Miért tesznek úgy a szüleim, mintha szerencsejátékfüggő lennék?
Ha hazautazok akkor amíg az átszállásra várok és egyedül vagyok mindig veszek kaparós sorsjegyet, maximum hármat. Mindig felírom, hogy nyertem-e, ha igen, akkor mennyit, stb.
A szüleim szerint ez függőség. De szerintem nem. Alapból havonta, másfél havonta veszek. Amúgy nem, és nem is hiányzik. Illetve van, hogy ilyenkor sem, mert mondjuk túl késő van, és zárva az újságos, vagy összefutottam valakivel, és beszélgettem.
És minek kell nekik arról a 3 kaparósról tudniuk egyáltalán?
Megveszed, lekaparod, örülsz vagy búslakodsz és ennyi.
Ahogy az egyes mondja. Legyenek dolgaid, amid csak rád tartoznak. Ez is a felnőtté válás része, hogy apuanyu nem szól bele mindenbe. Majd te eldöntöd, és jogod van rosszul dönteni is. Kicsit túl kontrollosok, ne hagyd magad.
Én amikor elköltöztem otthonról, minden héten vettem egy három literes barackbefőttet, mert úgy éreztem, hogy abból nem kaptam eleget otthon. Aztán ezt csináltam egy hónapig, utána elég volt. :-)
Ha nem hiányzik, akkor miért veszel havonta?
Attól, hogy nem naponta vásárolsz sorsjegyet, ez még lehet egy gyenge függőség.
Az, hogy felírom, az miért? Minden kiadásomat szoktam vezetni. Van egy konkrét táblázatom, hogy ételre, háztartási dolgokra, szórakozásra mennyi ment el egy hónapban. És akkor ezeket még kisebb alcímekre leosztva, stb. :D
Azzal egyet értek, hogy a gyűjtögetés része fura. :D
De a szüleimnek nem is az a baj, hogy gyűjtöm, meg felírkálok mindent, hanem hogy egyáltalán megveszem.
Mivel nem laksz velük, és mindig van nálad sorsjegy, mikor hozzájuk mész, gondolom általánosítanak: ha most vettél, akkor vajon hányszor veszel, miközben nem vagy ott? Ha feltételezik, hogy sűrűn, akkor nyilván azt is kinézik belőled, hogy nem mondanád meg az igazat, és csak az ő megnyugtatásukra mondod, hogy csak akkor veszel, ha épp hozzájuk utazol.
A függőség meghatározásában egyébként nem a mennyiség számít, hanem hogy ha nem kaphatja meg valaki akkor, mikor akarja, az vált-e ki túlzott reakciót (azaz elvonási tüneteket, akár pszichés akár fizikai ha komolyabb függőségről beszélünk). Szóval ez alapján nálad ez nem áll fenn, nem késed le pl a vonatot csak azért, hogy megvedd az aktuális sorsjegyet vagy hasonló.
Az írkálás meg a gyűjtögetés nekem is fura, de szerintem mindenkinek vannak fura dolgai és így kerek a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!