Mi tévő legyek? Szűlők vs barát? Probléma részletes kifejtése lent!

Család és barátok között nem is választani kell, hanem megtalálni azt az arany középutat, ami mindkét csoportnak és neked is megfelelő.
Anyukáddal szerintem ülj le, és beszéljétek meg, hogy te már nagykorú vagy, és bízzon benned: hagyjon neked szabadságot, hogy saját belátásaid szerint cselekedj.
A párodnak sem kell hagyni, hogy megfojtson: te is önálló ember vagy, akinek ugyanúgy szüksége van szabadidőre, saját teendőkre, programokra, mint bárki másnak.
Tehát véleményem szerint mindkét féllel el kéne erről beszélgetned, és tisztázni bizonyos dolgokat.

Ezt nem nevezném úgy, hogy párkapcsolatban élsz - legfeljebb van egy barátod. A párkapcsolat azt jelentené, hogy együtt éltek.
De szerintem ehhez neked még elöször fel kellene nönöd, amig ennyire nincs önálló akaratod, addig semmi esélyed.

Szia, elhiszem, hogy szereted anyukad, de o nagyon konzervativ. Nagyon felt tegedet, de ez igy nem jo! Egyaltalan nem. Azt gondolja, hogy jot tesz veled, de nagyon rosszat tesz.
Megis mit gondolt, hogy te orokre vele fogsz majd elni, es nem fog ferfi hozzaderni? Miert nem orul, hogy van tarsad?
Szerintem probalj meg a sajat labadra allni, es minel elobb elkoltozni tole! Ezt a sajat erdekedben meg kell tenned, hidd el! Ha nem mesz el tole, ha nem lesznek barataid, nagyon keservesen fogsz majd normalis parkapcsolatban elni, es ez nem jo! Az ember tarsas leny, muszaj hogy legyen majd valakid.
Beszelj vele, vagy valaki baratnojevel, hogy magyarazza el neki, hogy nagyon rossza amit csinal! Nyisd fel a szemet! Mondd meg, hogy szedsz fogamzasgatlot, es szukseged van tarsra, hagyjon elni teged!

És mit értessz az alatt, hogy megy a harc? Én 21 éves koromban (de 18 évesen is) max. bejelentettem, hogy elmegyek. Az én szüleim nem szóltak bele, de ha beleszóltak volna, akkor mit tudnak tenni? Nagykorú vagy. Kitagadni csak nem tagadnának ki emiatt. A papolást végighallgatod, megmondod, hogy elég nagy vagy már és kész.
(Anyukád mit csinált 21 évesen?)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!