Volt a családotokban szerencsejátékfüggő? Esetleg te voltál az?
Volt. A hülye nővérem férje. A nővérem pincérként dolgozott valami lebujban, ez meg oda járt játékgépezni. Ez még a '90-es évek elején volt. Egy idő után összebeszéltek, hogy a nővérem figyelni fogja, mennyit játszanak a gépen mások, és ha már elég sokat beledobáltak, akkor telefonál neki, hogy jöjjön le, mert ilyenkor hamarosan bedob a gép egy nyerő szériát. Működött is a dolog, havi 4-5000 forintokat zsebeltek be fejenként, ami akkoriban nem volt rossz pénz.
Ezzel nem is lett volna baj, csak a hülye nővéremnek természetesen össze is kellett feküdnie vele, meg teherbe esni. Ebből lett az unokahúgom, meg egy házasság, amit leginkább a "cringefest" szóval tudnék leírni. A csávó ugyanis matt játékfüggő volt, mindenét elkártyázta, eljátszotta. Volt, hogy mikor vitte a gyereket az iskolába, kilopta az uzsonnát a táskájából, mert neki már nem volt pénze kajára. Olyan is volt, hogy elkártyázta a gyerek cipőjét.
A megoldás az lett volna, hogy beverem a hülye fejét, és kikergetem még a megyéből is, de ilyenkor mindig jött az a hülye csipa nővérem szirénázni, hogy "apa nélkül marad a gyerek!!" Mondjuk ő sem volt jobb a deákné vásznánál, nagyon buta és erőszakos némber. Már 11-12 évesen cigiztette, itatta a kislányt, mert ő is akkor kezdte, természetesen most, 24 évesen láncdohányos. Közben túlféltette mindentől, például nekem sem engedte meg, hogy megtanítsam programozni, mert attól "olyan hülye lesz, mint én". (Én most szoftverfejlesztő mérnök vagyok Kanadában 40 dolláros órabérrel, ő meg alkoholista Angyalföldön valami éhbérből éldegélve. A lánya már nemigen áll vele szóba.)
A történet vége az, hogy a hülye nővérem elvált ettől a díszf...sztól, és az végre lekopott a francba a családról. Most valami odúban éldegél, a nővére tol neki néha valami zsetont, hogy ne dögöljön éhen.
Apám. Csóróként került be a családba, nagyanyámék mindent megvettek és fizettek neki (jogsi, kocsi stb stb.) persze az első jogsipénzt amit kapott azt eljátékgépezte és a jelentkezést a fagyasztó alá bedugta... Anyámnak ellopta az ékszereit hazudozott jobbra balra mindenkinek. Aztán egy nap lement a pincébe (mert mindig ott mókolt valamit) és soha többet nem láttuk. Tipikus "leugrok a boltba" effektus. Mindent hátrahagyott, az összes dolgát, cuccát, ruháját és iratait. Mikor anya beadta a válókeresetet a bíróság kerestette de nem találták. Miután lelépett persze megjelentek azok az emberek nálunk akiknek tartozott. Rengetegen voltak. Anyám egy részüket kifizette a többinek pedig megmondta ha akarják a pénzüket keressék meg apámat akkor.
2 éves voltam mikor elment, semmi emlékem nincs róla de nemis bánom bár számomra olyan mint egy idegen.
Volt egy ismerősöm, aki vőlegényként az apósjelölt rábízott cégéből tippmixelt el 50-60 milla forgótőkét két hét alatt, míg az apósék üdülni voltak. Először csak pár millát, aztán egyre inkább vissza akarta nyerni.
végül elmaradt a lakodalom is...
Pszichiaterert nem kell fizetni. Egyszeruen bemesz a haziorvoshoz, eskert beutalot pszichiaterhez, o majd eldonti, eleg e az ambulans kezeles, vagy intezmenyi kell (bar azmindenkepp jobb, komplexebb, van csoportterapia, egyeni pszichoterapia, feladatok, csapatkent kell egyuttmukodni es felelosseget vallalni...)
Egyebkent megertem, hogy nem akarod bevonni a csaladot, de fontos a kulso tamogatas, bar ez nincs mindig meg.
Mindenkepp menj el orvoshoz, egyedul sokkal nehezebb, nincsenek meg a megfelelo technikaid! Sok sikert, es ne feledd, bator dontes felvallalni /akarcsak magad elott is/ a problemat, es elkezdeni valtoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!