő nyilván fiatal, és ő meg ezt nyilván nem érti meg.

Most akkor melyik nézőpont a helyes? Szeretném, hogy ne legyünk rosszba, de azt se, hogy elmenjen, és igyon.. azt mondta, hogy ez volt az első ilyen alkalom, azt meg el is hiszem, de mi van akkor ha lesz még ilyen?

Ez túl szigorú, vagy éppen, hogy ez a helyes?

2022. dec. 30. 17:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Aki tiltva nevel, hazudni tanit. Ugye tudod, miert?
2022. dec. 30. 17:17
 2/18 anonim ***** válasza:
87%
Te milyen voltál 16 évesen?
2022. dec. 30. 17:18
 3/18 anonim ***** válasza:
91%

Szóval akadály akarsz lenni a gyermeked életében, amit meg kell tanulnia megkerülni. Szerinted mi fog történni, amint nem tartod rajta a szemed?

Millió módja van, hogy egy tinédzsert helyes útra térítsünk, de az, hogy ordítozunk, toporzékolunk, és megtiltjuk neki, sohasem működött.

2022. dec. 30. 17:21
 4/18 anonim ***** válasza:
86%
Kar lepontozni. Akkor fussunk neki meg egyszer, csak hogy te is ertsd! Teljesen felesleges tiltani, buntetni, mert annal izgalmasabb es vonzobb lesz a dolog, ami tiltva van, mindig kivetel nelkul erdekeseb, mint ami nem. Es ha egyszer berugott, abbol meg nem kovetkezik, hogy alkoholista lesz. Nem ezen mulik. Hanem azon, ha korlatozva van, buntetve feleslegesen, ha nincs empatia, nem allsz mellette, ha az elllensege vagy. Na edesem, ettol lehet majd alkoholista. Nem egy atdorbezolt ejszaka miatt.
2022. dec. 30. 17:35
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Hát pedig a 16 évesek buliban isznak, ez a szomorú valóság. A többségük azért nem marad úgy.
2022. dec. 30. 17:38
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Totálisan absztinens vagyok, a szilveszteri 1 pohár pezsgőtől még húsvétkor is csuklom, de 16 évesen simán ittam buliban.
2022. dec. 30. 17:41
 7/18 anonim ***** válasza:
92%
Én egész életemben egyetlenegyszer rúgtam be, 18 évesen, az érettségi bankett utáni bulin. Már nagyjából józanul, de még kissé piaszagúan mentem haza. Anyám akkora cirkuszt rendezett, üvöltött, őrjöngött, mintha valami szent család lennénk, és bemocskoltam a nevünket. Nem miatta nem ittam soha többé, amúgy sem terveztem. De eltettem magamban, hogy a szüleim képmutató, erőszakos alakok, akikben nem lehet bízni. Erre egyébként számtalan más okot is adtak.
2022. dec. 30. 17:45
 8/18 anonim ***** válasza:
92%

Azt magyarázd el neki, hogy ne keverje az italokat, tartson mértéket és mielőtt elmegy hazulról rendesen vacsorázzon meg, lehetőleg tartalmas kajákat.

Ennyit tudsz tenni!...és még talán megutálni sem fog.

2022. dec. 30. 17:45
 9/18 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező! Meg kell találnotok az aranyközéputat! Igyon, de ne legyen részeg. Anélkül is lehet szórakozni.

Ötös! Nem minden 16 éves iszik a bulikba, főleg nem önszántából. Érdekes, én sosem voltam részeg egy buliban sem. Miért kell inni? :D

2022. dec. 30. 17:47
 10/18 anonim ***** válasza:
42%
9-es, "nem önszántából", hanem? Géppisztolyos nácik kényszerítik szegényt?
2022. dec. 30. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!